Pyykinpesuaineista ja tahroista!!

  • Viestiketjun aloittaja Mama81
  • Ensimmäinen viesti
Mama81
Millasta pesuainetta teil käytetään.. Siis pyykin pesuun?
Eli millane huuhteluaine + pesuaine!

Mistä yhdistelmästä tulee puhtaan tuoksuista ja pehmeää pyykkiä.
Nyt kun vauvakin on tulossa niin ois kiva tietää.. et millasia
yhdistelmiä muut käyttää?

Ja laitatteko mustille ja värillisille eri ku valkosille...

Míten saa hikiläikät lähteen t paidoista kainaloiden kohalta?????
 
Liisukka
Pesen pyykin putipuhtaaksi näin: tummemmale pyykille Omo color, vaaleille Omo sensitive ja huuhteluaineen on Dailyn tuoksuton. Ja puhdasta tulee eikä ärsytä kenenkään ihoa =)
 
Älkää nyt hyvät ihmiset käyttäkö lasten pyykin pesuun zeoliittia sisältäviä pesuaineita, kuten esim. Omo ja Bio Luvil on, samoin muistaakseni Mini Risk. Zeoliitti on savea ja siitä jää runsaasti jäämiä vaatteisiin ärsyttämään ihoa. Fosfaattipitoiset pesuaineet pitävät myös pesukoneen kunnossa, näitä muistaakseni ainakin Erisan ja Serto, samoin Swipe white. Ja huom. fosfaatti on eri aine kun fosfonaatti , niissä missä on tuota fosfonaattia on myös zeoliittia. Meillä pestään tällä hetkellä kaikki pyykit Allegro-nimisellä pesuaineella, se ei sisällä mitään ylimääräisiä aineita, ei allergisoi, eikä jää jäämiä vaatteisiin. Sitä myydään kai Swipen tyyliin, ei siis kaupoissa. Me saatiin ukilta ja mummolta tuomisina mutta tiedän että 8kg:n pönttö maksaa 30e. Sitä laitetaan täyteen koneelliseen puoli desilitraa. Ja ennen tuon aineen käyttöönottoa tehdään koneelle perusteellinen puhdistus mukana tulevalla koneenpesuaineella. Ja aine laitetaan miel. pesurummun pohjalle (tai pesupalloon), ei koskaan pesuainelokeroon. Kokeilkaa !
 
Jaanuska harmaana
Mie käytin vauvapyykkeihin ja omiin tuota Swipen omaa pyykkipulveritiivistettä ja sillä lähti pyykki puhtaaksi ja vähän laitoin myös hajustamatonta huuhteluainetta mukaan. Ja hyvin lähti tahrat kun laittoi vaatteet likoamaan Swipeen. Harmi vaan sinänsä kun sitä ei saa muuten kuin jälleenmyyjiltä, mutta pulveri on tosi riittoisa.
 
Zuvi
Nestemäisissä pyykinpesuaineissa ei yleensä ole käytetty veden pehmentämiseen zeoliittia vaan sitraattia. Niitä voinee siis käyttää kaikinpuolin turvallisesti (ei mene kone rikki eikä jää jäämiä vaatteisiin). Itse suosinkin yleensä juuri nestemäisiä pesuaineita. (Käytän myös tuplahuuhtelua, että kaikki jäämät varmasti lähtevät.)

Jauhemaisista pesuaineistakin kyllä löytyy monia merkkejä, joissa pehmentimenä ei ole käytetty zeoliittia vaan fosfaatteja. (Esim. Bio Luvil Professional). Fosfaatit sitten tosin kuormittavat luontoa, mutta nykyään vedenpuhdistamossa ne saadaan poistettua jo 90%.

Yleensäkin kannattaa lukea huolella paketin tuoteseloste, siinä on oltava merkintä onko käytetty zeoliittia vai fosfaatteja. Lisätietoa asiasta saa esim. Kuluttajaviraston nettisivuilta, joissa on todella hyvin selostettu mm. pakkausmerkinnät, käytetyt kemikaalit ja niiden vaikutukset jne. Suosittelen sitä lämpimästi.

Suora linkki merkinnöistä kertovalle sivulle tässä:

http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?site=34&tmf=6470&lmf=6506&id=7595&mode=readdoc

Huuhteluaineista kannattaa sitten muistaa, että ne eivät välttämättä tee hyvää esim. rintaliiveille, stretchfarkuille tai sellaisille ulkoiluvaatteille, jotka on käsitelty vedenpitäväksi.
 
Minä vakuutuin Erisan nimisen pesuaineen paremmuudesta. Odotusaikana nappasin mukaani hyllynreunasta esitteen jossa kerrottiin ko. pesuaineesta. Jokin tutkimuslaitos oli tutkinut tuotteen ja todennut pesun jälkeen vaatteissa olevan ylimääräisiä jäämiä jopa vähemmän kuin puhtaassa vaatteessa.En nyt osannut selittää tuota hyvin ja eritekin on jonnekin kadonnut.
Erisan tuotteet on kehitetty allergia ja astmaliiton kanssa yhteistyössä.
Nestemmäistä Erisania käytän värilliselle pyykille, pulveria (sisältää happeen perustuvia valkaisuaineita) valkopyykille ja huuhteluainetta vain liinavaatteille.
Erisan on tuoksuton joten pyykki tuoksuu vain puhtaalle. Nyt kun olen käyttänyt Erisania niin huomaan kuinka ärsyttävä on joidenkin pesuaineiden hajusteet. Kirpparilta ostetut käytetyt lastenvaatteet on välittömästi kiikutettava pesuun sillä niiden tuoksua ei halua haistella jos vaate jää odottamaan myöhempää käyttöä.
 
Crisse
Coop extra-merkkiset pesujauheet (tosi halpoja,ainakin s-market myy) ovat mielestäni tosi hyviä ja niillä saa puhdasta. Eikä sisällä zeoliittia ja fosfaattia, koneeseen ei kerry ikäviä paakkuja ja jättää pyykit puhtaan ja raikkaan tuntuisiksi.

Huuhteluaineena olen käyttänyt milloin mitäkin, viimeisin ostos oli Len persikantuoksuinen. :p

Käytättekö muuten vauvan pyykkiin huuhteluaineita? Meillä neuvolantäti kielsi käyttämästä, ettei tulis allergioita... Totellako vai ei? :headwall: Tekis mieli käyttää ainakin vähän niin saisi pyykkiin pehmeyttä
 
Hei,

haluaisin kirjoittaa muutaman rivin tuosta zeoliitista. Olin jokin aika sitten pesukoneen maahantuojaan yhteydessä. Eivät suosittele zeoliittipitoisia pesuaineita, koska saostuu koneen seinämiin ja aiheuttaa huuhtelu-ja kauluskumien homehtumisongelmaa!! Täytyisi käyttää myös pesupalloa jauhemaiselle pesuaineelle ja jos niukasti vettä käyttävä kone, niin puolet pesuainepakkauksen annetuissa annosteluohjeista riittää.

Itse olen käyttänyt nyt vain zeoliitittomia pesuaineita ja pienentänyt annostelua. Vauvan pyykkiä ajattelin meillä pestä esim. LV tai erisan merkkisellä, huuhteluainetta en laita, koska olen kuullut ettei oikein suositella vauvanpyykille.

 
Niin ja tietysti se nestemäinen pesuaine myös pesupallossa. Koneemme ohjeessa neuvotaan kyllä laittamaan jauhe pesuainelokeroon, mutta nykyiset tiivistejauheet tosiaan parempi laittaa sinne pesupalloon ja pyykin sekaan.
 
Lisää vielä muutaman kommentin. Silitin höyryraudalla vauvanpyykin varmaankin noin 10 kk ajan että se oli sileää ja pehmoista. Nyt kun talvi on taas tulossa ja huoneilma käymässä kuivaksi alkaa pyykistäkin taas tulla "koppuraista" joten taidan alkaa lisäämään taas Erisan huuhteluainetta huuhteluveteen.
Meillä olisi pesukoneessa myös vedensäästö ohjelma, mutta en ole käyttänyt sitä koskaan. Itse kärsin kuivasta ihosta ja iho ärtyy herkästi. Mielummin siis "lotraan" vettä pyykinpesussa reilusti, kuin raavin itseäni pesuainejäämien vuoksi.
Vauvanpyykin pesin myös omana koneellisenaan aluksi. Vaatteita oli tuttavilta niin hurjat määrät lainassa, että se onnistui mainiosti. Nyttemmin lapsen kasvettua on vaatemäärä vähentynyt joten kieto on nopeampaa ja kaikki vaatteet pyörii samassa koneellisessa.
Unohdin aiemmassa viestissäni mainita, että käytän värinsieppariliinoja. Johnsonilla on Bio Shout -sarjassa Colour Catcher liinoja. Nämä ovat pelastaneet minut monelta värjäytyneeltä koneelliselta ja kirjopyykkikin pysyy mielestäni kirkkaampana. Melko kalliita on tietenkin, mutta liinaa voi käyttää useita kertoja.
 
Prouva harmaana

Unohdin aiemmassa viestissäni mainita, että käytän värinsieppariliinoja. Johnsonilla on Bio Shout -sarjassa Colour Catcher liinoja. Nämä ovat pelastaneet minut monelta värjäytyneeltä koneelliselta ja kirjopyykkikin pysyy mielestäni kirkkaampana. Melko kalliita on tietenkin, mutta liinaa voi käyttää useita kertoja.


Minä kanssa suosin näitä liinoja - niistä nimittäin oikeasti apua eikä vain mainoskikka!!!
:wave:
 
anu
Kylläpä onkin paljon hyviä vihjeitä!
Jos luet testituloksia, huomaat varmaan, että eri aineilla lähtee erilaiset tahrat. Siksi kannattaa vaihtaa välillä vaikka olisikin hyvä perusaine. Kyllä tuoksuttomissa on paljon mahdollisuuksia, ja erikoistarjouksia kannattaa tietenkin hyödyntää.
Jos sinulla on villa-, silkki- ja untuvapyykkiä, pitäisi vielä tarkistaa, että pesuaineessa ei ole entsyymejä, jotka kuluttavat edellä mainittuja valkuaispohjaisia materiaaleja.
 
tanjamarika
Muistakaa myös tuoksut! Allergiavaroitus on siis paikallaan:jos pesette yhdellä aineelle ja käytätte toisen hajuista huuhteluainetta niin hajuyhdistelmät on melkoiset! Astma on koko ajan lisääntymään päin eli ei siis pidä vähätellä sitäkään juttua! Saattaa myös tuottaa ventovieraalle esim. kaupassa pahan astma kohtauksen kun joutuu nuuhkimaan kaikkia tuoksuja sekaisin(ja siihen päälle vielä äipän dödöt, hajuvedet ja isukin partavedetym......) Itsekin astmaatikkona kiinnitän näihin TODELLA paljon huomioo!!!!!!!!!!! :(
 
Lisätietoa

Oikaisisin seuraavan virheen, koska markkinoilta löytyy pesuaineita, joissa on fosfonaattia, mutta ei ole zeoliittia, joten seuraava ajatus ei välttämättä pidä paikkaansa:
>..., niissä missä on tuota fosfonaattia on myös zeoliittia.
Eli mainitut kemikaalit eivät ole mitenkään sidoksissa toisiinsa, siksi pesuaineessa voi olla jompaa kumpaa tai ei kumpaakaan tai molempia.=)

Sitä >myydään ... ei siis kaupoissa. Me saatiin ukilta ja mummolta >tuomisina ... Sitä laitetaan täyteen koneelliseen puoli desilitraa.
>Ja ennen tuon aineen käyttöönottoa tehdään koneelle >perusteellinen puhdistus ...
Vastaavaan tapaan suoramyynnillä myytäviä ihotauti- ja allergialääkäreiden testaamia pesuaineita löytyy myös pienille lapsille, esim. Baby-tuote on sellainen eikä sisällä ympäristöä saastuttavaa fosfaattia eikä fosfonaattia zeoliitista puhumattakaan.
Jos haluat lisätietoja, annan niitä mielelläni.
 
www.allegrosuomi.com löytyy pesuaine joka sopii vauvasta vaariin ja kaiken voi pestä samassa koneessa. ihan valkopyykille on valkaisuaine erikseen, siitä tarkemmin sivuilla ja tämän ansiosta värit pysyy kirkkaampina kun ei oo pesuaineessa itsessään valkaiua!!

Käy myös kestovaipoille kaikille (paitsi villa ja silkki).

SIeltä saa myös huuhteluainetta ja ensimmäisen pakkauksen mukana tulee koneen puhdistusaine jolla koneesta lähtee paha zeoliitista kertynyt haju pois (sama aine harmaannuttaa tavan pesuaineissa pyykin valkoiset osat!!) ja harmaus ja koko kone muuttuu raikkaammaksi!

Pakkaus on 8kg kokeilu on ilmainen,siitäkin lisää sivuilla. meillä yksi 8kg paketti kesti 6kk ja meillä pestään keskimäärin 2koneellista päivässä,välillä enemminkin.

Voi käyttää myös tuoksullisia huuhteluaineita tuon kanssa.

Suosittelen lämpimästi!
 

Yhteistyössä