Jääkaapissa odottaa peuranpaisti joka olisi tarkoitus sunnuntaina valmistaa. Kertokaas nyt kaikki parhaat reseptinne
Ei sentäsAlkuperäinen kirjoittaja k a t a:Apuaa!!!
luin että pierupaisti.....
siihen olis reseptejä kyllä!!!
Alkuperäinen kirjoittaja ccws:Me tehdään usein tällä reseptillä. Mun mielestä tää on taivaallisen hyvää! Seuraa lämpötilaohjeita tarkkaan!
Peuranpaistia, kermakastiketta ja rosmariinipaahdettuja
perunoita ja juureksia 4:lle
-0.8 kg peuranpaistia (jos on isompi niin anna olla uunissa hiukan pitempään)
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön jääkaapista.
Poista paistin pinnalta kalvot ja ruskista paisti joka puolelta.
Suolaa ja pippuroi paisti ja pistä paistiin lihalämpömittari.
Paista 160-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 53 astetta. Kestää n. 20-30 minuuttia.
Peitä paisti tämän jälkeen foliolla ja anna paistin levätä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.
Peuranpaistin kermakastike
- 1 dl vahvanmakuista lihalientää ( tai demi glace kastiketta )
- 1 dl kermaa
- peuranpaistilientä
- ( suolaa )
- valkopippuria myllystä
- 1 rkl voita
Keitä peuralientä ja kermaa kattilassa kunnes kastike on sopivan paksuista.
Lisää paistetusta peuranpaistista astiaan jäänyt liemi siivilän läpi joukkoon ja tarkista maku.
Lisää suolaa ja valkopippuria jos on tarpeen.
Lopuksi vispaa joukkoon ruokalusikallinen kylmää voita.