Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Piirakoita
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="HYRRÄ, post: 2336402, member: 16960"]</p><p>» Mummon Mustikkapiirakka</p><p></p><p>Tarvitset:</p><p></p><p>POHJA:</p><p></p><p>3 dl Maitoa</p><p></p><p>1 dl Sokeria</p><p></p><p>1 Muna</p><p></p><p>1 pussi Kuivahiivaa</p><p></p><p>n. 10 dl Vehnäjauhoja</p><p></p><p>1 rkl Kardemummaa</p><p></p><p>1 tl suolaa</p><p></p><p>100 g Margariinia</p><p></p><p>TÄYTE:</p><p></p><p>1 l mustikoita ( osa voi olla myös vadelmia)</p><p></p><p>2 dl Sokeria</p><p></p><p>1 dl Vettä</p><p></p><p>2 rkl Perunajauhoja</p><p></p><p>VOITELUUN: Muna</p><p></p><p></p><p>Valmistus:</p><p></p><p>Kuumenna maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.</p><p></p><p>Lisää joukkoon kananmuna ja sokeri sekä keskänään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi pehmeä rasva.</p><p></p><p>Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinalla peiteetynä.</p><p></p><p>Mittaa täyteainekset kattilaan.</p><p></p><p>Kuumenna ainekset koko ajan sekoittellen kiehumispisteeseen.</p><p></p><p>Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.</p><p></p><p>Vaivaa taikinaa jauhotellula leivinpöydällä ja kauli se pellin kokoiseksi levyksi.</p><p></p><p>Voit jättää vähän taikinaa ja muovata niistä piirakan päälle ristikon</p><p></p><p>Aseta taikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille.</p><p></p><p>Anna kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.</p><p></p><p>Kaada mustikkaseos päälle.</p><p></p><p>käännä reunat ja tee pinnalle taikina nauhoista ristikko.</p><p></p><p>Voitele ristikko ja reunat munalla.</p><p></p><p>Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia.</p><p></p><p>Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa.munalla.</p><p></p><p>Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia.</p><p></p><p>Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa.</p><p></p><p></p><p> </p><p></p><p>» Omppupiirakka</p><p></p><p>Tarvitset:</p><p></p><p>300 g margariinia</p><p>3 dl sokeria</p><p>4 munaa</p><p>6 dl vehnäjauhoja</p><p>3 tl leivinjauhoja</p><p>2-4 tl vanilliinisokeria</p><p></p><p>Päälle:</p><p>Sopiva määrä omenia maun mukaan (4-7 kpl)</p><p>kanelisokeria</p><p></p><p>Täyte:</p><p>2 tlk kermaviiliä/maitorahkaa</p><p>2 munaa</p><p>1 dl sokeria</p><p>4tl vanilliinisokeria</p><p></p><p></p><p>Valmistus:</p><p></p><p>1. Vatkaa margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Samalla kun odotat vaahdon syntymistä, voit kuoria ja viipaloida omenat odottamaan (siemenet pois).</p><p>2. Lisää munat.</p><p>3. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot ja vanil.sok. taikinaan.</p><p>4. Kaada noin 2/3 osaa taikinasta pellille. Säästä loput taikinasta myöhemmäksi.</p><p>5. Laittele omenaviipaleet taikinan päälle pellille ja siroittele kanelisokeri päälle makusi mukaan.</p><p>6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kumoa pellille mahdollisimman moneen paikkaan.</p><p>7. Lisää loput taikinat koko komeuksen päälle sinne tänne.</p><p>8. Paista 200 asteessa noin 25-40 min. Kunnes piirakka on kullan ruskea.</p><p></p><p></p><p> </p><p></p><p>» Vorscmack-piirakka</p><p></p><p>Tarvitset:</p><p></p><p>Pohja:</p><p></p><p>250 g voita tai margariinia</p><p></p><p>4 dl vehnäjauhoja</p><p></p><p>2 dl grahamjauhoja</p><p></p><p>1/2 tl suolaa</p><p></p><p>1 dl vettä</p><p></p><p>Täyte:</p><p></p><p>600 g naudan jauhelihaa</p><p></p><p>2 sipulia</p><p></p><p>3 valkosipulinkynttä</p><p></p><p>3 rkl öljyä</p><p></p><p>1 rasia (100/65 g) Anjovisfileitä</p><p></p><p>100 g Aurinkokuivattuja tomaatteja</p><p></p><p>1/2 tl mustapippurirouhetta</p><p></p><p>1 tl sambal oelekia</p><p></p><p>1/2 tl timjamia</p><p></p><p>1 tlk (400 g) tomaattimurskaa</p><p></p><p>1 dl vettä</p><p></p><p>1 tlk (360/200 g) feta-</p><p></p><p>juustokuutioita</p><p></p><p>100 g mustia oliiveja</p><p></p><p>Lisäksi:</p><p></p><p>1/2 l maustamatonta</p><p></p><p>jogurttia</p><p></p><p></p><p>Valmistus:</p><p></p><p>Nypi pehmeä rasva ja jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi.</p><p></p><p>Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.</p><p></p><p>Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipannun pohjalle.</p><p></p><p>Nosta uunipannu kylmään. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.</p><p></p><p>Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Kaada ruskistettu jauheliha kattilaan.</p><p></p><p>Kuullota sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä ja kaada kattilaan.</p><p></p><p>Leikkaa anjovisfileet ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää jauhelihan joukkoon.</p><p></p><p>Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla.</p><p></p><p>Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi.</p><p></p><p>Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.</p><p></p><p>Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.</p><p></p><p>Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.</p><p></p><p>Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia. 0D</p><p></p><p>Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla.</p><p></p><p>Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi.</p><p></p><p>Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.</p><p></p><p>Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.</p><p></p><p>Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.</p><p></p><p>Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="HYRRÄ, post: 2336402, member: 16960"] » Mummon Mustikkapiirakka Tarvitset: POHJA: 3 dl Maitoa 1 dl Sokeria 1 Muna 1 pussi Kuivahiivaa n. 10 dl Vehnäjauhoja 1 rkl Kardemummaa 1 tl suolaa 100 g Margariinia TÄYTE: 1 l mustikoita ( osa voi olla myös vadelmia) 2 dl Sokeria 1 dl Vettä 2 rkl Perunajauhoja VOITELUUN: Muna Valmistus: Kuumenna maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sokeri sekä keskänään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinalla peiteetynä. Mittaa täyteainekset kattilaan. Kuumenna ainekset koko ajan sekoittellen kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Vaivaa taikinaa jauhotellula leivinpöydällä ja kauli se pellin kokoiseksi levyksi. Voit jättää vähän taikinaa ja muovata niistä piirakan päälle ristikon Aseta taikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kaada mustikkaseos päälle. käännä reunat ja tee pinnalle taikina nauhoista ristikko. Voitele ristikko ja reunat munalla. Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia. Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa.munalla. Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia. Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa. » Omppupiirakka Tarvitset: 300 g margariinia 3 dl sokeria 4 munaa 6 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhoja 2-4 tl vanilliinisokeria Päälle: Sopiva määrä omenia maun mukaan (4-7 kpl) kanelisokeria Täyte: 2 tlk kermaviiliä/maitorahkaa 2 munaa 1 dl sokeria 4tl vanilliinisokeria Valmistus: 1. Vatkaa margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Samalla kun odotat vaahdon syntymistä, voit kuoria ja viipaloida omenat odottamaan (siemenet pois). 2. Lisää munat. 3. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot ja vanil.sok. taikinaan. 4. Kaada noin 2/3 osaa taikinasta pellille. Säästä loput taikinasta myöhemmäksi. 5. Laittele omenaviipaleet taikinan päälle pellille ja siroittele kanelisokeri päälle makusi mukaan. 6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kumoa pellille mahdollisimman moneen paikkaan. 7. Lisää loput taikinat koko komeuksen päälle sinne tänne. 8. Paista 200 asteessa noin 25-40 min. Kunnes piirakka on kullan ruskea. » Vorscmack-piirakka Tarvitset: Pohja: 250 g voita tai margariinia 4 dl vehnäjauhoja 2 dl grahamjauhoja 1/2 tl suolaa 1 dl vettä Täyte: 600 g naudan jauhelihaa 2 sipulia 3 valkosipulinkynttä 3 rkl öljyä 1 rasia (100/65 g) Anjovisfileitä 100 g Aurinkokuivattuja tomaatteja 1/2 tl mustapippurirouhetta 1 tl sambal oelekia 1/2 tl timjamia 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 1 dl vettä 1 tlk (360/200 g) feta- juustokuutioita 100 g mustia oliiveja Lisäksi: 1/2 l maustamatonta jogurttia Valmistus: Nypi pehmeä rasva ja jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipannun pohjalle. Nosta uunipannu kylmään. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Kaada ruskistettu jauheliha kattilaan. Kuullota sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä ja kaada kattilaan. Leikkaa anjovisfileet ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia. 0D Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa SANA?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
OrpoPurran uusi ennätys, Marin teki myös ennätyksen - mutta vastakkaisen
9 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Hyvää yötä Hamina
Tänään 06:20
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"Pääkirjoitus: Demokratian halventamista on luoda kuvaa hullusta poliitikosta, jota hullut kansalaiset äänestävät"
Tänään 00:33
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
4.
"Päätoimittajalta: Elokapina on radikalisoituneen median ikioma luomus"
Eilen 23:43
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
5.
"Sota, köyhyys ja siirtolaispaine pelottavat saksalaisia entistä enemmän – ilmastonmuutos sijoittuu pelkolistalla vasta viidennelletoista (15)sijalle"
Eilen 23:29
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Miksi meidän hallitus töksähtää?
Eilen 22:45
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Vasemmistolaisesta Kuubasta katkesi sähköt kokonaan ja ruokaa joudutaan säännöstelemään
Eilen 22:27
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Lidlin yleiskone kenelläkään?
Eilen 21:38
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Taffelilta niskalaukaus isoille sipsipusseille -Taffel liittyy mukaan shrinkflaatioon, eli pakkauskoon pienentämiseen hinnan pysyessä ennallaan
Started by vierailija
Torstai klo 13:00
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Huhuu - onko täällä ennää kettää mittää!?
Started by Lispetti
Maanantai klo 22:47
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Murhan puolustelu seurakunnassa
Started by vierailija
Tiistai klo 19:15
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Onko muilla sellaista varautumisajattelua sodan varalle?
Started by Echo
Maanantai klo 20:12
Luettu: 824
Aihe vapaa
5.
Tinder ei siis sovellu seuranhauksi miehille eikä naisille
Started by vierailija
Tiistai klo 09:16
Luettu: 765
Aihe vapaa
6.
Ei tänäänkään tuulivoimaa ja siksi sähkö on tänäänkin erityisen kallista
Started by vierailija
Maanantai klo 09:33
Luettu: 723
Aihe vapaa
7.
Kuka avaisi mulle tän iltalehden jutun?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 15:49
Luettu: 677
Aihe vapaa
8.
Sannan suosion salaisuus?
Started by vierailija
Keskiviikko klo 18:01
Luettu: 488
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Ukrainan jälleenrakentaminen maksaa ainakin 486 000 000 000 dollaria
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Vasemmistolaisesta Kuubasta katkesi sähköt kokonaan ja ruokaa joudutaan säännöstelemään
Latest: vierailija
7 min sitten
Aihe vapaa
3.
Haaveena vauva 2025
Latest: jauhopeukalo
8 min sitten
Lapsen saaminen
4.
OrpoPurran uusi ennätys, Marin teki myös ennätyksen - mutta vastakkaisen
Latest: vierailija
9 min sitten
Aihe vapaa
5.
Kilttimies nukkuu tänäkin yönä samassa sängyssä kälyn ja vaimon kanssa
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
6.
Olisiko syytä lopettaa rahan syytäminen Ukrainaan?
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
7.
Aika hurja maailma tää netti!!!
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
8.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
24 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Piirakoita
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu