Perussalaattien ohjeita kaipaan

  • Viestiketjun aloittaja Aada-Olivia
  • Ensimmäinen viesti
Aada-Olivia
Kuka tietää mistä löytyis perussalaattien/raasteiden ohjeita? En nyt tarkoita mitään kana/tonnikala tms salaatteja, vaan ihan lisäkesalaatteja, semmoisia joita esim. kouluruokaloissa on tarjolla? :whistle: Alkaa jo pikkuhiljaa tursuamaan korvistakin ulos se iänikuinen tomaatti+kurkku+ lehtisalaatti seos :$ :/
 
Kokeile erilaisia raasteita --> porkkana, lanttu, nauris, retikka, erilaiset kaalit jne. Sekaan voi heittää esim. pakastepuolukoita ja -karpaloita, säilyke (tai tuore) persikkakuutioita, herneitä, maissia, paprikaa jne..

Vihreän salaatin voi tehdä myös erilaisista ruukkusalaateista, joita on nykyään paljon erilaisia (esim. tammenlehti ja jääsalaatti).Myös mm. kurttukaali on tähän tarkoitukseen ihan "jees". Sekaan ruukku jotain tuore yrttiä, fetaa, mozzarellaa, oliiveja, viinirypäleitä jne.

Kokeile pelkkää salaattia --> revi esim. tammenlehtisalaattia "paloiksi" kulhoon ja kaada päälle yrttiöljyä (oliiviöljyä+pestoa) hyvää tulee!

Maustamaton jugurtti ja kermaviili ovat hyviä salaattiin. Niiden sekaan voi "heittää" mitä kaapista löytyy ja heti on makoisa lisuke valmis. Kokeile esim. jugurtin sekaan keitettyjä peruna lohkoja, oliiveja, omenaa. Mausteeksi vaikkapa pestoa tai yrttejä. Tai raasta kurkku jugurtin sekaan, mauksi hieman suolaa ja valkosipuli ja tzatziki on valmis!

Tässäpä muutamia suosikki ideoitani! Kannatta kokeilla eri raaka-aineita ennakkoluulottomasti yhteen, niin saat varmasti perheellesi hyviä salaatteja!

T: kokki-marsu =)
 
Hyviä nuo edelliset..myös tämä: raasta etikkapunajuuria karkealla raastimenterällä muutama,sitten raasta omena tai pari samalla terällä,jos tykkäät purjosta tai raejuustosta voi myös laittaa jompaa kumpaa. Hyvää,ihan kuin koulussa :p ja säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään huvin, paranee vain. Tosi hyvää kiusausten ja laatikoiden kanssa.
Purjo on yleensäkin salaatissa hyvä maku,kun ei laita liikaa, yhdestä purjosta saa moneen perussalaattiin. Ja laitan myös joskus pätkän purjoa (1-2com) kun keitän 8kk:lle muksulle sosetta kasviksista ja perunasta,antaa makua ja oppii "sipulin2 makuun. Poika tykkää.

Ja kun kerta aloin tuosta purjosta, saa tosihyvän sosekeiton kun purjon pätkiä ja pussi peruna-aipulisekoitusta keitetään vähässä nesteessä kasvisliemikuutin kanssa.kun kypsiä,sauvasekoittimella soseeksi ja purkki ruokakermaa sekaan! älyn hyvää esim tuoreiden sämpylöiden kanssa.
 

Yhteistyössä