Perussuomalaiset ovat saamassa tahtonsa läpi ja Yleltä leikataan isosti vuodesta toiseen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Iltalehden tietojen mukaan vuonna 2025 Yleltä leikattaisiin 16 miljoonaa euroa. Vuonna 2026 leikattaisiin 50 miljoonaa euroa. Vuonna 2027 leikkaussumma olisi 66 miljoonaa euroa ja vuonna 2028 leikattaisiin 68 miljoonaa euroa. Siitä eteenpäin Yleltä leikattaisiin noin 70 miljoonaa euroa vuosittain."


👍
 
vierailija
"Ylen osakkeita omistavat mm. MTV Oy, Alma Media Oyj, Sanoma WSOY, Suomen Pankki, Nordea, Osuuspankkien Keskuspankki, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Kansanvalistus-seura, Kustannusosakeyhtiö Otava, Suomen Punainen Risti r.y., Suomen Tietotoimisto Oy, Suomen valtakunnan Urheiluliitto SVUL r.y., Pellervo Seura r.y., Raittiuden Ystävät r.y. Svenska Litteratursällskapet i Finland r.f, jne. Osakkeenomistajia on noin 70."
 
vierailija
70 miljoonan euron leikkaus ei tule toteutumaan, koska seuraavat vaalit käydään sitä ennen. Vasemmisto ja oikeisto voittavat vuoron perään vaalit. Seuraavana vuorossa on vasemmisto.
 
vierailija
Joutuuko Yle sitten jossain vaiheessa maksamaan valtiolle jos joka vuonna leikataan 70 miljoonaa pois
Äkkiseltäänhän sitä voisi kuvitella noin käyvän, mutta ei. Alla olevassa lainauksessa alleviivattu osuus kertoo mistä on kysymys.

"Iltalehden tietojen mukaan vuonna 2025 Yleltä leikattaisiin 16 miljoonaa euroa. Vuonna 2026 leikattaisiin 50 miljoonaa euroa. Vuonna 2027 leikkaussumma olisi 66 miljoonaa euroa ja vuonna 2028 leikattaisiin 68 miljoonaa euroa. Siitä eteenpäin Yleltä leikattaisiin noin 70 miljoonaa euroa vuosittain verrattuna nykyiseen rahoitusmalliin."

Nykyinen rahoitusmalli on siis sellainen, että joka vuosi YLEn budjetti korotetaan indeksikorotuksin. Vuonna 2023 budjetti oli n. 525 miljoonaa ja tänä vuonna 576 miljoonaa. Vuotuista indeksikorotusta oli siis 51 miljoonaa eli 9,7 prosenttia. Jos sama indeksikorotus tulisi ensi vuodelle, budjetti olisi nousemassa 56 miljoonaa euroa. Jos rahoitusta "leikataan" 16 miljoonaa, YLEn budjetti kasvaakin vain 40 miljoonalla eurolla 616 miljoonaan euroon. Ja jos sitä oltaisiin taas kasvattamassa 9,7 prosentilla, budjetti olisi kasvamassa vuodeksi 2026 jo 675 miljoonaan euroon eli yhteensä 61 miljoonalla, mutta kun siitä "leikataan" 50 miljoonaa euroa, budjetti kasvaisikin vain 11 miljoonalla 627 miljoonaan euroon. Ja niin edelleen.
 
vierailija
Se jää nähtäväksi kumpi Ylelle on tärkeämpää piIIupäiväkirjat vai luontodokkarit.
"Pillupäiväkirjat on Yle TV2:lla vuonna 2019 ensimmäisen kerran esitetty suomalainen dokumenttisarja. Aino Sunin ohjaamassa sarjassa on neljä 7–10 minuutin pituista jaksoa, joiden yhteiskesto on 34 minuuttia.[1] Sen pääosissa ovat nuoret naiset Mikaela, Alice ja Iitu sekä muunsukupuolinen Ella Julia, jotka kertovat ajatuksiaan seksistä ja seksuaalisuudesta.[2]"
 
vierailija
Milloin leikataan kansanedustajien kulukorvauksista, noista verovapaista?

"Iltalehden tekemän selvityksen mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on laskuttanut eduskunnalta viidessä kuukaudessa noin 12 000 euroa verovapaita kilometrikorvauksia.


Summa on poikkeuksellinen, sillä toista kautta eduskunnassa istuva Koponen ei ole aikaisemmin laskuttanut korvauksia käytännössä lainkaan. Nyt Koponen on yhtäkkiä eduskunnan korvauskuningas – ja kaiken lisäksi ylivoimainen sellainen.

– Elämäntilanteen muutoksen takia asuinpaikkakunta vaihtui. Ihmiset ovat äänestäneet tekemään töitä ja nyt niitä töitä tehdään sitten. Ollaan aktiivisia eduskuntatyössä, ollaan paikalla ja tehdään työtä, Koponen kommentoi.

Koponen on laskuttanut eduskunnalta 11 970 euroa. Seuraavina tulevat PS:n Rami Lehtinen (9 553 euroa) ja Juha Mäenpää (9 175,30 euroa). Seuraavat ovat kaukana.

Seitsemästä eniten kilometrikorvauksia laskuttaneesta kansanedustajasta kuusi on perussuomalaisia."


 

Yhteistyössä