Perhepeti

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen lueskellut turvallisesta perhepedistä ja mietin miksi tupakoiva vanhempi ei saisi nukkua samassa sängyssä, vaikka hereillä ollessaan hoitaa vauvaa normaalisti. Eihän siellä sängyssä tupakoida.

Toinen oli että vain imettävä vanhempi voi nukkua vauvan kanssa, meillä vauva korvikkeella, joten perhepeti ei lienee turvallinen?

Mietin perhepetiä sen vuoksi, että vauva ei nukahda muualle kuin äidin tai isin viereen, heti kun siirretään omaan sänkyyn, herää ja alkaa itkemään. Nyt järjestely on niin, että toinen vanhempi valvoo yön ja toinen päivän, mutta väsyneenä on monesti käynyt niin että ollaan sänkyyn torkahdettu vauva kainalossa kun makoilee sängyssä väsyneenä koko yön vauvan uniturvana, niin silmät ei vaan aina pysy auki. Korvike vauva ja nikotiinia käyttävät vanhemmat, onko tässä tapauksessa perhepeti vaarallinen?
Vielä ei ole vauvan päälle pyörähdetty, mutta aina säikähdetään jos havahdutaan siihen, että olemme nukahtaneet. Olisi ihana nukkua luvan kanssa vauvankin nukkuessa, nyt unet jäävät hyvin vähäiseksi kun valvomme vauvan unta ja alkaa vaikuttamaan kummankin mieleen jo.

Päivisin nukahtaa joskus hetkeksi sitteriin, mutta vaatii sen, että vanhempi touhuu ja häärää ja pitää mölyä vieressä. Esim keittiön lattialle kun itse siivoo keittiötä, mutta jos lopettaa hääräämisen ja siirtyy istumaan esim syödäkseen, vauva herää.
 
vierailija
Kyllä me ollaan vauvan kanssa nukuttu ihan pienestä asti perhepetissä. Vauva taisi olla Max 1kk kun rupesin ottamaan viereen nukkumaan ja tuossahan se edelleen tuhisee vieressä ikää 19kk juurikin sen vuoksi kun ei millään nukkunut omassa sängyssä hyvin, koko ajan heräili. Molemmqt vanhemmat olemme tupakoitsijoita ja vauvamme on myöskin ihan korvikemaidolla ollut, koskaan ei ole ollut mitään ongelmaa, vauva nukkuu meidän keskellä. Alussa pidettiin vauvalla sellaista "unipesää" ei normi mitä kaupoista saa, vaan ihan mitä sairaalassakin suosittelee harsoista taikka lakanasta tehty jämäkkä "pesä" tämä oli ihan hyvä "suoja" myös.. siihen kyllä äkkiä tottuu että vauva on vieressä ja osaa varoa automaattisesti näin ainakin meillä. Kasvaessa kannattaa vaan kunnon esteet Hommata sänkyyn ettei pääse putoamaan.
 

Yhteistyössä