Voisilmäpullat -
Taikina: 5 dl vettä tai maitoa, 1pala Tuorehiivaa tai 2 pussia Kotileipojan kuivahiivaa, 1 kananmuna, 2 tl suola, 1½ dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 15-16 dl vehnäjauhoja, 150 g margariinia tai voita
Koristeluun: kananmuna, voi, sokeri (kuvassa myös rahkasilmä ja hillosilmäpullia)
Tee näin:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma sekä 7 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää loput jauhosta vähitellen ja pehmeä rasva.
Vaivaa taikina kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irotaa käsistä ja kulhon reunoistsa. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä noin 20 min.
Paloittele taikina 25-30 pikkupullaksi. Nostata pullia liinalla tai muovilla peitettyinä lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia. Paina pulliin syvennys ja voitele vatkatulla kananmunalla varovasti. Laita syvennyksiin reilu voinokare ja ripota päälle hienoa sokeria. Paista pullia uunin keskiosassa 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.
