Kokeile erilaisia raasteita --> porkkana, lanttu, nauris, retikka, erilaiset kaalit jne. Sekaan voi heittää esim. pakastepuolukoita ja -karpaloita, säilyke (tai tuore) persikkakuutioita, herneitä, maissia, paprikaa jne..
Vihreän salaatin voi tehdä myös erilaisista ruukkusalaateista, joita on nykyään paljon erilaisia (esim. tammenlehti ja jääsalaatti).Myös mm. kurttukaali on tähän tarkoitukseen ihan "jees". Sekaan ruukku jotain tuore yrttiä, fetaa, mozzarellaa, oliiveja, viinirypäleitä jne.
Kokeile pelkkää salaattia --> revi esim. tammenlehtisalaattia "paloiksi" kulhoon ja kaada päälle yrttiöljyä (oliiviöljyä+pestoa) hyvää tulee!
Maustamaton jugurtti ja kermaviili ovat hyviä salaattiin. Niiden sekaan voi "heittää" mitä kaapista löytyy ja heti on makoisa lisuke valmis. Kokeile esim. jugurtin sekaan keitettyjä peruna lohkoja, oliiveja, omenaa. Mausteeksi vaikkapa pestoa tai yrttejä. Tai raasta kurkku jugurtin sekaan, mauksi hieman suolaa ja valkosipuli ja tzatziki on valmis!
Tässäpä muutamia suosikki ideoitani! Kannatta kokeilla eri raaka-aineita ennakkoluulottomasti yhteen, niin saat varmasti perheellesi hyviä salaatteja!
T: kokki-marsu =)