Postissa saapui tänään kissa-ansa! Kohta lähtee naapurin irtokissa löytöeläinkotiin!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kyllä kissat ovat aina olleet ulkona maalaistaloissa ja siellä kuuluu olla näin. Ei ne yleensä omalta tontilta kovin kauas viiletä. Sterilointi on kyllä järkevää, että eivät lisäänny ihan holtittomasti.
Olisko torjunnassa toinen vaihtoehto sitten kemikaalit sun muut? Kissa on ekologinen tuholaistorjuja.

Me stadilaisgiltsit ei vaan yleensä tajuta näitä juttuja kun ei olla tilallisia.
Kissaa varten kannattaa asentaa linnunpönttöjä. Hauskaa katsella kun kissa käy teurastamassa pesueen.
 
Mie annoin kaikille loukutetuille kuulan kalloon

Se ongelma ei poistu kun ne tulee taas uudestaan ja uudestaan ja vuodessa tappaa 10:iä oravia ja pikkulintuja ja vaikka mitä muuta
Ja tässä hyvä esimerkki ihmisestä, jonka vuoksi en pitäisi kissaani vapaana edes maalla ja olkoot provo tai ei, mutta näitä ihmisiä löytyy kyllä ihan ilman provoajiakin.

On totta, että kissat hävittävät tuhoeläimiä, kuten navetoista hiiriä ja rottia, mutta tuolla ulkona on aivan liikaa vaaroja kissoille, pahimpana niistä kissavihaajat ja ne joista on muuten vaan hauskaa satuttaa kissoja.
 
Niin, mutta kisun saa loukuttaa jos se eksyy pihallesi.
Vielä 90-luvulla sai Espoon poliisin mukaan jopa myrkyttää, jos naapurin kissa tuli toisen pihalle:(
Sitä en tiedä onko laki tuosta jo muuttunut...poikien isosetä kehuskeli parikymmentä vuotta sitten vielä ampuvansa kaikki irtokissat tontiltaan ja hän asui ihan maalla.
Noita kissavihaajien juttuja kuunnellessa ei paljon huvita ajatella omaa mirriä irrallaan tuolla jossain, ei vaikka asuis kuinka maalla.
 
Viimeksi muokattu:
Maalla ei kukaan loukuta mitään. Tuo on noita tsadilaisten juttuja.
Täälläpäin loukuttavat jonkun verran, tosin eivät omiaan vaan kissojen löytöeläin paikan omistajat apulaisineen.
Löytyy luonnosta hävyttömän paljon emoja pentueineen ja osa on pakko lopettaa kun ovat niin sairaita, nälissään tai paleltumia täynnä...tai noita kaikkia edeltä mainittuja ongelmia täynnään+sisä ja ulkoloisia.
 
Mihin koirat unohtuivat?
Kaikki lemmikkieläimet ovat olemassa vain ihmisen huvittelutarpeen tyydyttämiseen ja siis vähemmän oikeutettuja kuin ravinnoksi käytettävät. Siksi lihansyönnin vääryydestä puhuva koiran(tai kissan)omistaja on lähtökohtaisesti epäuskottava.
Hyvä kun muistutit! Koiria kaupunkiin vaan niille...öö keille? Avustus-ja huumekoiriksi.

*kuvittelee pikku-Maijan haikean itkun kun Lemmikki-lehti joudutaan lopettamaan* :X3:

 
vierailija
Kissat levittävät hyvin vaarallista Toxoplasmaa muihin eläimiin, se voi mennä jopa ihmisen aivoihin ja aiheuttaa ikäviä muutoksia

Omistaja voi saada sen kasvimaan kautta omalta kissaltaan
 
Kyllä sen kaikki tietää, että sisällä elävät lemmikit elävät villejä/ulkona eläviä kauemmin ja terveemmin, mutta tuskin onnellisemmin. Lisäksi epäilen, että esim. ulkokissoja ei pahemmin lopeteta ja suurin osa kuolee yksin ulkona, varmaan kitumalla.

Kaadoin juuri muutaman kuusen appiukon pihalta kesällä ja toisesta tippui kissan luuranko. Lähin naapuri on 2 km päässä ja heillä ei ole koskaan ollutkaan kissoja, eli ei hajuakaan kenen kissa se on ollut. Eikö kissa todellakaan tajua hypätä alas?
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Ei aina ja kissan sisäelimet alkaa pettämään muutaman päivän ruuattomuuden jälkeen.
Niin tuo kissan järjestelmä on jännä, oliko se maksa mikä alkoi tosiaan poksua jo muutaman ravinnottoman päivän päästä.

Sain käsitystä, että ap luukuttaa huvikseen kissaa, kun kissalla on jo koti, mutta vapaana olo häiritsee ap:tä - se ehkä heijastui tuohon mun kirjoitteluun luukuttamisesta.
Hyvä siis, että luukuttavat kissoja, jos on tarpeen.
Kauheita juttuja tässä ketjussa noista löytökissoista!:(

Tuo on kyllä ongelma, että kissaa ei leikata ja se pääsee lisääntymään luonnossa. Kissa lähtee pitkällekin jos on esim. pimpun perässä. Onneksi nykyään kissojen sterilointi on yleistä eikä maksa älyttömiä. Mihinkäpä kissa kotoaan läksis, omalta reviiriltä, jos saa hoivaa eikä kiimat häiritte.

Maalla mun ollessa pieni kissat olivat joka päivä ulkona saalistamassa, mutta kyllä ne yöks tulivat aina sisälle ja mummi lisäruokki niitä, koirat eivät saaneet tulla sisälle, niillä oli lämmitetyt mökit ulkona.
Talvella kissat kehräsivät uunin pankolla. Ei niistä kukaan lähtenyt karkuteille ja elivät pitkään. Mun lempikissa oli Mökö, se oli paksuin ja eli reilu parikymppiseks.❤
 
  • Rakkaus
Reactions: Elena777
Niin tuo kissan järjestelmä on jännä, oliko se maksa mikä alkoi tosiaan poksua jo muutaman ravinnottoman päivän päästä.
Joo ell sanoi mulle, että kissan maksa on ensimmäinen joka alkaa sammumaan, jos kisu ei syö tai jos ei saa ravintoa pariin päivään.

Sehän olis unelma tilanne, että kissoja vois pitää kaikkialla vapaana....täällä niitä vaan ei mummot ja papat leikkuuta ja ovat sitten sen näköisiä ja pennut tosiaan villiintyneitä ja todella sairaita monesti.
Mä pitäisin maalla asuessa valvotusti vapaana, mutta emmä nykyään antais olla täysin vapaasti kun on kaikenmaailman kahjoja liikkeellä jopa maaseudullakin:(
 

Yhteistyössä