Pylorus strenoosi/mahaportin ahtauma, muita?

Meillä poika kohta 7kk ja pulauttelee edelleenkin melko paljon vaikka syö jo enimmäkseen kiinteitä
ja maitoa lisäksi.
En tiedä onko tuolla ahtaumalla merkitystä asiaan, meitä ei niin ole tuo pukluttelu
häirinnyt ja oma veljeni on myös ollut pienenä runsas pulauttelija noin vuoden ikäiseksi
saakka.
 
Meillä on tuo pulauttelu ollut niin järkyttävää ettei tosikaan. Poika oli 2 kuukauden ikäisenä sairaalassa pari yötä runsaan pulauttelun vuoksi. Silloin tutkittiin,ettei ahtauma ollut uusinut. Ajattelin,että voisiko tuo runsas pulauttelu liittyä siihen leikkaukseen. Pojan syöttäminen on todella hankalaa, rinnan jälkeen pulauttelee jo mukavasti ja sitten pitää työntää soseita suuhun jonka jälkeen vielä korviketta. Jos annan ensin sosetta niin pulauttelee sen sitten imetyksen aikana.. hohhoijaa!!
 
Meiän pojalla oli myös mahaportin ahtauma ja leikkkaus kuukauden ikäisenä. Alkoi pienistä pulautuksista pikku hiljaa runsaihin oksenteluihin. Varjoaine kuvauksessa asia sitten varmistui että on pylorusstenoosi. Leikkaus meni hyvin ja päästiin kotiin neljän päivän päästä leikkauksesta. Pientä pulauttelua toki, mutta kaikkihan vauvat pulauttevat, jotkut vähemmän, toiset enemmän.Leikkaus haava parani aika hitaanlaisesti mutta siitäkin selvitty. Minua jäi askarruttamaan että mistä johtunee että tulee näitä pylorus vauvoja?Minulle kerrotiin että voi olla perinnöllistä ja poika vauvoilla yleisemmin. Netistä taas luin
että raskauden aikana käytetyt lääkityset voivat vaikuttaa mutta voiko suoraan vauvaan käytetyt lääkkeet vaikuttaa?
 
Viimeksi muokattu:
Ei todellakaan suoraan käytetyt lääkkeet vaikuta mahaportinahtauman syntymiseen. Raskausaikana käytetyt lääkkeet saattavat vaikuttaa tai perinnöllisyys. pojilla yleisempää Joidenkin kohalla ei taas tiedetä siihen syytä, mistä lie tullut. Minua enemmänkin kiinnostaa voisiko raskausajan syömisillä ja juomisilla olla asian kanssa jotain tekemistä. Esim.äiti juo paljon kahvia, sairastaa raskaus diabetesta, syö jotain hormooni pitoista tai on ylipainoinen ym... jotain sellaista mikä saa pyloruslihaksen liikakasvamaan. Pylorusstenoosi saa alkunsa lapsen syntymästä tai jopa aiemminkin. Tavataan myös vastasyntyneistä, eli ahtauma on jo tulossa vastaan, käytettiin niitä lääkkeitä suoraan vauvaan, rintamaidon kautta tai ei. Pylorusstenoosi on asteittain kasvava lihas ja tarvitsee keskimäärin kuukauden kasvu aikaa että se havaitaan tulevista oireista. Yleensä ne oireet ilmenee 3-6 vko:n iässä. Sitä ei toki tiedetä kiihdyttäisikö lääkkeet liikakasvua, mutta mitäs siitäkään kun ahtauma jokatapauksessa on jo tulossa. Olishan siitä tietoakin jos raskauden jälkeen käytetyt lääkket vaikuttaisivat. Mahaportinahtaumasta löytyy netistä paljon tietoa,kannattaa googlata =)
 
Viimeksi muokattu:
Meillä poika leikattiin 5vko ikäisenä, nyt 4,5kk ja refluksitutkimuksissa, pulauttelu vähentyi normaaliin leikkauksen jälkeen ja sit rupes taas kasvamaan, nyt ei enää paino nouse tarpeeksi ja kiinteät + osa soseista tulee ylös oksennuksena..
Meille lääkäri myös sanoi, ettei ahtauman pitäisi uusiutua ollenkaan, kun on kerran leikattu :eek: