Pitääkö raparperi kuoria??

Meilläkin aina kuorittiin lapsena, mutta mä tykkään siitä punaisesta väristä joka tulee kuoresta enkä enää kuori! Huonot kohdat otan tietysti pois. Äsken syötiin raparperipaistosta ja hyvää oli, nam!
 
Joo luulenpa, että riippuu käyttökohteesta kannattaako kuoria. Sain sellasen ohjeen, jolla valmistan sellasta tuoremehu tyyppistä raparperimehua ja keitän "jäteraparpereista" älyttömänhyvää hilloa. En siis kuori, koska luulenpa että on ihan sama onko siellä ne kuoret, kun keitä kuitenkin lopuks hilloks.
Kiitos avusta! =)
 
Ei tarvitse kuoria, kunhan peset sen rungon vain hyvin.
Ja siis toki kolhiintuneet eli huonoksi menneet osat voi raapia höylällä/veitsellä pois.
Sitten jos se on esim omalta pihalta poimittu, eikä ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita voi syödä suoraan raakanakin jos masu kestää :)

Mutta jos sen valmistaa keittämällä/paistamalla niin silloin riittää kevyt huuhtelu.
 
Arjuska
Ehkä raparperit on kuorittu siksi, että pitkinä naruina suupielissä roikkuvat kuoret eivät herätä ruokahalua! MUTTA kun palastelee varret terävällä veitsellä 3-4mm viipaleiksi niin välttyy ikäviltä roippeilta. Hyvällä veitsellä sujuu nopeasti. Testattu on!
 

Yhteistyössä