Perussuomalaisten kannatuksen lasku jatkuu, kertoo Helsingin Sanomien tuore mittaus puolueiden eduskuntavaalikannatuksesta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ja käsi pystyyn kuka ajatteli, että leikkaushallituksessa oleminen nostaisi kannatusta? No vasemmiston Velipekka varmaan näin ajatteli. Se kun ei tuo poliittisen historian tuntemus ole hänellä kovin vahvaa.
 
vierailija
Mielenkiintoista on, että hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on vain 43,7prosenttia tehdyssä kyselyssä. Hallitus on istunut vasta vajaan vuoden. Kannatuksen lasku hipoo ennätystä.
 
vierailija
niin..kyllä kansa inhoaa rikkaiden rikastamista ja köyhät kyykkyn meininkiä..ainoastaan tässä hölmöläiste maassa saa spedet (yrittää) johtaa maata maailma tietää jo että suomi luisuu jo siihen että köyhän perse ei ole niin arvokas kuin kermaperseen
 
vierailija
vasemmistoliitto tulee saamaan ensi kevään kuntavaalissa olennaisesti huonomman tuloksen koska liin vetoapu puuttuu
Se on selvä. Muutenkin asetelma eri vaaleissa on ihan toinen koska EU:n suomalaiset ovat marginaalia, jolla ei ole oikeastaan minkäänlaisia vaikutusmahdollisuuksia, mutta kuntatasolla taas päättäjät ovat juurikin niitä vaikuttajia.
 
vierailija
Suomen talousluvut synkentyivät – ”sama ankeus vetää myös tämän vuoden pakkaselle”


Tilastokeskuksen mukaan Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna ennakkotietoja enemmän.

Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna 1,2 prosenttia, kertoi Tilastokeskus keskiviikkona. Bkt laski 0,2 prosenttiyksikköä aiempaa arviota enemmän, sillä Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan lasku oli 1,0 prosenttia.

Bkt:n kehitys jäi Suomessa EU-maiden keskiarvoa heikommaksi.


Oikeistolaista politiikkaa 2010-luvun menetetyn vuosikymmenen jatkeeksi
 
vierailija
Suomen talousluvut synkentyivät – ”sama ankeus vetää myös tämän vuoden pakkaselle”


Tilastokeskuksen mukaan Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna ennakkotietoja enemmän.

Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna 1,2 prosenttia, kertoi Tilastokeskus keskiviikkona. Bkt laski 0,2 prosenttiyksikköä aiempaa arviota enemmän, sillä Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan lasku oli 1,0 prosenttia.

Bkt:n kehitys jäi Suomessa EU-maiden keskiarvoa heikommaksi.


Oikeistolaista politiikkaa 2010-luvun menetetyn vuosikymmenen jatkeeksi
Jännää miten Marinin kaudella aina yllätyttiin kun taloudella menikin paremmin kuin ennustettiin, ja nyt OrpoPurran kaudella menee aina arvoitua huonommin. Tavallista kansaa ei yllätä. 2010-luvun toisinto tämä ankeuttava oikeistopolitiikka.
 
vierailija
Ei ne leikkaukset, mutta se petos ja valehtelu ennen vaaleja. PetosRytky2!
Näin! Eikä itseäni esimerkiksi ihan hirveästi leikkaukset edes haittaa, vaikka en niitä kannatakaan, mutta sen sijaan ay-liikettä vastaan hyökkääminen ja lakko-oikeuden vieminen on aivan ehdoton punainen vaate. Sillä tuhotaan se hyvä suomalainen yhteiskunta, jolle meidän hyvinvointimme perustuu ja jonka säilyttämisen takia olen persuja äänestänyt.

Kuulun siihen osaan kansaa, joka vähän idealisoi sitä stereotyyppistä 1980-lukua ("vanhoja hyviä aikoja") ja voin kaikille nuoremmille kertoa, että silloin oli ay-liike voimissaan ja palkat sekä elintaso nousivat mm. sen lakkoilun ansiosta nopeasti. Tämä hallitus on ottamassa takapakkia 1920-luvulle saakka työelämäasioissa ja käytännössä estämässä tulevien sukupolvien mahdollisuuksia kasvattaa suurten massojen hyvinvointia. Jäljelle jää minäminä-yhteiskunta, jossa valitettavasti väistämättä yhä suurempi osa kansasta jää jälkeen. Suomalaiset duunarit korvataan persujen 1600 euron kuukausipalkan huippuasiantuntijoilla (mikä vitsi!) ja loput saavat valita ovatko kortistossa vai tekevätkö kahta 1600 euron duunia saavuttaakseen melkein keskiluokkaisen elintason.

Persut mokasi kyllä pahasti kun ryhtyivät Kokoomuksen oikeaksi laidaksi. Vuoden 2015 petoksen vielä saivat anteeksi, mutta tuskin olen ainut, jonka silmät aukesivat nyt pysyvästi. Ei tuohon jengiin yksinkertaisesti voi luottaa. Puolueen ajama tulevaisuusdystopia on sellainen, johon ainakaan kansalliskonservatiivi ei halua.
 
vierailija
Eikä ankeus viime vuoteen pääty.

Kun rakentamisen tilastot revisoituvat, niin viime vuoden bkt:n lasku on lähempänä -2%.

Ja sama rakentamisen ankeus vetää myös tämän vuoden pakkaselle.

Jos rakentaminen ei rullaa, niin talous ei voi olla nollakasvussa.
 
vierailija
Jännää miten Marinin kaudella aina yllätyttiin kun taloudella menikin paremmin kuin ennustettiin, ja nyt OrpoPurran kaudella menee aina arvoitua huonommin. Tavallista kansaa ei yllätä. 2010-luvun toisinto tämä ankeuttava oikeistopolitiikka.
Minulle tuli iltauutisista samanlainen puristava tunne kuin tämän palstan Marin
lärviöistä, kun katsoin Itävallan ympäristöministerin EU-äänestystä käsittelevää uutista. Iso ukkolauma pullistelemassa fiksua naisministeriä vastaan. Eipä ihme, että moni nainen ei viitsi tai uskalla lähteä mukaan politiikkaan.

Itävallan hallituksessa alkoi kriisi, kun maan ympäristöministeri Leonore Gewessler äänesti EU:n ennallistamisasetuksen puolesta.
Itävallan liittokansleri Karl Nehammer kertoi vievänsä EU:n ympäristöministereiden päätöksen EU-tuomioistuimeen. Lisäksi Nehammerin Itävallan kansanpuolue ÖVP kertoi haastavansa Gewesslerin oikeuteen virka-aseman väärinkäytöstä. Nehammerin mukaan ympäristöministerillä ei ollut oikeutta äänestää asetuksen puolesta./Yle
 
vierailija
Perussuomalaiset kertoivat vaaleissa kannattavansa ihan erilaista politiikkaa kuin mitä hallitus nyt käytännössä toteuttaa. Purran sakset ovat leikanneet pienituloisilta rikkaiden hyväksi. Hallituksessa perussuomalaiset tekevät kokoomuslaista talous- ja sosiaalipolitiikkaa ja saavat palkkioksi luvan kovaan ulkomaalaispolitiikkaan. Ennustin puolueen kehityksen hallitusohjeman tultua julki viime heinäkuussa. Tomera rajapolitiikka palautti kannatusta hetkeksi.

Puolueista kokoomus kertoi ennen vaaleja avoimesti linjansa. Se onkin säilyttänyt kannatuksensa.

Sdp olisi vielä paljon selvemmin suurimman puolueen asemassa, jos se suhtautuisi vakavasti massamaahanmuuttoon. Löpsö suhtautuminen ulkomaalaiskysymykseen ja palautuslakiin haittaavat heikentävästi kannatukseen. Jotkut puolueen johdossa olisivat halukkaita ottamaan kaikki maahanpyrkivät EU:hun, mutta puolueen työläissiivestä löytyy melkoisesti kannatusta myös Tanskan tyyliselle tiukemmalle maaganmuuttopolitiikalle, kunhan nämä pääsisivät pienen mutta näkyvän vihersuvakkisiiven tavoin esille.
 
vierailija
Sitä en yhtään ihmettele, että Kokoomuksen kannatus pysyy aina n. vähän yli 20 % tuntumassa. Suomessa on aina tietty osa hyvin toimeentulevia vain omia (taloudellisia) etujaan ajattelevia ihmisiä, jotka äänestävät Kokoomusta ihan riippumatta siitä keiden kanssa puolue tekee yhteistyötä.

Harmi vai sekä Suomen että kaikkien Suomalaisten kannalta, että nykyPersujen avulla Kokoomus pääsi ajamaan läpi nämä kaikki vastakkainasettelua lisäävät ja Suomen taloudellista kasvua haittaavat toimensa. Minkään muun puolueen kuin Purran Persujen kanssa se ei olisi onnistunut. Syksyllä odottaa työmarkkinakaaos ja lisäleikkaukset mm. sairauspäivärahoihin ja eläkkeensaajien asumistukeen.

Kokoomukselta kyseessä oli tarkkaan harkittu toimintatapa, jossa heti hallituskauden alussa ajettiin Ay-liike kyykkyyn, liike elämän toiveitten mykaisesti mm. kaljavero alas, asuntomarkkinat isojen sijoitusyhtiöitten syliin jne. Vaikka Persut nyt syystä tai toisesta joutuisivat pois hallituksesta, niin se ei enää Kokoomusta haittaa, kiska tietävät, että näitä uudistuksia ei enää helposti peruta jälkikäteen, koska se vaatisi vasemmistohallituksen.
 
vierailija
Naurettavaa touhua hallitukselta poistaa 300 euron suojaosuuden

Orpo valehtelee sanoessaan, että " työnteon tulee olla aina kannattavaa".
Mitä kannattavaa ja kannustavaa tuossa leikkauksessa on? Ei yhtään mitään.
On törkeää tehdä tuollainen leikkaus, kun niitä lisätunteja ei monikaan mistään saa vaikka mitä tekisi. Pelkkää nöyryytystä tämä temppu on. Ei se osa-aikaistatyö muutu miksikään kokopäivätyöksi, kun niitä töitä ei kaikille ole tarjolla.
Kyllä tämä on hävytöntä touhua.

Verkkouutiset: Työttömyysetuuden suojaosan poistuminen on alkanut vaikuttaa
Suojaosan poistuminen on vähentänyt osa-aikatyötä tekevien määrää.

Huhtikuussa voimaan astunut lakimuutos, joka poisti työttömyysetuuden suojaosan, on alkanut vaikuttaa. YTK Työttömyyskassan jäsenistössä osa-aikatyötä tekevien määrä on vähentynyt, mutta osa-aikatyössä tehtyjen töiden määrä on toisaalta lisääntynyt.

Huhtikuusta alkaen työttömyysetuuden hakija ei ole enää voinut hyödyntää suojaosaa. Suojaosa oli summa, jonka työtön saattoi ansaita ilman, että sillä oli vaikutusta työttömyysetuuden määrään.

Suojaosan määrä kuukauden sovittelujaksolla oli 300 euroa. Työtön saattoi siis kuukauden aikana ansaita työllään 300 euroon saakka ilman, että se vaikutti työttömyysetuuden määrään. Huhtikuusta alkaen jokainen ansaittu euro on vähentänyt maksettavaa työttömyysetuutta 50 sentillä.

– Suojaosan poistamisella hallitus tavoitteli osa-aikatyössä olevien siirtymistä kokoaikatyöhön. Suojaosan poistaminen on voinut vaikuttaa myös siten, että osa-aikatyön tekemistä on vähennetty, eli vaikkapa nollatuntisopimuksella on tehty vähemmän työtunteja, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.
 
vierailija
Persut näköjään ylivoimaisesti suurin pudottaja sitten eduskuntavaalien.

SDP 19,9 🡢 21,2 = + 1,3 %
PS 20,1 🡢 14,9 = – 5,2 %
KOK 20,8 🡢 20 = – 0,8 %
KESK 11,3 🡢 12,2 = + 0,9 %
VIHR 7 🡢 8,4 = + 1,4 %
VAS 7,1 🡢 9,9 = + 2,8 %
RKP 4,3 🡢 4,5 = + 0,2 %
KD 4,2 🡢 4,3 = + 0,1 %
LIIK 2,4 🡢 2,3 = – 0,1 %
 
vierailija
Persujen kannatus on edelleen yllättävän korkea ottaen huomioon puolueen petoksen suuruuden. Toki on ihan luonnollista että huijattu ihminen ei halua myöntää huijatuksi tulemistaan.

Nämä huijatut Persujen äänestäjät voivat lohduttaua sillä että heitä on paljon. Ei se mikään suuri häpeä ole että on mennyt muiden mukana retkuun.
 
vierailija
Vaalilupauksien pettäjien tie on häviö ja naurettavan pieni kannatuspohja.
Köyhää lyötiin olan takaa samalla ivaten. Siinä vasta puolue, joka luulee olevansa herrapuolue. Kuitenkin äänestäjissä on ikävä kyllä osattomia ja pienituloisia sekä duunareita. Nyt saatte tuntea vilppinne seuraukset. Eikä tule ikävä!
 

Yhteistyössä