Piimäkakun ohjetta kaipailen...

  • Viestiketjun aloittaja emmiina harmaantunut
  • Ensimmäinen viesti
Jaanuska harmaana
Tässä o pari ohjetta:

Aila-tädin piimähyytelökakku
(14 annosta)

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g voita

Täyte:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Päälle:
2 prk Mango- tai hedelmäsosetta
kermavaahtoa
sitruunamelissaa

1. Hienonna keksit.
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
4. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Sekoita sokerit piimän joukkoon.
6. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
7. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä.
8. Sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun.
9. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen.
10. Kaada vuokaan.
11. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
12. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta.
13. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla.

Piimäkakku

1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl siirappia
2 dl piimää tai jogurttia
1 dl rypsiöljyä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siirappi, piimä ja öljy.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Piimäinen maustekakku

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 dl sokeria
100 g sul. marg.
3 dl piimää

1. Sekoita jauhot ja mausteet sekaisin.
2. Sekoita sulatettu rasva, piimä ja sokeri hyvin keskenään.
3. Lisää jauhoseos.
4. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti

 

Yhteistyössä