Perusduunarin palkka?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Duunarin palkka on yleensä tuntipalkka ja se sijoittuu nykyään tavallisesti välille 14-18 euroa tunnissa. Sitten on tietenkin niitä huonommin palkattuja hommia ja sitten on niitä paremmin palkattuja hommia, joissa voi saada peruspalkkana jopa 20 euroa tunnissa tai vähän ylikin. Mutta se ei ole ihan tavallista ja sellaiset valkokaulusväen 30 euroa ja enemmänkin tunnissa palkat jäävät haaveeksi kyllä. Ja tässä siis on kyse peruspalkasta.

Yleensä duunarit tekevät pitkää päivää ja vaihtelevaa työaikaa. Nämä nostavat ansiotasoa. Jos normaalilla 40 viikkotunnin työajalla ja 16 euron perustuntipalkalla tienaa kuukaudessa 2560 euroa brutto, iltavuoron lisät saattavat tuoda siihen lisää esim. 250 euroa. Sitten jos tekee vaikka yhden 8 tunnin vuoron sunnuntaina, siitä saa sopimuksesta riippuen 256 euroa tai vaikka 384 euroa (joillain aloilla pyhätyö on 200 % korotettu palkka). Ylityöt ovat ensimmäiseltä kahdelta tunnilta 50 % korotettuja ja sen jälkeen 100 % korotettu eli tuplapalkkaisia. Kahdeksan tunnin vuorosta ylityötä saa siis 15 tunnin palkan. Noilla keinoin se duunari saa hilattua ansiotasonsa sinne keskipalkkaan.
 
vierailija
Ensin pitäisi määrittää, mikä on perusduunari? Mulla tällä hetkellä vuosiansiot noin 60 000€, vaihtelee vuodesta riippuen pari tonnia suuntaan tai toiseen. Sisältää jonkun verran päivystysviikkoja, ei päivystyksen ohella muita ylitöitä. Lvi-ala.

Tuollaisiin ansioihin pääseminen edellyttää laajaa osaamista ja ennen kaikkea kiinnostusta ja motivaatiota opiskella ja hankkia osaamista sekä kokemusta myös "valmistumisen" jälkeen. Tosiasiassa monella duunarialalla koulusta ei tule kuin oppipoikia ja työ opettaa vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Joskus perusduunarilla viitataan työläiseen, joka tekee samaa työtä vuodet ja vuosikymmenet läpi, vaikka nykyajan yhteiskunta edellyttää myös duunareilta jatkuvaa kouluttautumista ja osaamisen kehittämistä.

Myönnän, että 60 000€ on oikein hyvä ja riittävä vuosibruttoansio, mutta ainakin työnantajan mielestä se ei ole ollenkaan liikaa, kun palkka tulee aina ajallaan ja ajoittain sitä yhdessä hiukan ylöspäin tarkistetaan yhä 10 vuoden uran jälkeenkin.

Lopuksi vielä, että duunarialoilla tes-palkat ovat yleensä jotain huonon ja surkean väliltä, mutta onneksi ammatti-ihmisille maksetaan mielellään reilusti päälle tessin ja ammattilaiseksi kyllä ajan myötä kehittyy jokainen, jolla on siihen intoa, halua ja motivaatiota.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-

Yhteistyössä