Pian A*****n Tähti peli on muisto vain

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Turha luulla että edes yliopistossa opiskeleva mielensäpahoittaja itse tajuaisi termejä mitä käyttää. Se nyt vaan on nykyään rasistista edes vihjailla että afrikassa on tummaihoisia ihmisiä.>Pelilaudan kartassa ovat kaikki rasistiset stereotypiat Afrikasta.
eli mitkä stereotypiat? Siinä on afrikan kartta, johon on piirretty jokia, savanneja, afrikkaan kuuluvia eläimiä ja afrikkalaisia heimolaisia. Mitä stereotypioita nämä ovat? Afrikassa on kaikkia edellä mainittuja asioita. Miksi ne olisivat rasitisia? Eipä ollut rasismia.

>Siellä on jopa blackface

blackface? Onko siellä siis pelimerkki, missä on tummaihoinen henkilö? En muista tälläistä pelimerkiä. Mutta ok, oletetaan, että pelissä löytyisikin musta naama. Mitä rasistista on mustassa naamassa ("black face")? Ei vittu yhtään mitään rasistista. Siellä on rosvo, jolla on valkoinen naama: onko tämäkin rasismia? WÖÖ WÖÖ ihan niinkuin kaikki vaalea ihoiset olisivat rosvoja WÖÖ

>Peli esittelee, mistä kolonialismissa on kyse. Siitä koko pelissä on kyse: pelissä kerätään timantteja Afrikassa ja tuodaan ne Kairoon. Se on rasismia ja kolonialismia minulle, nainen kertoo Iltalehdelle.

Pelissä jahdataan yksittäistä afrikan tähti nimistä jalokiveä ja se tuodaan siis kairoon eli afrikan egyptiin. Tämä ei ole suora viite luonnonvarojen ryöstämiseen, vaikka Egypti oli iso-britanian hallitsema alue joskus 1900-luvun alussa. Afrikan tähti -peli tehtiin vasta v. 1955, jolloin Egypti oli jo ollut joku 30 vuotta itsenäinen. Kolonialismi on toimintaa, jossa valtio hallitsee jotain toista maata omien alueellisten rajojensa ulkopuolella. Onko pelissä viitteitä, että toinen maa hallitsisi / ryöstäisi afrikkaa siirtomaana? Ei ole.

Ylipäätään aarteenetsintäpeleihin ei liity automaattisesti _varastaminen_. Toki, jos haluaa pelata afrikan tähteä ajatellen, että ryöstetäänpäs ulkomaalaisena kolonialistina siirtomailta luonnonvaroja kjeh räh niin silleen voi halutessaan ajatella, mutta se on omaa mielikuvitusta (alkoikin tehdä mieli pelata afrikan tähteä).

>opiskelijat olivat pukeutuneet rosvoiksi

niin? Rosvoja on kaikkialla, ei tämä linkity mihinkään rasismiin. Ja jos tästä jotain rasismia pitäisi kaivaa, niin eikös voisi tulkita että valkoiset nähdään stereotyyppisinä rosvoina.

>orjuutus
Afrikan tähdessä ei ole orjia. Siinä on varas, jolle menettää rahat, eikä tähän liity rasismia. Varastetuksi voi tulla valkoihoinen, tummaihoinen tai ihan kuka tahansa joka peliä pelaa eli tähän ei liity ihon väri, jonka takia asiaan ei kytkeydy rasismia. Fuksiaisissa varmaan on jokin juttu, että keräillään eri rasteista pisteitä ja sitten jossain rastissa täytyy olla "vankina", ja rosvot sitten pitävät fuksia siinä ja sen pitää tehdä jotain hassuja asioita. Tässä ei ole mitään suoranaisesti afrikkaan tai orjuuteen viittaavaa. Useissa peleissä menettää rahat rosvolle tai pelissä on ruutu, jossa pitää jäädä vangiksi paikalleen esim. monopolissa.

>Koen, että yliopistolla on rasismiongelma
ainoa, jolla on rasismiongelma on tämä öyhöttäjä itse. Kaiken voi nähdä rasismina, jos omistaa rasismiongelman kuten Miisa Nuorgram ja muut rasismia ympärilleen levittävät mt tapaukset. Kaikenkaikkiaan ihan vitun kaukaahaettua nähdä afrikan tähdessä viitteitä kolonialismiin tai stereotypiohin, edellä mainituista syistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
"
Saksalaisella vaihto-oppilaalla on myös suomalaisille radikaali ehdotus: Afrikan tähden valmistaminen, myynti ja pelaaminen pitäisi lopettaa.

Pelin valmistamisen lopettaminen ei vaihto-oppilaan mukaan ainoastaan helpottaisi mustien ja muiden (engl. student of colour) elämää vaan se vähentäisi rasismia Suomessa.

– Pelin poistamisella voisimme osoittaa, miten suuri asia rasismi on Suomessakin. Valkoinen etuoikeus (engl. white privilege) tulee pienistä asioista, kuten peleistä, elokuvista, kirjoista, kartoista, saksalainen vaihto-opiskelija sanoi sunnuntaina Iltalehdelle."
 
vierailija
Voi juma..ta! 🙈 En paremmin sano! Tää rasismikohu menee jo aivan sairaaksi. Kuinka monesta on oikeesti tullut rasisti tuon pelin perusteella? Minä ainakaan ole kakarana ollut niin fiksu, että olisin pystynyt ajattelemaan, mitä piilomerkityksiä pelissä voi olla tai mikä on ollut Afrikan historia. Eikä sitä ymmärrä nykyajan mukulatkaan, joille peli on tarkotettu, joten aivan älytöntä. Se on muksuille ihan vaan hauska ja jännittävä PELI ilman minkäänlaista ideologiaa. Kyllä tässä sais milensä pahoittaa itse kukin vähän joka asiassa, jos tolle linjalle lähetään.
 
SUOMEEN vuonna 1995 Somalian sisällissodan jaloista perheensä kanssa pakolaisena tullut Jama Jama kertoo ihmettelevänsä eilen virinnyttä rasismikeskustelu Afrikan tähti -lautapelin ympärillä.

– Ihan älytöntä, siinä ei ole mitään rasistista. Se on mahtava peli, joka päinvastoin lisää ymmärrystä toisesta kulttuurista ja maanosasta.

– Aika negatiivisesti saa katsoa maailmaa, jos haluaa nähdä siinä jotain rasistista, Jama hiljenee ja muistuttaa rosvojenkin olevan pelissä valkoihoisia.

 

Yhteistyössä