Piirrettyjen katsomisesta

mie
kuinka paljon teillä katsellaan piirrettyjä päivässä? Meillä on pojalle tullut vaihe elämässä että katsoisi piirrettyjä vaikka kokopäivän. Koko ajan vonkumassa dvd:tä ja ikää vasta 1,8v. Tietenkin vastaan pistän mutta jossain vaiheessa päivää tulee annettua periksi :\|
 
eipä juuri
Erikseen laitetaan leffa pyörimään ehkä kerran pari kuukauden aikana. Tv:n lastenohjelmia ei katsota joka päivä eikä aina edes viikonloppuna. Hyvinhän tuo tekemistä keskii ilmankin. Aikansa levottomana pyörii ja sitten keksii auto- tai leegoleikin tai jotain muuta ja jos ei muuten, menen kaveriksi leikkimään pieneksi hetkeksi, "pukkaan leikin alulle".
 
Norrsu
Hihii, aloittajan kanssa tuttu tilanne. Meillä neiti samanikäinen ja koko ajan vaatimassa jotain piirrettyä. Jonkun verran saa toki katsoa mutta rajotetaan myös!

:)

En kuitenkaan koe olevani huono äiti jos laitan pikkuselle esim. teletapit pyörimään :)
 
Meillä katsottiin joku aika sitten Fröbelin palikoita ihan joka päivä.Mutta muutama viikko sitä kesti,nyt ei enää pyydä.Leikkii mielummin itse soittajaa :)
Minusta tv:n katselusta ei ole haittaa,kun se pysyy kohtuudessa,ja tietysti pitää miettiä,mitä antaa katsoa.Tv2 lastenohjelmat on ihan hyviä :)
 
anu
Meillä tyttö 1v 9kk tykkää ihan mielettömästi piirretyistä! Aamulla katotaan aina joku piirretty, siinä sohvalla köllötellään ja neiti juo samalla aamumaidon/kaakaon.. Minä voin samalla lukea lehden ja aloittaa päivän rennosti..

Yleensä katotaan piirrettyjä pari kertaa päivässä, tai ainakin se on "taustana" jos leikitään tai hän touhuaa jotain muuta. Iltäpäivällä pikku kakkonen tms.. Bambi on meidän suosikki samoin Pluto!!
 
meillä 2-vuotias on innostunut myös puuha petestä ja sitä tietenkin katsoisi sitä koko päivän. Tyttö saikin tässä vahän aikaan sitten katsoa 1-2h päivässä , mutta kun alkoi mennä päikkärit ja yöunet niin tv katsominen lopetettiin kokonaan. Hyvin keksii tekemistä ilman teeveetäkin ja yöunet ja päiväunet rauhoittuneet =)
 
Meillä (tyttö 1,4v) tykkää katsoa teletappeja ja ti-ti nallea. Ti-Ti Nallet pyörii enemmän, kun niitä on useita filmejä. Joskus filmi pyörii vain taustalla musiikkinsa vuoksi. Neiti tykkää jytäillä musiikin tahtiin kaiken muun touhun keskellä :heart:
 
katellaan muumeja, puuha-peteä ja tomi traktoria. yhtäkkiä tullu tuo vaihe että pitäis kokoa ajan olla jotain piirrettyä vaikkei sitä välttämättä katokkaan.

meillä kyllä kuuluu aamuun tuo telkkari, kuten tuossa joku aiemmin kirjotti. poika pötköttää sohvalla ja juo maitoa ja ssyö hapankorppua ( :D ). joka aamu. siinä sit ehtii yks 10min pätkä pyöriä ja mie ehin keittää kahvit ja alotella lehteä.

en ota tosta ongelmaa, lukeehan se kirjojakin välillä ;)
 
Onkohan meiän pojassa jotain "vikaa," kun ei kiinnosta telkka sit yhtään. Kerran laitoin oikein piirretyt pyörii, mut ei kiinnostant yhtää! Tietty en koe tätä ongelmana, varmasti samat telkka taistot on edessä jossain vaiheessa.
 
mie
Onpa helpottavaa kuulla että muillakin katsotaan piirrettyjä päivittäin. Kerkes tulla jo huonoäitisyndrooma kun annan pojan pojan katsoa piirrettyjä päivittäin. Se on vaan niin helppoa kun saa omat hommat hoidettua pois alta kun pojalla mielekästä tekemistä ja sitten keskittyä 100% pojan kanssa leikkimiseen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.12.2006 klo 11:36 Mie kirjoitti:
Onpa helpottavaa kuulla että muillakin katsotaan piirrettyjä päivittäin. Kerkes tulla jo huonoäitisyndrooma kun annan pojan pojan katsoa piirrettyjä päivittäin. Se on vaan niin helppoa kun saa omat hommat hoidettua pois alta kun pojalla mielekästä tekemistä ja sitten keskittyä 100% pojan kanssa leikkimiseen.
Meillä ei välttämättä aivan päivittäin, mutta useasti arkiaamu alkaa sillä tavalla, että eskarilainen herää ja menee sohvalle peiton kans katsoon aamupiirretyt. Kohta herää pienempikin ja haluaa ehdottomasti isosiskon kainaloon. Siellä ne sitten nöpöttävät vierekkäin sohvalla ja äiti saa juoda kahvin rauhassa ja selata lehden.

Sitten aamutoimiin.

Päivällä ti-ti nalle pyörii, jos siltä tuntuu :D
 
Meillä neiti katsoo ihan liikaa telkkaria. Ite laittaa päälle ja jos jättää hetkeksi kattoo lasten ohjelmia huomaa pian et on vaihtanut kanavaa.
Kun kattoo telkkaa ei varmasti kuule eikä näe mitään ja suuttuu jos menee häiritsemään. Ollaan kovasti pyritty siksi keksimään muuta tekemistä het jos pyrkii tv:tä päälle laittaa ja itsekin pistetään päälle nyt vaan kun joku oikeen mielenkiintoinen asiaohjelma ja mielellään vasta ku neiti nukkuu jo. Tosin aamu tv ja sen uutisista ei olla vieläkään kyetty luopuu- tosin silloin paljon muutenkin muuta touhua.
 
tiukkis
Aika hurjalta kuullosti nuo teidän lasten telkkarinkatsomismäärät, kun alle 2 vuotiaatkin katsovat monilla päivittäin. Mm. psykologi Keijo Tahkokallio korosti äskettäin luennollaan, että alle 2- vuotiaan ei tulisi katsoa ollenkaan telkkaria, ei edes minään taustatoimintona eikä mitään pienillekään suunniteltuja "laadukkaita" ohjelmia. Lukuisissa Pohjois-Amerikkalaisissa tutkimuksissa on tilastollisesti todistettu alle 3-vuotiaan tv:n katselun lisäävän merkittävästi keskittymishäiriöiden riskiä. Tutkimusten mukaan jo tunnin tv:n katselu päivässä lisää riskiä 9 %. Meillä ei edes avata telkkaria ennen kuin allle 3 vuotiaat on nukkumassa...
 
Mekin ollaan aika "tiukkoja" telkkarin katsomisen suhteen. Tv avataan vasta kun poika 1,5v on nukkumassa. Joskus harvoin satunnaisesti itse avaa telkkarin ja ihmettelee sitä. Muutaman kerran lastenohjelmia näytetty, mutta ei oikein ole kiinnostunut.

Tarkoituksena meillä on jättää digiboksi hankkimatta ja jatkossa katsoa vain DVDltä mitä katsotaan (leffoja, tiettyjä sarjoja mitkä kiinnostaa...). Hankitaan/lainaillaan tulevaisuudessa lapsille laadukkaita lastenohjelmia ja luonto- tms dokumentteja. Tällöin voi aina olla varma mitä lapsen (kotona) katsovat.
 
meillä lapset kattoo aamulla vaihtelevasti nelosen aamuohjelmat..sitten on n.puol tuntii videon katselua kun on ruoka tulossa..sen lisäks illalla pikkukino ja oikkukakkonen..viikonloppusin on elokuva per päivä sopimus joka on ihmeekseen pitänyt...taitaa olla uudessa kodissa sen verran vielä kiinnostavaa tekemistä... ;)
 
ihana kuulla et muuallakin katotaan "paljon" piirrettyjä... :whistle: ku tuntuu et neiti kattoo melkein koko ajan (1v9kk) no ei nyt koko ajan mut yleensä aamupiirrettyjä, pikku kakkoset jos muistaa, ja viikonlopun aamu piirrettyjä...ja sit jos ei ulos päästä ja kuopusta pitää nukuttaa laitan nallepuhia, teletappeja, tai tomi traktoria. Ois kyl koko ajan nenä kii telkussa jos antas ;) kunhan pikkuveli kasvaa ni pystyvät sit keskenään leikkimään enemmän :D tällä hetkellä sunnuntai aamun mikki hiiren kerhotalo on ihana :heart: pomppii ja tanssii musiikin mukana ja hokee ikki ikki :D
 
anjuusa
Meillä ollaan tiukkapipoja tässä asiassa, ja teeveetä ei katsota joka päivä. Silloin, kun katsotaan, katsotaan Pikku Kakkosta tai Teletappeja. Mielestäni useimmat piirretyt on tarkoitettu paljon isommille kuin meidän 1,5 veelle. Esim. Disneyn elokuvissa on mielestäni turhan nopea tempo, paljon törmäilyjä tms. kohellusta turhan paljon, samoin joissakin aamuteeveen piirretyissä sarjoissa.

Just tältä aikaiselta kohelluksen ja nopeasti välkkyvän kuvan ihmettelyltä haluan tyttöäni suojella. Ainakin tuttavapiirin puolitoistavuotiaat säikkyvät vielä helposti äkkinäisiä kolareita tai päähän iskeytyvää nuijaa, mutta tämä on varmasti tottumiskysymys. Olen ajatellut, että ehtiihän sitä myöhemminkin lapsuusiässä telkkaria katsella.
 

Yhteistyössä