"Poliisi epäilee viiden henkilön suunnitelleen terroristista tekoa Suomessa"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Niin, ymmärrän sen, mutta kuitenkin ehätit kirjoittamaan näin heti kun tämä juttu tuli esiin, tietämättä vielä taustoja.

"....ja Vihreät aikovat runnoa väkisin jonkun suunnitelman, minkä avulla kaikki luvattomat saisivat pysyvän luvan jäädä Suomeen..."

Etkö näe, että toimit itse samoin kuin et halua muiden toimivan? Eli syytetään jotakuta, jolla ei ole osaa eikä arpaa..
Tuota ÄO-propagandaa tosiaan leviää verkossa aika vauhdilla:


Kansainvälistä touhua ja jäljet johtavat samoille sylttytehtaille kuin ennenkin: Putin, Qanon etc. Sama sakki oli omalta osaltaan nostamassa Trumpia pressaksi. Sitten tuo ukko heitti löylyä lissää ja meno senkun kiihtyy.

Tuo propaganda on tehokasta meemipropagandaa, joka iskee etenkin nuoriin miehiin. Se on hyvin rasistista ja viholliskuvia ruokkivaa. Tuntuu siltä, että aika moni tältä palstalta on niellyt myös tuota propagandaa ihan siiman kera.

Olkaa mitä mieltä hyvänsä ja inhotkaa rauhassa sitä "vihervasemmistoanne", mutta miettikää nyt oikeesti että onko omien ajatuksienne takana myös jotain epäilyttävää. Pari paatunutta täällä on, heihin ei mikään tehoa, mutta muut.

Oma poikani on 14v ja aika usein tarvii yrittää häntä ravistella tästä puhtaasta propagandasta pois. Huomaan kyllä, että tehokkaasti vaikuttaa juuri tuollaiset meemit. Niiden voima on paljon suurempi kuin hyvin perustellun tekstin.

Pelkään, että etenkin USA:ssa tulee paljon lisää näitä koulusurmia etc. Mutta valitettavasti luulen, että tuolta samalta suunnalta uhka on Suomessakin. Valitettavasti meillä on aika paljon perinteitä näissä asioissa.
Tämä! Kiihkottomasti kannattaa todellakin pysähtyä miettimään omia kannustimiaan.

Nuorten (ja aikuisten) medialukutaito on yksi avainkysymyksistä. Miten oppia lähdekritiikkiin ja ajattelemaan erilaisten kirjoittajien taustamotiiveja? Nyt yritetään lietsoa epäluottamusta valtakunnallista mediaa kohtaan ja kyseenalaistaa tutkimustuloksia. Henk koht koen, että enemmän kannattaa kyseenalaistaa mainosrahoitteisen median motiivit. Vastakkainasettelu ruokkii bisnestä. Saati sitten politiikka, joka menee huolestuttavaan suuntaan samasta syystä.

Ihmisten laiskuus näkyy meemien ym voimassa. Valmiiksipureskeltu, tiivis esitys, joka tuupataan huumorin voimalla laajalle.

Some kietoo kuplaan nostamalla näkyvämmin samanmielisten viestit. Ihmiset kuvittelevat kuuluvansa osaksi suurta joukkoa, vaikka tosiasiassa maltillisia on se iso enemmistö eikä se jaa samoja näkemyksiä. Minkään äärilaidan.

Turhauttavaa on myös tämä asenneilmapiiri ”jos et kuulu meihin, kuulut noihin ja olet meitä vastaan”.
 

Yhteistyössä