puheongelmat

Moi. Onko kokemuksia lasten puhehäiriöistä? Meillä kohta viisivuotias poika ja puheesta puuttuu kirjaimet y, ä, ö, r, d ja v. Muutenkin sanoissa kirjaimet vaihtaa paikkaa ilman mitään logiikkaa.
 
Vaimo-otus
Meillä puuttu vielä keväällä 5v pojalta kirjaimet k, r, s, v, j, l, ja kaikki korvattiin t kirjaimella tai jätettiin kokonaan sanomatta. Esimerkiksi pallo oli paao yms. Joten sanakirja tuntui olevan välillä erittäin tarpeellinen. Päästiin puheterapeutille heti 5v. neuvolan jälkeen ja siellä on kuljettu tähän saakka kerran viikossa. Nyt viime viikolla lopetettiin käynnit ja pidetään taukoa kun kaikki muut kirjaimet ovat alkaneet löytymään paitsi s joka kyllä sihiseee yksistään , mutta ei tule vielä sanoissa. Puheterapiaa jatketaan 6v. neuvolan jälkeen jos ei ole s kirjain sitä ennen löytynyt. On sitten vielä vuosi aikaa opetella ennen koulun alkamista.
 
Miten teillä on auttanut puheterapia?
Meillä kohta 4 vuotias tyttö ja on käynyt puheterapiassa nyt kolme kertaa.. Vielä en ole huomannut mitään apua, paitsi että puhuu rohkeammin vaikkei häntä heti ymmärrettäisi..
 
Meiän poika oppi puhumaan lähellä 4v vasta mutta sai apua kielenkehityksen kerhosta jossa oli edell.pvkodissa ja puheterapiaa saanu 4v lähtien jossa käy edelleen vaikka jo aloittanut ekan luokan pvkoti ryhmä oli molemmissa pvkodeissa erityisryhmä puheen viivästyminen ja kielen kehityksen vaikeudet liittyy hänen diagnoosiinsa eli monimuotoinen kehityksenhäiriö laaja-alainen kehityksen viive 1,5 vuoden viive puheen,hieno ja karkea motoriikassa ei adhd:ta diagnosoitu mutta oireita on saa puheterapiaa ja toimintaterapiaa joka nyt on muuttunut psykiatr.toimintaterapiaksi.Nuorempana tukiviittomat oli käytössä nyt vähemmän pcskuvia käytetään edelleen saadaan myös kelalta korotettua hoitotukea ja järjestetty koulukuljetus kouluun ja toimintaterapiaan itse kuljetan puheterapiaan.Näin meillä :wave:
 
vielä jatkoa edelliseen oppinut nyt ärrän ja ässän mutta äänne virheitä on vielä paljon ,matematiikassa taas pärjää hyvin ainakin nyt. Tuntee ja osaa laskea vähennys ja yhteen laskuja vaikka eivät vielä ole harjoitelleet sekä tuntee kirjaimet mutta ei osaa vielä lukea.
 

Yhteistyössä