"Professori: Jos Haavisto saa syytteet, hallituksen syytä tehdä johtopäätös, ettei hän voi jatkaa ministerinä"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Iltalehti:

"UutisetPolitiikka
Emeritusprofessori: Jos Haavisto saa syytteet, hallituksen syytä tehdä johtopäätös, ettei hän voi jatkaa ministerinä

Tänään klo 19:20
Keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Tällä hetkellä Haaviston toimia on vasta tutkittu. Mitään syytteitä ei ole nostettu. Haavisto on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Arkistokuva. ROOSA BRÖIJER
Jos ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr) vastaan nostetaan syytteet ja hän joutuu valtakunnanoikeuteen, olisi hallitukselta tyylikäs ja hyvä ratkaisu, että Haavisto astuu syrjään ministerin pestistään, arvioi työoikeuden emeritusprofessori, dosentti Seppo Koskinen Turun yliopistosta.
Tällä hetkellä Haaviston toimia on vasta tutkittu. Mitään syytteitä ei ole nostettu.
Helsingin Sanomat uutisoi lähteidensä pohjalta keskiviikkona, että keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.
Asia liittyy viime syksyiseen tapaukseen, jossa Haavisto siirsi erimielisyyksien takia ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen muihin tehtäviin.
Keskiössä on, yrittikö Haavisto painostaa ulkoministeriön virkamiehiä ylittämään virkavastuunsa Syyriassa al-Holin leirillä olevien suomalaisten kotiuttamisessa."
 
Siinä meni Haaviston presidentinhaaveet. Ehkä nyt uskaltaa ottaa puolisostaan eron ja alkaa avoimemmin viettää aikaa uuden nuorikon kanssa?
 

Yhteistyössä