poika ei viihdy ryhmässä

meillä on 1v10kk vanha poika, joka ei viihdy ryhmässä. yritettiin kuukausi sitten aloittaa muskari, mutta poika rupesi huutamaan kuin palosireeni kun päästiin sinne. vaikka viime kevät meni suht hyvin samassa ryhmässä, no muutamana kertana oli vähän itkuinen.

pari päivää sitten yritettiin mennä perhekerhoon. siellä oli kyllä aika paljon lapsia (30-40), ja poika ilmoitti heti että haluaa kotiin. olemme olleet aika paljon kotosalla kun pojalla on muutaman kuukauden ikäinen pikkusisko. mutta meillä käy kyllä vieraita vähintään kerran viikossa, lapsi-sellaisiakin. muiden lasten kanssa leikkiminen onnistuu ihan hyvin, mutta lapsia voi olla kerrallaan vain muutama. onko kohtalotovereita? kuuluisiko tämä ikäkauteen tai siihen, että on tullut isoveljeksi?
 
Ei kai tuon ikäisen vielä tarvi niin ryhmässä viihtyäkään. Kiva, että leikkii pienemmällä porukalla, kyllä sitä ehtii sitten isompana harjoitella isossakin ryhmässä oloa. Pikkuhiljaa totuttelette eikä ainakaan kannata tehdä asiasta isoa numeroa eikä pakottaa lasta.Varmasti tuo elämänmuutoskin vaikuttaa. Ja ihan temperamenttierotkin, toiset nyt vain ovat ujompia kuin toiset tai muuten vaan tykkää rauhallisemmasta menosta. :)
 

Yhteistyössä