piirakan jäähtyminen

  • Viestiketjun aloittaja kuis ois
  • Ensimmäinen viesti
kuis ois
Mites kun, tuli tehtyä tonnikala,feta,paprika piirakka muna-kermalla.Otin sen just uunista,joten mites toi jäähtyminen...uskaltaako jättää huoneenlämpöön jäähtymään yön yli vai odottelenko että jäähtyy ulkona ja siirrän jääkaappiin??
 
päivien viemää
Alkuperäinen kirjoittaja v:
mie en oo koskaan kyllä uskaltanu jättää yöksi, jos vaikka sattuu että menee pahaksi. ja toisekseen saattaa myös kuivahtaa. kyl mä pistäsin pihalle.


Ei aamuun asti huoneenlämmössä mee miksikään kun on kuuma.

Kukin tavallaan.
 
v
onhan se kuuma juu kun sen siihen jättää mutta ei se kuitenkaan kuumana pysy koko yötä ja jäähtyy kuitenkin nopsaa, joten kyllä siinä on aikaa että piirakalle voikin aikka tapahtua jtn. kukin tietenkin tekee tavallaan mutta ite en jättäs.
 
vieras
Ylipäänsä ikinä en ole tajunnut tätä että ruuat tehdään etukäteen ja lämmitetään sit syötäväksi. Kun ruoka on niin parhaimmillaan sekä makunsa että ravintoaineidensa että hygieenisyytensä puolesta, että se nautitaan vasta uunista otettuna. Eli meillä kyllä aina syödään vastavalmistettua ruokaa, tietty sitten joskus jämiä jos jää. Mutta ei noin, että ruoka tehdään etukäteen mutta sitä ei syödä kuin vasta lämmitettynä.
 
päivien viemää
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
Ei se nyt ulkona hetkessä jäähdy. Kyllä vaan on tärkeää, ettei ruokaa pidetä turhaan lämpimänä. Mikähän sun mielestä on pilaantumista, kun se kuhisee matoja tai on vihreän töhnän peittämä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ylipäänsä ikinä en ole tajunnut tätä että ruuat tehdään etukäteen ja lämmitetään sit syötäväksi. Kun ruoka on niin parhaimmillaan sekä makunsa että ravintoaineidensa että hygieenisyytensä puolesta, että se nautitaan vasta uunista otettuna. Eli meillä kyllä aina syödään vastavalmistettua ruokaa, tietty sitten joskus jämiä jos jää. Mutta ei noin, että ruoka tehdään etukäteen mutta sitä ei syödä kuin vasta lämmitettynä.
Makuja on monia, mun mielestä just noi piirakat onkin parempia kylmänä vaik teen kans!
 
päivien viemää
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
Ei se nyt ulkona hetkessä jäähdy. Kyllä vaan on tärkeää, ettei ruokaa pidetä turhaan lämpimänä. Mikähän sun mielestä on pilaantumista, kun se kuhisee matoja tai on vihreän töhnän peittämä.


Jos ruoka nyt valmis ja esin 07.00 aamul herää,niin ruoka mitään kylmä ole jos on foliossa.

Herättyään laittaa jääkaappiin.Tuossa ajassa mitään pilaannu tai matoi kuhise
 
v
ei se pihalla heti jäädy. ei sitä tarvii kauan pitää kun on tarpeeksi jäähtyny. ja kyllä mua ainakin ällöttää syödä seuraavana päivänä ruokaa mikä on ollu koko yön huoneenlämmössä. kaiken maailman bakteerit rupee jyllämään...
 
Keittiönoita
Mä laittaisin ulos jäähtymään. Ja koska ulkona on pakkasta, poiirakka voi olla siellä aamuun asti. Ellei joku naapuri tai muu metsän eläin käy sitä syömässä.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
Ei se nyt ulkona hetkessä jäähdy. Kyllä vaan on tärkeää, ettei ruokaa pidetä turhaan lämpimänä. Mikähän sun mielestä on pilaantumista, kun se kuhisee matoja tai on vihreän töhnän peittämä.


Jos ruoka nyt valmis ja esin 07.00 aamul herää,niin ruoka mitään kylmä ole jos on foliossa.

Herättyään laittaa jääkaappiin.Tuossa ajassa mitään pilaannu tai matoi kuhise
Ei olekaan kylmä, vaan juuri ihana pöpöille.
 
hei
20 vuotta olen jo kokannut. kaikki vuodet olen tehny kaikenlaisia ruokia ja leivonnaisia, myös iltaisin ja jättäny aamuun jäähtyyn pöydälle, ja nukkunutkin välillä puolillepäivin. ikuna ei ole mitään menny siitä syystä pilalle. yhtään kertaa ei ole kukaan pöydässäni sairastunu ruuistani.

lapsilaumojen kanssa ollaan tehty kokopäiväretkiä ulos eväät vaan repussa, voileipiä, piirakoita, jukurttia, kaakaota, mehua salaatteja yms. kesät talvet. aina on eväät ollu syötäviä.

miksi tästä aiheesta vaahdotaan täällä vähän väliä? siis on aina samoja alotuksia?
 
PikkasenPyöree
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
Ei se nyt ulkona hetkessä jäähdy. Kyllä vaan on tärkeää, ettei ruokaa pidetä turhaan lämpimänä. Mikähän sun mielestä on pilaantumista, kun se kuhisee matoja tai on vihreän töhnän peittämä.


Jos ruoka nyt valmis ja esin 07.00 aamul herää,niin ruoka mitään kylmä ole jos on foliossa.

Herättyään laittaa jääkaappiin.Tuossa ajassa mitään pilaannu tai matoi kuhise
Juu mutta siinä lämpösessä piirakassa ne pöpöt kaiken parhaiten lisääntyy..
 
v
ja lisäten tohon että varmaankaan se kuinka monta vuotta on kokannu niin ei vaikuta siihen että miten se ruoka säilyy. mutta siis jokainen tehköö miten parhaaksi näkee. mutta kyllä se niin on että parempi kasvualusta pöpöille jos huoneenlämmössä on.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
20 vuotta olen jo kokannut. kaikki vuodet olen tehny kaikenlaisia ruokia ja leivonnaisia, myös iltaisin ja jättäny aamuun jäähtyyn pöydälle, ja nukkunutkin välillä puolillepäivin. ikuna ei ole mitään menny siitä syystä pilalle. yhtään kertaa ei ole kukaan pöydässäni sairastunu ruuistani.

lapsilaumojen kanssa ollaan tehty kokopäiväretkiä ulos eväät vaan repussa, voileipiä, piirakoita, jukurttia, kaakaota, mehua salaatteja yms. kesät talvet. aina on eväät ollu syötäviä.

miksi tästä aiheesta vaahdotaan täällä vähän väliä? siis on aina samoja alotuksia?
Varmaan teidän mahat ovat sitten jo tottuneet siihen bakteeripläjäykseen. Eihän sitä tietyssä ympäristössä elävän elimistö enää reagoi pöpöihin, joita on jatkuvasti massiivisesti tyrkyllä.
 
En todellakaan jättäisi huoneenlämpöön yön yli. Mikrobit rupee heti lisääntymään kun piiraan lämpö alenee joten pakkaseen hetkoseks niin se viileneen sopivasti että voit laittaa jääkaappin =) ja piiras ei ole kovin paksu joten ½ tuntia ulkona jähdyttää jo kummasti :attn:


Eikä tarvii huomena miettiä ja pähkäillä että sairastuukohan joku siitä
;)
 
hei
Alkuperäinen kirjoittaja v:
ja lisäten tohon että varmaankaan se kuinka monta vuotta on kokannu niin ei vaikuta siihen että miten se ruoka säilyy. mutta siis jokainen tehköö miten parhaaksi näkee. mutta kyllä se niin on että parempi kasvualusta pöpöille jos huoneenlämmössä on.
tarkotin että eiköhän 20 vuodessa joku safka olis jo minunkin pöydälle pilaantunut? edes kerran, jos se yön yli jättäminen niin kriittinen aika olis?

ot, hyvä keittiöhygienia estää myös pöpöjen jylläämistä.
 
päivien viemää
Alkuperäinen kirjoittaja PikkasenPyöree:
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja päivien viemää:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
En kyllä missään nimessä jättäisi pöydälle yöksi. Kylmään vaan, ulos tai jääkaappiin.


Jääkaappiin ei kuumaa suositella,ja ulkona jäätyy.

Mikä kumma on niin vaikeaa teidän sanoa ap hyvin voi jättää kuuma ruoka jäähtyy aamuun asti.

Se mihinkään pilaannu
Ei se nyt ulkona hetkessä jäähdy. Kyllä vaan on tärkeää, ettei ruokaa pidetä turhaan lämpimänä. Mikähän sun mielestä on pilaantumista, kun se kuhisee matoja tai on vihreän töhnän peittämä.


Jos ruoka nyt valmis ja esin 07.00 aamul herää,niin ruoka mitään kylmä ole jos on foliossa.

Herättyään laittaa jääkaappiin.Tuossa ajassa mitään pilaannu tai matoi kuhise
Juu mutta siinä lämpösessä piirakassa ne pöpöt kaiken parhaiten lisääntyy..


Muutama tunti sinne tänne.

Kuuma eri kuin jäähtynyt ruoka huoneen lämmössä.

Vielä meidän perhe hengissä :D
 
Kokkikolmonen!
Ylipäänsä ikinä en ole tajunnut tätä että ruuat tehdään etukäteen ja lämmitetään sit syötäväksi. Kun ruoka on niin parhaimmillaan sekä makunsa että ravintoaineidensa että hygieenisyytensä puolesta, että se nautitaan vasta uunista otettuna. Eli meillä kyllä aina syödään vastavalmistettua ruokaa, tietty sitten joskus jämiä jos jää. Mutta ei noin, että ruoka tehdään etukäteen mutta sitä ei syödä kuin vasta lämmitettynä.
monet ruoat maistuu paljon paremmilta kylmänä, ja saavat makua jääkaapista! Esimerkiksi keitot uudelleen lämmitettynä paljon parempia. Suolaiset piirakat suurin osa saa makunsa vasta sen jälkeen kun on jäähtyneet.
 

Yhteistyössä