Pitääkö kinkku ottaa jo sulamaan?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja avuton mamma
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Kyllä kinkku pitää olla jo sulamassa jääkaapissa tai kylmiössä jo pari päivää sitten jos on iso kinkku. Ja huoneenlämpöön vuorokautta ennen kun laitetaan uuniin ja se muovisuojus pitää olla päällä.
 
Me jouduttiin laittamaan kinkku jo uuniin |O :headwall: :headwall: Syystä että, se OTETTIIN tänään sulamaan, mut siitä oli menny vakuumi rikki, joten se oli pakko tunkee vielä uuniinki...

Joulu pilalla tai jotain :snotty:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Saapasjalkakissa:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
meneekö kinkku pilalle jos pussi rikki?

No kyllähän se pilaantuminen mun ymmärtääkseni alkaa nopeammin kun pääsee hapen kanssa tekemisiin...

En osaa varmaks sanoa, vaan eipä kokeiltu onneamme...

Nyt tulee kyllä sit paljon nestettä ja kinkusta aika kuivakka :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja Saapasjalkakissa:
Me jouduttiin laittamaan kinkku jo uuniin |O :headwall: :headwall: Syystä että, se OTETTIIN tänään sulamaan, mut siitä oli menny vakuumi rikki, joten se oli pakko tunkee vielä uuniinki...

Joulu pilalla tai jotain :snotty:

laiteitteko jäisen kinkun uuniin?
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Saapasjalkakissa:
Me jouduttiin laittamaan kinkku jo uuniin |O :headwall: :headwall: Syystä että, se OTETTIIN tänään sulamaan, mut siitä oli menny vakuumi rikki, joten se oli pakko tunkee vielä uuniinki...

Joulu pilalla tai jotain :snotty:

laiteitteko jäisen kinkun uuniin?

Ei... se oli kyllä ehtiny sulamaan jo kokonaan, huomattiin vasta että se pussi(ihan kaupan muovipussi) missä se oli, alkoi vuotamaan nestettä ja sitä olikin sitten paaaaljon siellä pussissa... Ei siinä sitte enää mikään auttanu, aamulla otettiin huoneenlämpöön, kohta menee uuniin... Tulee mikä tulee, en ala riskeeraamaan että menee pilalle...
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
meillä on jo 2 päivää ollu kinkku jääkaapissa sulaamassa ja kanssa se pussi rikki apua eikai se nyt mee pilalle ku pitäis vast tiistai aamuna paistaa.

Meilläkin on se pussi rikki. Huomasin vaan tänään kun otin sulaan. Tiistaina ajattelin silti normaalisti pistää uuniin.

 
Kinkku sulatetaan kylmässä

Hanki pakastekinkku ajoissa, sillä sen sulatus vie aikaa. Mehukkain kinkku saadaan, kun se sulatetaan tasaisesti ja hitaasti. Näin kinkun maku paranee ja suolaus tasaantuu. Sulata pakastekinkku omassa pakkauksessaan kylmässä.

Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.

Pieni kinkku mahtuu usein jääkaappiin sulamaan, mutta iso kinkku vaatii jo enemmän tilaa. Kotioloissa kinkun voi sulattaa myös ulkona esimerkiksi parvekkeella, jos ulkolämpötila on alle +6 asteen. Jotta kinkku sulaisi, pakkasta ei saa olla kuitenkaan yli -5 asteen.

Ulkona muutamassa pakkasasteessa sulatettu kinkku on hyvä siirtää jääkaappiin tai kylmiöön pari päivää ennen paistamista, jotta sen sisälämpötila nousee plussan puolelle.
Huoneenlämpöön ennen paistamista

Ennen paistamista kinkku otetaan huoneenlämpöön. Kinkun sopiva sisälämpötila kypsennyksen alkaessa on +4 - +10 astetta. Sisälämpötilan voi varmistaa vielä kinkkuun painetusta paistomittarista ennen kinkun laittamista uuniin.

Katso myös:

Joulukinkun paisto-ohjeet

http://www.kotiliesi.fi/joulu/arkisto/2008/9/19/nain-sulatat-joulukinkun.aspx
 
Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.
 

Yhteistyössä