Pullavinkkejä!! Äkkiä, taikina nousee jo!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Pullasuti
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Voisilmäpullat -

Taikina: 5 dl vettä tai maitoa, 1pala Tuorehiivaa tai 2 pussia Kotileipojan kuivahiivaa, 1 kananmuna, 2 tl suola, 1½ dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 15-16 dl vehnäjauhoja, 150 g margariinia tai voita

Koristeluun: kananmuna, voi, sokeri (kuvassa myös rahkasilmä ja hillosilmäpullia)

Tee näin:
Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola, kardemumma sekä 7 dl vehnäjauhoa. Vatkaa seosta. Lisää loput jauhosta vähitellen ja pehmeä rasva.

Vaivaa taikina kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irotaa käsistä ja kulhon reunoistsa. Nostata taikinaa kulhossa liinalla peitettynä noin 20 min.

Paloittele taikina 25-30 pikkupullaksi. Nostata pullia liinalla tai muovilla peitettyinä lämpöisessä paikassa noin 30 minuuttia. Paina pulliin syvennys ja voitele vatkatulla kananmunalla varovasti. Laita syvennyksiin reilu voinokare ja ripota päälle hienoa sokeria. Paista pullia uunin keskiosassa 200 °C:ssa noin 10 minuuttia.
:p :p
 
VOISILMÄPULLAT

(40 kpl)
Ainekset:
VoisilmÄpullat

Iso reseptikuva

1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 muna
n.900 g (n. 14 dl) Pirkka-vehnäjauhoja
200 g leivontamargariinia
Täyte:
100 g voita
4 rkl sokeria
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
Voiteluun: 1 muna
Päälle: hienoa sokeria


1. Valmista pullataikina vehnäjauhopussin ohjeen mukaan ja kohota lämpimässä paikassa esim. vesialtaassa peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.2. Sekoita voi, sokeri ja mausteet täytettä varten. Jaa maustevoi kahtia ja muotoile kummastakin tuorekelmun sisään ohut, tasapaksu tanko ja anna kovettua pakastimessa. Paloittele kovettuneet voitangot kumpikin kahteenkymmeneen yhtä suureen osaan. Pidä ne pakastimessa käyttöön asti.3. Jaa kohonnut taikina kahtia ja alusta puolikas tasaiseksi taikinaksi. Muotoile puolikas tangoksi ja jaa se kahtia ja kumpikin puolikas kymmeneen yhtä suureen osaan. Pyöritä palat sileiksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle (n. 12 kpl/pelti) ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Leivo samoin toinen puoli taikinasta.4. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki ja varaa esiin sokeri. Painele jokaisen pullan keskelle jauhoon kastetulla etu- ja keskisormella kolo pohjaan asti. Toista toimenpide, jotta kolo pysyy auki. Litistä jokaisen kolon pohjalle maustevoipala. Voitele pullat nopeasti ja sirottele pintaan kerros taloussokeria.5. Paista välittömästi 225 asteessa uunin keskitasolla 6 ? 7 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.Sovita täyttäminen niin, että voit paistaa pellillisen heti täytettyäsi ja voideltuasi, jotta maustevoi pysyisi pullan sisällä, eikä pursuisi ulos.
 

Uusimmat

Yhteistyössä