Porkkanalaatikko
1 kg porkkanoita
1,5 dl kermaa
3/4 dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl keitinlientä
1. Keitä porkkanat kypsiksi.
2. Soseuta.
3. Lisää soseeseen muut aineet.
4. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia.
Juuressoselaatikko
500g porkkanoita
300g lanttua
1 iso sipuli
150g juuriselleriä
200g palsternakkaa
noin 5dl vettä
1tl suolaa
2dl kuohukermaa
1dl kulutusmaitoa
150g punaleima Emmental-raastetta
2 munaa
0,5 dl siirappia
1,5tl piparkakkumaustetta
1/4 tl valkopippuria
1 tl suolaa
1/2 dl korppujauhoja
pinnalle kypsennettäessä: 1/2 dl korppujauhoja
1. Kuori ja paloittele juurekset.
2. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
3. Soseuta liemineen.
4. Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos.
5. Sulata siihen juustoraaste.
6. Jäähdytä hieman.
7. Lisää juuressoseeseen kaikki aineet.
8. Sekoita hyvin.
9. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
10. Ennen paistamista ripota pinnalle korppujauhoja ja tee lusikalla pintaan kuvioita.
11. Kypsennä 150-175 asteessa noin 2 tuntia.