pyrenneittenkoira/kaukaasialainen?

  • Viestiketjun aloittaja Kuunlilja
  • Ensimmäinen viesti
Kuunlilja
kertoilkaapa lapsiperheen kokemuksia noista em. roduista. Tervulle kaveria tekis mieli ja isoa sesseä nimenomaan. meillä kaksi pientä lasta. Omakotitalo maalla, iso piha yms. tilaa kyllä löytyis. Kuinka paljon lähtee karvaa? tervun kanssa meinaa olla vähän ihmeissään karvanlähdön suhteen, viihtyy vielä sisällä :attn:
 
Helou, meillä on pyreneittenmastiffi yksi noista koiruleista :heart: aivan ihana rotu lapsiperheeseen ja muutenkin. Toki karvanlähtöaikaan joka kerta ajattelee että "tätä ei VOI lähteä näin paljoa".........mutta ihania otuksia ovat kyllä. Meillä myös ovat aidatulla pihalla päivät ja yöt sitten soffat karvaamasa sisällä, turkkinsa puolesta pärjäsivät loistavasti kyllä ulkonakin. Meiän neiti on kauhean pehmeä luonne, ei juuri omaa siiis minkäänvaltakunnan vartiointi viettiä, mutta samasta pentueesta oleva "tollon" sisko on ja vahtivampi tapaus kyllä. Lola tulee loistavasti toimeen narttujenkin kanssa, joten mitään rähinöitä ei lenkillä sen kanssa synny. Suosittelen lämpimästi rotuna kyllä pystiffiä, käy koirat.comissa vaikka lueskelemassa enemmän luonne ym kuvausta sieltä koiraroduista =)
 
minttu81
Heipä hei... Meiltä löytyy Pyreneittenkoira ja keskiaasianpaimenkoira urokset. Lapsia on kaksi alle 3 vuotiasta. Koirat ovat sisäkoiria, joten siivota pitää vähän väliä. Itse en kyllä ole ottanut siivoamisesta stressiä, koska karvaisten koirien kanssa se on aika turhaa. Pyreneittenkoira on karvainen ja siitä tietysti myös lähtee TOSI paljon karvaa.
Muutoin on aivan ihana lasten kanssa, mutta vaatii todella hyvän peruskoulutuksen. Ja mielellään vähän lisääkin. Tosi itsepäinen rotu, loukkaantuu helposti (mieleltään), haukkuu paljon. Suosittelen jos jää aikaa koirallekin.

Keskiaasianpaimenkoiraa suosittelen lämpimästi lapsiperheeseen, meidän keskari on 81 cm ja n.60kg. Aivan ihana lasten kanssa, tottelee hyvin, helppo kouluttaa. Koiran kanssa pitää olla tietty yhteisymmärrys/kunnioitus jotta homma toimii. Karvanlähtö keskarilla on kaksi kertaa vuodessa, pesemme pahimman karvanlähdön aikaan ja siten turkki irtoaa helpommin/nopeammin. Turkkia on paljon.

Keskiaasianpaimenkoirahan on samanlainen kuin kaukasialainen, ainakin pääosin. Keskari on alkukantaisempi, ei niin jalostettu rotu. Keskari on ehkä hieman pehmeämpi luonteinen kuin kaukkari. Kaukkari on myös tosi hyvä valinta, itse aiommekin tulevaisuudessa vielä sellaisen lisätä laumaamme... =)

Oletan että tiedät kyseisistä roduista jotain, etkä vain hetken mielijohteesta ole laumanvartijaa ottamassa. Rotuihin tulee todella perehtyä kunnolla, ennen kuin edes harkitsee, näin suuria, erittäin vahtiviettisiä, omanarvontuntevia, itsenäisiä rotuja.

Onnea valintaasi. Olet valinnut mahtavat rodut! =)
 

Yhteistyössä