Pika-apuja!!! Ruskeasta kastikkeesta!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Yritän taas kerran tehdä perus-ruskeansoosin rasva-jauho-suuruksella. Nyt pannulla on sipulia, voita ja kohta heitän jauhoto joukkoon. Kysymys kuuluukin: kuuluuko rasva-jauhomössön olla 'löysää'? Laitetaanko pannulle sitten kylmää vai kuumaa vettä, kun vettä aletaan lisäämään?
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja k a t a:
Heitä keikki vesi kerralla,siinä se salaisuus on!!
Ei sellasta ihan löysää,mä teen aika kökköseks sen ja sitten litra vettä niskaan ja kovaa vauhtia!!
Kokkeillaan!

Tuun sit kertoon onnistuiko tällä kerralla...
 
Alkuperäinen kirjoittaja k a t a:
Heitä keikki vesi kerralla,siinä se salaisuus on!!
Ei sellasta ihan löysää,mä teen aika kökköseks sen ja sitten litra vettä niskaan ja kovaa vauhtia!!
Mitä? Noin juuri tulee kökköinen kastike. Ite lisään vettä tooosi vähän kerrallaan, niin että seoksesta tulee pikkuhiljaa löysempää, mutta niin että se pysyy tasaisena eikä tule kokkareita. Sekoitan vispilällä tai jollain samalla koko ajan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Semu:
Alkuperäinen kirjoittaja k a t a:
Heitä keikki vesi kerralla,siinä se salaisuus on!!
Ei sellasta ihan löysää,mä teen aika kökköseks sen ja sitten litra vettä niskaan ja kovaa vauhtia!!
Mitä? Noin juuri tulee kökköinen kastike. Ite lisään vettä tooosi vähän kerrallaan, niin että seoksesta tulee pikkuhiljaa löysempää, mutta niin että se pysyy tasaisena eikä tule kokkareita. Sekoitan vispilällä tai jollain samalla koko ajan.
Well,mä en ole kokkareista kastiketta tehnyt ja lisään veden nopeeta joukkoon ja sekoitan kovasti paljon.
Näin tehnyt aina!!

outoo!!! :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja k a t a:
Alkuperäinen kirjoittaja Semu:
Alkuperäinen kirjoittaja k a t a:
Heitä keikki vesi kerralla,siinä se salaisuus on!!
Ei sellasta ihan löysää,mä teen aika kökköseks sen ja sitten litra vettä niskaan ja kovaa vauhtia!!
Mitä? Noin juuri tulee kökköinen kastike. Ite lisään vettä tooosi vähän kerrallaan, niin että seoksesta tulee pikkuhiljaa löysempää, mutta niin että se pysyy tasaisena eikä tule kokkareita. Sekoitan vispilällä tai jollain samalla koko ajan.
Well,mä en ole kokkareista kastiketta tehnyt ja lisään veden nopeeta joukkoon ja sekoitan kovasti paljon.
Näin tehnyt aina!!

outoo!!! :wave:
On kyllä.. Pitää joskus kokeilla. :D Tuo on varmaan nopeampi valmistustapa, kuin tuo mihin oon tottunu..
 
ap
Nonni. Kastike onnistui LOISTAVASTI!!! En edes muista koska olen tuolla suurustuksella saanut soosin onnistumaan. Mahtavan makuista! Ja veden holautin kaikki kerralla, ei paakun paakkua :) ruskensin jauhoja tooooosi kauan ja ehkä vieläkin vähän aikaa olis voinu ruskistaa. Mutta onnistui näinkin. Tässä oikein kuva upeasti onnistuneesta soosista:

http://www.aijaa.com/v.php?i=2991118.jpg
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Nonni. Kastike onnistui LOISTAVASTI!!! En edes muista koska olen tuolla suurustuksella saanut soosin onnistumaan. Mahtavan makuista! Ja veden holautin kaikki kerralla, ei paakun paakkua :) ruskensin jauhoja tooooosi kauan ja ehkä vieläkin vähän aikaa olis voinu ruskistaa. Mutta onnistui näinkin. Tässä oikein kuva upeasti onnistuneesta soosista:

http://www.aijaa.com/v.php?i=2991118.jpg
Pakko kai sitä on nyt itelläki pakko kokeilla tuota menetelmää :D
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Semu:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Nonni. Kastike onnistui LOISTAVASTI!!! En edes muista koska olen tuolla suurustuksella saanut soosin onnistumaan. Mahtavan makuista! Ja veden holautin kaikki kerralla, ei paakun paakkua :) ruskensin jauhoja tooooosi kauan ja ehkä vieläkin vähän aikaa olis voinu ruskistaa. Mutta onnistui näinkin. Tässä oikein kuva upeasti onnistuneesta soosista:

http://www.aijaa.com/v.php?i=2991118.jpg
Pakko kai sitä on nyt itelläki pakko kokeilla tuota menetelmää :D
Kokeilepa vaan! Mä olen niin onnellinen, kun sain sen piiiiitkästä aikaa onnistumaan. Mä olen varmaan ollu liian hätäinen välillä ja ruskistanu jauhoja liian kuumalla pannulla.
 
Jos haluaa tehdä hyvää ruskeaa kastiketta ja paakkuja pelkäämättä, niin ei muuta kuin maizena ruskeaa suurustetta sekaan. Ei tule paakun paakkua, ei ole kiirettä missään vaiheessa, ei tarvitse vispata vimmatusti ym. kaikkea kamalaa. Kun ton keksin, kastike-elämäni helpottui :D

Kaiken lisäks tää suuruste laitetaan kiehuvaan veteen, voi tarkkaan määrätä kastikkeen "paksuuden", ei tuu liian löysää. :) Suosittelen kokeilemaan.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Magister:
Jos haluaa tehdä hyvää ruskeaa kastiketta ja paakkuja pelkäämättä, niin ei muuta kuin maizena ruskeaa suurustetta sekaan. Ei tule paakun paakkua, ei ole kiirettä missään vaiheessa, ei tarvitse vispata vimmatusti ym. kaikkea kamalaa. Kun ton keksin, kastike-elämäni helpottui :D

Kaiken lisäks tää suuruste laitetaan kiehuvaan veteen, voi tarkkaan määrätä kastikkeen "paksuuden", ei tuu liian löysää. :) Suosittelen kokeilemaan.
Joo, mutta ei se ole yhtä hyvää... :)
 
Mä jouduin tänään koulussa tekemään vaaleaa kastiketta vedestä ja maissitärkkelyksestä. Hyi hitto kun se näytti aivan limalta. Mutta ei sinne voinut laittaa mitään esim. maitotuotteita, go greenin kasvisrasvasekoitteita yms. Vähän currya, valkosipulijauhetta ja soijakastiketta laitoin sekaan. Mutta se ulkonäkö.... :x :x :x
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
Mä jouduin tänään koulussa tekemään vaaleaa kastiketta vedestä ja maissitärkkelyksestä. Hyi hitto kun se näytti aivan limalta. Mutta ei sinne voinut laittaa mitään esim. maitotuotteita, go greenin kasvisrasvasekoitteita yms. Vähän currya, valkosipulijauhetta ja soijakastiketta laitoin sekaan. Mutta se ulkonäkö.... :x :x :x
No miltäs toi mun soosi näyttää sun silmään ;-)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
Mä jouduin tänään koulussa tekemään vaaleaa kastiketta vedestä ja maissitärkkelyksestä. Hyi hitto kun se näytti aivan limalta. Mutta ei sinne voinut laittaa mitään esim. maitotuotteita, go greenin kasvisrasvasekoitteita yms. Vähän currya, valkosipulijauhetta ja soijakastiketta laitoin sekaan. Mutta se ulkonäkö.... :x :x :x
No miltäs toi mun soosi näyttää sun silmään ;-)
Hyvältä näyttää! =)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja sasasas:
kastike näyttää hyvältä. Paljonko laitoit rasvaa ja jauhoja? Itse tein floran gulinessa juoksevasta margariinista ja tuntui ettei jauhot ruskistu millään..
En mä tiedä... Voita semmosen kikkareen mitä paketissa oli jäljellä ja jauhoja pari lusikallista perään. Ja sit mulla oli tosiaan se pilkottu sipuli kanssa vielä siellä samassa paistumassa.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja sasasas:
kastike näyttää hyvältä. Paljonko laitoit rasvaa ja jauhoja? Itse tein floran gulinessa juoksevasta margariinista ja tuntui ettei jauhot ruskistu millään..
En mä tiedä... Voita semmosen kikkareen mitä paketissa oli jäljellä ja jauhoja pari lusikallista perään. Ja sit mulla oli tosiaan se pilkottu sipuli kanssa vielä siellä samassa paistumassa.
Niin, ja kyllä mäkin tuota varmaan 15 minuuttia ainakin pyörittelin pannulla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Magister:
Jos haluaa tehdä hyvää ruskeaa kastiketta ja paakkuja pelkäämättä, niin ei muuta kuin maizena ruskeaa suurustetta sekaan. Ei tule paakun paakkua, ei ole kiirettä missään vaiheessa, ei tarvitse vispata vimmatusti ym. kaikkea kamalaa. Kun ton keksin, kastike-elämäni helpottui :D

Kaiken lisäks tää suuruste laitetaan kiehuvaan veteen, voi tarkkaan määrätä kastikkeen "paksuuden", ei tuu liian löysää. :) Suosittelen kokeilemaan.
Joo, mutta ei se ole yhtä hyvää... :)
Minä tykkään taas, et se on parempaa, ku ei maistu rasva siellä pohjalla. :)
 
Siis teit teflonpannulla? Mä teen ruskeansoosin tuolla tavalla teräskattilassa. Siellä sitä väriä tulee nopeammin, vispilällä vain sekoittelee sitä rasva-jauhoseosta ettei pala. Eikä sitä vettä tarvitte nakata kerralla joukkoon.

Toinen vaihtoehto on valurautapannu.
 
..
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
Siis teit teflonpannulla? Mä teen ruskeansoosin tuolla tavalla teräskattilassa. Siellä sitä väriä tulee nopeammin, vispilällä vain sekoittelee sitä rasva-jauhoseosta ettei pala. Eikä sitä vettä tarvitte nakata kerralla joukkoon.

Toinen vaihtoehto on valurautapannu.
Joo, teflonpannulla tein. Ruskistuuko se nopeemmin kattilassa? Valurautapannukin mulla on, mutta siinäkin on teflon-pinnoite. Olisko se kuitenkin parempi vaihtoehto?
 

Yhteistyössä