Perheväkivalta. Kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja Apua.
  • Ensimmäinen viesti
Apua.
Oletko kokenut perheväkivaltaa? Mistä sait voimia lähteä?Oletko suhteessa edelleen? Tilanne parantunut? Miten lapset reagoi?Saitko apua, jos niin millaista ja mistä?
Kaikki kokemukset enemmän kuin tervetulleita.
Kiitos jo etukäteen.
 
"angel"
Tiedäthän että tilanne ei parane? Ota lapsi ja lähde turvakotiin! Älä pakota lasta elämään väkivaltaista arkea. Ymmärräthän että se on kamalaa.

Turvakoti! Pelasta lapsesi!
 
"vieras"
Tapailin miestä joka oli arvaamaton ja väkivaltainen.
Sain voimaa jättää hänet siitä, että en halunnut elää ainaisessa pelossa.
En olisi koskaan voinut luottaa häneen.
Halusin kuitenkin pysyä hengissä enkä halunnu saada turpaankaan.
Se oli oikeasti pelottavaa.
Ei tosiaan lasten pitäis joutua semmosta kokemaan.
Apua voi saada turvakodista, ystäviltä, mielenterv.toimistosta jne.
 
äkkiä pois
Tuo miten lapset reagoi on hiukan väärä kysymys. Ei ole kysymys heidän tunteistaan ja reaktioistaan tässä ja nyt, vaan loppuelämästään, ja heidän lastensa elämästä, ja niin edelleen. Sinulla on valta joko katkaista sukupolvien ketjussa kulkeva pahuuden kierrätys, tai olla innokas apulainen sen ylläpitämisessä.

Ymmärrän toki, ettet ole innokas ottamaan väkivaltaa vastaan, mutta kuulostat siltä, että edelleen innokkaasti ripustaudut toiveikkuuteen, että parempaa voi olla luvassa. Pelkäät niin paljon lähtemistä, että et kanna vastuuta lapsistasi.

Isoisäni pieksi isoäitiä, ja nyt vasta kolmanessa polvessa sen jälkeen ovat psyykkiset ongelmat kertyneet siihen pisteeseen, että tulee itsemurhia. Eli meidän suvussa on pärjätty suhteellisen hyvin. Tuttavaperheessä kävi niin, että jo ensimmäisessä polvessa päädyttiin hirteen ennenkuin tuli hankittua omia lapsia.

Jos ajattelet tilannetta niin, että kysymys on siitä uskallatko jo lähteä tai että olisiko oikein jäädä, niin pari havaintoa. Ensinnäkin, mitä kauemmin kestät, sitä pienemmäksi menet ja sitä vähemmän uskallat lähteä. Mitä kauemman lapset kasvavat tuossa ilmapiirissä vaikkeivät itse väkivaltaa näkisikään, sitä turtuneemmaksi käyt heidänkin tuskansa suhteen. Olet kuin sammakko kattilassa, joka ei osaa hypätä pois koska vesi lämpiää niin hitaasti.

Jos heittäydyt ylevästi pohtimaan lähtemisen oikeutusta koska mieshän voi teoriassa parantuakin (lehmätkin saattavat lentää, kun riittävästi mahdollisuuden käsitettä avarretaan). Niin muista, että saat silloin laihaa tyydytystä asettumalla ylevän harkitsijan rooliin, koska silloin olet mukamas täysivaltainen ja täysipäinen, vaikka olet tosiasiassa vähitellen menettämässä molemmat ominaisuutesi. Ihmiselle on kovin tärkeää tuntea itsensä ehjäksi, ja mitä huonommin asiat tosi asiassa ovat, sitä tärkeämmäksi se ehjyyden teeskenteleminen tulee.

Muista, että sinulla on koko paljon väärää ylpeyttä, joka auttaa sinua jäämään siihen kattilaan keitettäväksi. Joka päivä se väärä ylpeys lisääntyy samaa tahtia, kuin terve ylpeys haihtuu liesituulettimesta taivaalle.
 
bbfbfg
Lähdin, koska halusin pysyä elossa.Samaa suosittelen ap:lle.
Mulle sanottiin päiväkodissa, että periaatteessa heidän velvollisuutensa olisi ilmoittaa asiasta lastensuojeluun, mikä olisi saattanut tarkoittaa sitä,että lapset olisi pakkohuostaanotettu pikaisesti väkivaltaisesta kodista.
Sen takia en tehnyt ilmoitusta poliisillekaan, vaan etsin oman asunnon ja muutin pois, pahoinpitelijään katkaisin kaikki välit.
 
"esko"
[QUOTE="suski";25270666]Entä henkinen väkivalta...koen sen olevan vielä rankempaa kuin hakkaaminen...kun sinut lytätään totaalisesti kokoajan...[/QUOTE]

Naiset käyttää enemmän henkistä väkivaltaa..niin ei se täällä palstalla siksi niin vakavaa ole.
 
uuuliu
[QUOTE="esko";25270679]Naiset käyttää enemmän henkistä väkivaltaa..niin ei se täällä palstalla siksi niin vakavaa ole.[/QUOTE]

Ei, naiset eivät käytä enempää henkistä väkivaltaa kuin miehetkään. Yleensä henkinen väkivalta vielä kietoutuu fyysiseen. Olkoon sitten tekijä mies tai nainen.
 
"vieras"
Surullista ettei ihmiset uskalla hakea apua koska kaikesta menee ilmoitus lastensuojeluun ja pelko huostaanotosta voi olla oikeasti kova ihmisellä joka haluaisi lähteä väkivaltaisesta suhteesta. Montakohan naista tälläkin hetkellä lähtisi jos ei olisi pelkoa että lapset viedään vaan autettaisiin ihan käytännön asioissa?
 

Yhteistyössä