pinna kireällä

Mitä voi enää sanoa kovapäisille isovanhemmille, kun he eivät ota lapsen allergioita tosissaan! Annetaan milloin mitäkin tuoteselosteita lukematta, periaatteella ei siitä paljon kuitenkaan tule. Me sitten rasvaamme poikaa viikkotolkulla, että saisimme kutisevan ihon jotenkin kuntoon. Asiasta on käyty keskusteluja miljoona kertaa ja ihan sama kun seinille puhuisi. viime kerran jälkeen sanoin, että tämä sitten oli viimeinen kerta kun poika tulee tänne hoitoon :'( en oikein enää keksinyt mitään muutakaan, olivat antaneet vilja-muna-allergiselle lapselle tavallista pullaa...

Lapselle isovanhemmat ovat ihania. olenkin nyt antanut tilanteen mieheni hoidettavaksi, koska hänen vanhemmistaan on kyse.
 
Hannele
Tuo on varmasti varsin tavallista; eihän siinä paljoa ole, ei kai se nyt tällä kertaa haittaa, kun lapsi niin tykkää. Ihan hyvä, että olet laittanut kovan kovaa vasten. Kyllä isovanhempien pitää kunnioittaa lapsen vanhempien tahtoa ja toiveita pienemmissäkin kysymyksissä saati sitten tällaisissä, missä on kysymys lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Oikein jännittää joulu. Mitähän kaikkea se mummi tyrkyttää alle 9 kk tytön maistettavaksi. Ikävää kun joutuu aina sanomaan!
 
vieras ap
Niinpä, jotenkin sitä tuntee aina itsensä hirviöksi, vaikka ihan aiheesta sanoo. Viime vieraikun jälkeen otimme pojasta kuvia ja laitoimme ne sähköpostilla mummolaan. Poika oli raapinut itsensä yön aikana verille ja silmät turvonneet umpeen... Mummo oli aika hiljainen, mutta ei vieläkään anteeksi pyytänyt, ei toki meiltä tarvitsisikaan vaan tuolta itkuiselta pojalta. Joulukin jännittää, koska suklaa aiheuttaa hirveitä iho-oireita. Meidän pojalta ei edes ole vaikea kieltää mitään, riittää kun sanoo, että sitä ei voi syödä, tulee ihottumaa. Pojan herkkua on myös hedelmät, rahka ja jäätelö ja niitä saa pojalle antaa.

Toivottavasti teidän joulu menee hyvin, meillä mummi yritti antaa pojalle ekana jouluna (tuolloin 7 kk) ison pullollisen kotimehua ja suuttui kun kielsin. Allergiat olivat tuolloin pahoja ja ruokalistalla vaan maito, päärynä, bataatti ja poronliha... enkä muutenkaan mehua tuon ikäiselle antaisi.
 
voin liittää itseni tähän pinoon myös.meillä on 3 astmaatikkolasta ja matio ja vilja-allerkiat 4 lapsella.kyllä on erräänkin kerran kuultu anoppilassa kuinka piirakassa on vain niin ja niin vähän maitoo koko piirakassa \|O \|O \|O saano tosissaan selittää ettei ne kestä YHTÄÄN \|O \|O \|O nyt kun allerkioita enempi oon vieny aina omat eväät.tiiän sitte mitä ne sisältääki.samoin oli astmojen kans kun mies joskus "erehty" ihaileen kun ne kuivattikesällä vaatteita ulkona et kun meillä ei voi kun siitepölyt jää vaatteisiin kiinni ni appi ja anoppi meinas et ei kai ne niin jää kiinni kun lähteehän ne pois kun tommuuttaa sitte ne :snotty: :snotty: :snotty: :whistle: \|O \|O \|O niinpä niin ku lähtiski \|O \|O \|O mutta nyt kun on viety tai soitettu aina appi hoitaan lapsia jos on mies ollu töissä ja mun pitäny viiä joku lapsista spiiralle ni on niillekki valennu et tarkkana pittää olla B)
 
Allergisen äiti
Meillä samoja ongelmia. Kuopuksella laajat ruoka-aineallergiat ja astma. Appivanhemmat asuvat tuossa naapurissa ja isommat lapset käyvät siinä ihan itsekseen. Kuopuskin oli hoidossa ja oli appiukko sitten antanut marie-keksin... Anoppi soitti sitten töihin että poika oksentaa ja hengitys vinkuu. Käskin tilata ambulanssin.

Sen jälkeen ei appivanhemmat ole antaneet mitään ylimääräistä. Varsinkaan kun puolitoistavuotiaalla ei ole käytössä kun kaksi ruoka-ainetta...
 
Isovanhempia helppottaa, jos annat heille listan lapsille sopivista "herkuista", koska he haluavat kuitenkin hieman hemmotella lapsenlapsia. Minä yleensä vien ruuat ja herkut mukana ja homma on toiminut tosi hyvin. Listat sopivista ja sopimattomista ruuista teippaan aina jääkaapin oveen lähtiessäni.
 
vieras ap
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.12.2006 klo 14:42 vieras kirjoitti:
Isovanhempia helppottaa, jos annat heille listan lapsille sopivista "herkuista", koska he haluavat kuitenkin hieman hemmotella lapsenlapsia. Minä yleensä vien ruuat ja herkut mukana ja homma on toiminut tosi hyvin. Listat sopivista ja sopimattomista ruuista teippaan aina jääkaapin oveen lähtiessäni.
Listoja on kirjotettu jo moneen otteseen, mutta kun anoppi ei usko lasten allergioihin, niin ei usko ("maitorupi"kuuluu pikkulasten arkeen on sen motto). Jpuluna otin pojalle omat eväät mukaan mummolaan ja sain paljon paheksuntaa aikaiseksi...
 
Meillä onneksi mummot ja vaaritkin tajunneet että mitään allergisoivaa ei saa antaa meidän vilja ja maitoallergiselle. Meillä asia meni suht helposti perille ja meillä onkin usein omat eväät mukana. Kurjaa vain on että pojalle ei omat eväät kelpaa vaan yrittää aina saada pöydästä muiden herkkuja. Mummot häntä sitten sääliessään kyselevät eikö voisi vähän saada mutta kun sanon että ei niin se on ihan ok. Ovat kyllä välistä leiponeet pojulle omia herkkuja =) .
 
Yhdynpä tähänkin ketjuun. Poika sai joululahjaksi suklaata vaikka varsin hyvin kaikki tietävät pojan allergiat \|O Oli siinä sitten kiva selittää silmät onnesta loistavalle pojalle (kun tosiaan sitä suklaata paketissa oli) että pukki ei nyt tiennyt,että sä et saa syödä suklaata... :/
 

Yhteistyössä