potta juttuja

Mikäs ois se oikea tapa kasvattaa... poika 2,5v. pissii kyllä seisaaltaan pönttöön ja pysyy päivät/ yöt kuivina, mutta kakka on PAKKO tehdä vaippaan. Ei suostu istumaan potalle eikä pöntölle.
Mitäs tehdään? Odottelenko vaan, et jonain päivänä hän tyynesti istahtaa potalle? Nyt pelkkä ehdotus saa aikaan hillitöntä karjuntaa ja kiemurtelua...
 
Sarita-80
Kokeileppas jos malttaisi lukea kirjaa siinä potalla.
Ja tuo kokeilu kannattaa tehdä tyypilliseen kakka-aikaan: jos kakkii yleensä ruoan jälkeen niin silloin potalle kirjan kera. Kakka tulisi siis ikäänkuin huomaamatta sinne pottaan. Ja paljon kehuja sitten kun hän siinä onnistuu.
Pakottaa ei kannata, houkuttelu on tehokkaampaa. Ja jos ei tunnu vielä olevan valmis niin anna ajan kulua ja yritä parin viikon päästä uudelleen.
 
Iso-O
Meidän tytöllä (reilu 2v) oli sama tilanne joku aika sitten. Kakkapelon aiheutti raju ripuli, oli jo aiemmin kakannu potalle. Ripuli poltti kai pyllyä, eikä suostunu tekemään sen jälkeen kakkaa ku vaippaan. Asiaan ei auttanu meillä muu ku aika, ja vihdoin ku vajaan kuukauden päästä suostu ite potalle, kehuttiin kauheesti ja niin hän innostu asiasta uudelleen. Kärsivällisyyttä!
 
Mä tiedän muutaman lapsen, joka on vaatinut vaipan kakka-alustaksi vielä melkeen 4-vuotiaanan. Molemmilla kakka oli tosi
kovalla ja kait ne pelkäs sitä tilannetta sen verran, että halusivat omissa oloissaan sitä seisaallaan jossain nurkassa vääntää.

Eli kuitupitoisempi ruokavalio, että kakka tulis helpommin.?
 
Sitä "pottaohjelmaa" mäkin ehdotan. Sitten on tietty eri, jos kiukku tulee jo potan näkemisestä, niin voi olla aika hankalaa yrittää siinä mitään leikkiä. Ite olen nyt laittanut 1v tytön joka päiväruan jälkeen potalle(aluks ihan vaan tutustumismielellä) ja toin dublot viereen. Näytin, että "äkkä" voi mennä sinne. Siinä sitten leikittiin ja samalla kakka tuli pottaan. Nyt se sitten on jokpäiväinen tapa. Torua ei kannata, vaikka tulosta ei tulis. Mutta tosiaan rakennelkaa vaikka siinä potalla jotain ja tähdätkää istunto ruoan jälkeen. Tsemppiä :)
 

Yhteistyössä