Pyöreälle lapselle vaatteita

Löytyykö ketään muuta joka kamppailisi lapsen vaate-hankintojen kanssa?!? Nyky vaatteet kun ovat niin armottoman kapeita. Meidän kahdeksan vuotias on sellainen pallero, että vaate ostoksilla on hiki sekä äidillä että tyttärellä. Aina pitäis ostaa housuissakin monta numeroa suuremmat, jotta vyötäröstä sopivat, ja sitten on lahkeessa mielettömästi liikaa pituutta.
Sattuisko kukaan tietämään mistä sais sopivia, eli tukeville lapsille tarkoitettuja vaatteita. Onhan niitä nyt muitakin lapsia joiden massun ympärys ylittää nyky standartin?
 
silkkiuikku
Täällä myös äiti ja tytär ihmettelevät samaa asiaa.7-vuotiaalle tytölle ei löydä enää vaatetta päälle.Mielestäni lapsi ei edes ole lihava vaan hieman tanakka mutta pituutta on ikäisekseen paljon eli 128 cm.Tutan vaatteet ovat ok mutta niissä alkaa koot loppumaan .Nyt käytössä on 140 cm housut ja tuttan koot loppuvat 150 senttisiin.Kertokaa mullekkin mistä saa normaaleja lastenvaatteita!Napapaidat ja #&%£$!* paljaaksi jättävät vaattet ei kuulu mun mielestä 7-vuotiaalle.
 
mä vaan
Joo samoja ongelmia. Meillä 5 vuotias 120cm ja 33kg joten iso pimu. Vaatteita ei sitten meinaa löytää ollenkaan. Anoppi teetättää hänelle vaatteita. Ei tyttö sinänsä lihavalta näytä, hän on vaan sellainen vankkarakeiteinen ja roteva, kaikki vaatteet kaupassa on niin kapeita. Joskus ollaan bongattu jotain vaatteita nuorten osastolta. Lastenosastolla on aivan liian pieniä
 
Meillä on pojalla vastaavia ongelmia. Hän on nyt 6v (jouluna 7v) ja housuja on ongelma löytää. Kaikissa verkkareissa kuminauha on niin tiukalla että soi ja ne on tarkoitettu langan laihoille lapsille. Verkkareiden kuminuhat on vielä ommeltu niin tiukasti kiinni ettei niitä viittis edes alkaa purkaan ja ommella uudestaan.
 
Muutamalla tytöllä olen nähnyt caprit pitkinä housuina. Riippuu tietysti mallista, mutta nämä sopivat ihan syvin. Siis 140 cm lapsella aikuisten caprit kokoa M pitkinä housuina.

meillä on ongelma toisin päin, pojalle on vaikea löytää housuja, jotka eivät tippuisi jalasta. Eilen tulleessa h&m kuvastossakaan ei ollut yksiäkään sopivia! Siellä oli muuten aikuisten collegehousuja, joita ei oltu lahkeesta ommeltu ollenkaan, kävisivätköhän ne lapselle? Saksilla vain lyhentäisi lahkeet sopiviksi, ehkä.
 
Meillä kans on pojan kanssa ollu hankaluutta löytää muitakin housuja kuin collareita :D Poika on kuus vee ja 133cm ja 32 kg. Sen verran roteva että nappi ei mee farkuista ym kiinni \|O Juhlahousuja ei oo löydetty sopivia ei sitte mistään. Ne on tosi kapeita. Nyt löysin lindexistä pojalle housut jotka oli d-mitotusta ja väljä malli(nekään ei aina sovi, vaikkei poika mielestäni oo ees pulska, vaan vähän tanakka ja roteva rakenteeltaan.) Toisekseen sapettaa kun kuus vuotiaalla joutuu käyttää jo kymmen vuotiaan vaatetusta joka ei todellakaan näytä eskari-ikäiseltä \|O Hirveää kun poikamme näyttää väliin ihan murkkuikäseltä "pienoiskoossa" \|O Sitte äkkiä taas ne iänikuiset collarit jalkaan :D :D
 
yxz
Täällä kamppaillaan, mutta ongelma on päinvastainen, ei löydy tarpeeksi kapoisia housuja meidän koululaiselle. Näin lastenvaateliikkeessä D-mallisia housuja, taisi merkki olla Lion eli pyöreille oli sentään jotain, mutta eipä ollut laihiliineille. :(
 
Poika kohta kymmenen vuotta, ollut tanakka aina. Pari vuotta sitten tuli H&M:lle kuvastoon tyttöjen ja poikien D -mitoituksen housuja. Tosi hyvän mallisia ja laatukin hintaan nähden ihan ok. Kannattaa tilata!
 
Lisäys vielä edelliseen. Meillä loppu vatteiden metsästys kun saattiin poika liikkumaan enemmän ja rajoitettiin syömistä. Tekis monelle vanhemmallekkin hyvää...
Älkää nyt kukaan loukkaantuko, mut järkevämpää olis puuttua ylipainoon het ku sitä alkaa ilmaantua eikä vasta sitten kun on jo myöhästä. Ei ratkasu ole et alle kouluikäselle pitää ostella aikuisten osastolta vaatteita!!! Herätys!!
 
lihavan isä
Meidä tyttärellä on sama ongelma. Ei löydy vaatteta sitten millään. Farkuissa ei mene millään kiinni ja verkkarit puristaa jalassa. Katjalla on ongelmana kamalan suuri vatsa, muualta hän näyttää ihan tavalliselta. Mistä voisi ostaa vaatteita pulskille tytöille. Katja on 6-vuotias 125 cm pitkä ja painaa 55kg. Kertokaa mistä voisi ostaa lihaville tarkotettuja vaatteita,ettei tarvitse ostaa aikuisten vaatteita!
 
Meillä tuo keskimmäinen taas niin laiha ja luikku tuosta vyötärön kohtaalta ettei edes kaikki normaalit trikoohousut päällä pysy ! Säätövyötäröllä olevat housut pysyvät, jotenkuten :/

Kuopus, 1 v pojalla myös samaa ongelmaa, ei oikein tunnu tuosta vyötäröltä nuo housut pysyvän !

Koululainen taitaakin sitten olla ainut jolle nuo housut suht sopivia =)
 
mites Lindexin D-housut?

Meillä tytölle taas ei löydy housuja ku on sit kai liian pitkä ikäisekseen... ei ole edes mikään luuviulu, mut housut tippuu... onneks nyt on tullut niitä housuja jossa menee säädettävä kumppari.

tyttö siis täytti just 8v. on 137cm ja 29kg
 
jotakin ajatusta
Sukkahousujen sijaan lapselle voisi ostaa "pitkiä kalsareita", niitä tyttömallisia siis. Ja nilkkasukat jalkaan. Etuja:

Kun terät on "auki", alkuskalsarit sopii kauemmin jalkaan kuin sukkahousut.
Ovat sopivammat, eikä kiristä paina purista tai tee raitoja jalkaan.
Kestävät kauemmin kun teräosat ei kulu puhki vaan on tavalliset nilkkasukat, ja
nilkkasukat ovat halvemmat ostaa kuin sukkahousut, joten kokonaisuus tulee edullisemmaksi
Sukkien paksuuden voi vaihdella sään ja kengän mukaan

Juhlamekkojen kanssa voi käyttää ns. yhden koon sukkahousuja, niissä on nättejä malleja ja kokojakin vaikka kuinka paljon.

Ja ainakin naperolla ja anttilan kidskids-sarjassa on reilun kokoisia vaatteita.
Isommille en tiedä, pikkulapsille nämä ainakin.

 

Yhteistyössä