Imelletty perunalaatikko imelletään jauhon amylaasientsyymin avulla 65-75 asteessa.Mikäs ero noilla on? Ei ole kuulunut meidän joulupöytään, mut nyt ajattelin ostaa... :xmas:
Imelletty on ruoanlaiton kemiaa. Imeltämisessä perunalaatikon makeus saadaan kun perunan tärkkelys pilkkoutuu viljan amylaasientsyymin avulla. Imellyttämisreeaktioita on kaksi - alfa-amylaasi reaktio ja beetta-amylaasireaktio. Alfa-amylaasi reaktion optimilämpötila on noin 72-75 astetta jaa beetta-amylaasireaktion optimilämpötila on noin 65 astetta. Kun soseen lämpötila on noin 65-70 astetta, niin silloin molemmat reaktiot toimii kohtuullisen hyvin ja sose imeltyy 2-6 tunnissa.Mikäs ero noilla on? Ei ole kuulunut meidän joulupöytään, mut nyt ajattelin ostaa... :xmas:
Tuoteselosteiden perusteella kaupan "imellytetty perunalaatikko" on monessa tapauksessa vain "siirapilla makeutettua perunalaatikkoa".Kiitos ohjeesta. Aikasta iisi kyllä, mut meillä sitä ei syö varmaan muut niin sillä kaupan hyllyyn turvaudun. Kai mä tuohon imellettyyn sit kallistun... :xmas:
Myös siirapilla makeutettu on makean makuinen. Siirapilla makeutettu valmistetaan usein selvästi imellettyä perunalaatikkoa makeammaksi.Imelletty on makean makuinen
Myös siirapilla makeutettu on makean makuinen ja samoin sokerilla makeutettu on makean makuinen.Imelletty on makean makuinen
Siirapilla makeutettu on makean makuinen.Imelletty on makean makuinen
Kyllä siirapilla saa makeamman kuin imeltämällä - eli siirapilla saa helposti ylimakean.Imelletty on makempaa...ja parempaa =)
Ei edes kaikki perunalaatikot ole imellettyjä.Mä luulin että kaikki on imelettyjä. :xmas:
Helposti sähkölieden uunissa:Ohje on helppo:
Keitä perunat (2 kg) KUORINEEN vedessä ilman suolaa.
Kuori perunat kuumina, minkä jälkeen soseuta ne.
Lisää lämpöiseen soseeseen 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin.
Laita kannellisessa astiassa lämpimään paikkaan imeltymään yön yli, esim. lattialämmitettyyn pesuhuoneeseen tai saunaan.
Seuraavana aamuna lisää soseeseen maitoa noin puoli litraa niin että tulee pehmeä muusi. Lisää myös 1-2 rkl suolaa. Sekoita hyvin.
Kaada sose voilla voideltuun uunivuokaan. Seos voi kuohua uunissa, joten astiaa ei saa laittaa liian täyteen. Kannattaa jättää 2-3 cm kuohumisvaraa astiaan.
Lisää seoksen pinnalle muutamia nokareita voita.
Paista 3-4 tuntia noin 125 asteessa.
Siirapilla tai sokerilla makeutettu on vieläkin makeampi.Imelletty on makean makuinen
Kaupallinen yhteistyö: Storytel