punaposki-allergiaako?

  • Viestiketjun aloittaja rannikolta
  • Ensimmäinen viesti
rannikolta
Tyttö 6kk, posket ja leuka tosi kuivat ja punaiset. Iltaa kohden punoitus lisääntyy. Mistä tietää onko allergiaa? Tämä ilmiö alkoi jo ennen kiinteiden syöntiä, olisiko siis maitoallergiaa? Saa sekä rintaa että Nan:ia. Usein huutaa pian ruokailun jälkeen, vatsavaivoja ja pulauttelee edelleen. Oli vauvana koliikkinen.
Miten teillä tutkittiin?
 
Emppuliini75
Minkälaista kakka on? Tuleeko ripulia monta kertaa päivässä tms.? Onko pulautukset ihan kunnollisia oksenteluklimppejä jotka kaaressa lentää vai ns. normaalia pulauttelua? Punaisia läiskiä muuaalla kehossa? Meillä suolioireisessa maitoallergiassa tytöllä punoitti vain silmäluomi kirkuvan punaisena ja joskus posket/leuka. Peppu myös. Oksenteli kaaressa ja ripuloi. Eikö sinulla riitä rintamaito kun annat nannia lisäksi? Älä suutu, en tarkoita moralisoida vaan pystyisit helpommin kontrolloimaan oman rintamaitosi sisällön esim. maidottomaksi. Meillä maitoallergia todettiin 2,5 kk:n ikäisellä tytöllä. Tutkittiin niin että olin ensin viikon maidottomalla dieetillä itse (imetin siis). Sitten dieetti laajeni kahdeksi viikoksi niin että ruokavaliosta jäi pois ykkösluokan allergisoivat aineet. Tytön olo koheni joten epäilyt allergioista voimistuivat. Tämän jälkeen päästiin sairaalaan osastolle testeihin missä maitoallergia sitten kahden päivän altisatuksen jälkeen todettiin. Yksin ei kannata mitään laajoja dieettejä pitää vaan ehdottomasti lääkärin opastuksella. Puhu neuvolassa epäilyksistäsi!

 
rannikolta
Kakka on "normaalia" eikä oksentele. Paitsi on aina ollut kova pulauttelemaan, edelleen. Nyt tuoksuu maito jo oksennukselle mutta sekin vain pulauttelua. Oma maito ei ole riittänyt, laitokselta asti annettu lisämaitoa. Nyt vauva aloittanut vieroittumisen, syö rintaa enää vain aamulla.. No, lääkärille aika ensi viikolla, eiköhän selviä. Mutta kiitos viestistä!
 
Frida75
Meillä on ihan samanlaista puolivuotiaalla pojulla. Täys imetys tähän asti, nyt saanut kolme päivää perunaa. Posket punoittavat (ovat punoittaneet jo ennen perunaa) ja iho on kuiva. Muuten iho ollut aina kuiva ja nyt kaula varsinkin ärtynyt ja kutiaa.

Liitin tuon ylettömään kuolaamiseen ja hampaiden tuloon, jotka puhkesivat jo kuukausi sitten, uusia ole kyllä näkynyt.

Kerrotko, mitä lääkärissä sanottiin, olisi mukava tietää!!
 
rannikolta
Väliaikatieto: Meillä ei neuvolassa paljon tietoa saa. Lääkäri ei mitenkään komentoinu, Laittoi vain lähetteen laboratorioon. Tänään otettiin 2 pulloa verta. Testit tulee 2 vk kuluttua.
Ehkäpä on vain ihottumaa. Kokeneemmat kehuvat Lipola-voidetta, hakkaa kuulemma kaikki voiteet ynm. Täytyy kokeilla sitä odotellessa.
 
Emppuliini75
En niin kauheasti odottas mitään noista verikokeista, valitettavasti. Ne harvoin näyttävät mitään todenmukaista noin pienellä. Punainen bepanthen on hyvä alkuapu kuivalle, kutisevalle iholle.
 
Onko lapsellasi jo hampaita? Alkoiko ihon kuivuus ja ärtyisyys samaan aikaan kuin hampaiden tulo?

meillä esikoisella oli samalta kuulostavaa 'ongelmaa' just kun alkoi hampaita tulla. Eli kuola leviää iholle kun maistelee innolla sormiaan tms ja se kuola sit ärsyttää ihoa!! Oliskos tässä selitys tein ongelmille kun ei muitakaan allergisia oireita kerta ole? Lisäks nyt viel ärsyttää ehkä lisäks viima ja kuiva huoneilma, eli rasvailisin sinuna paksulla rasvalla ihoa, esim bebanthen taikka natusanin baby salve...
=)
 
rannikolla
Hei Frida75.
Tänään tuli verikokeen vastaukset, ei mitään merkkejä allergioista. Tosin yhdellä tutulla ei ärsytystestissäkään näkynyt mitään ja lapsi oli miltein kaikelle allerginen.
Eli on vain kuiva iho, atoopinen. Lipolan on ollut hyvää. Kuulemma gefilus-kapseleita kannattaa kokeilla. Jauho sekoitetaan ruokaan, pitää kokeilla. Kuulemma rauhoittaa mös vatsaa.
Hampaita ei ole vieläkään näkyvissä vaikka niistäkin on jo pitkään "kärsitty".
 
Frida75
Mekin kävimme lääkärissä ihoa näyttämässä. Sano heti, että mitään testejä ei näin pienelle kannata tehdä, ei näy mitään kuitenkaan. Totesi sitten vaan atooppinsen ihon ja määräs Aqualan L:ää (käytettiin ennen lipolania, mut se on kuulemma liian rasvasta naamaan...).

Naamassa ja kaulalla oleva ihottuma kuulemma todennäkösesti johtuu ärsyyntymisestä (kuola ym.) Atoopppisen ihon reakointi ruoka-aineisiinkin tosi vaikee todeta.. Koitamme nyt lisätä kiinteitten lajitelmaa pikkuhiljaa. Toivotaan, että allergiat jäis vaan tohon atooppiseen ihoon!
 

Yhteistyössä