"Peräti kaksi kolmasosaa ranskalaisista on huolissaan väestönvaihdoksesta, kertoo presidentinvaaleihin liittyvä mielipidekysely."

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"lokakuu 25, 2021 15:56
Kysely: Kaksi kolmesta ranskalaisesta huolissaan väestönvaihdoksesta


Peräti kaksi kolmasosaa ranskalaisista on huolissaan väestönvaihdoksesta, kertoo presidentinvaaleihin liittyvä mielipidekysely. Maahanmuutto tulee olemaan yksi tulevien presidentinvaalien tärkeistä keskustelunaiheista. Ranskassa pidetään presidentinvaalit huhtikuussa 2022.
Ranskan tuleviin presidentinvaaleihin liittyvässä mielipidekyselyssä oli yhtenä kysymyksenä tiedusteltu, ovatko ranskalaiset huolissaan väestönvaihdoksesta, kertoo Le Figaro -lehti. Tulosten mukaan peräti 67 prosenttia ranskalaisista oli huolissaan asiasta.
Ranskalainen kirjailija Renaud Camus on kehittänyt käsitteen ”Grand Remplacement”, joka tarkoittaa ranskalaisten korvautumista muilla kansoilla. Kyselyn sanamuoto kuului seuraavasti:
”Jotkut puhuvat väestönvaihdoksesta (Grand Remplacement), jossa eurooppalainen, valkoinen ja kristitty väestö on vaarassa kuolla sukupuuttoon Maghreb-maista (Marokko, Algeria, Tunisia ja Libya) ja mustasta Afrikasta tulevan muslimimaahanmuuton seurauksena. Uskotteko, että sellainen ilmiö voi tapahtua Ranskassa?”
Vastanneista 61 prosenttia oli sitä mieltä, että kyseinen ilmiö voi tapahtua Ranskassa. Jatkokysymykseen ”oletteko huolissanne tästä ilmiöstä” peräti 67 prosenttia vastasi olevansa huolissaan väestönvaihdoksesta.
Naiset olivat väestönvaihdoksesta prosenttiyksikön verran enemmän huolissaan kuin miehet. Kaikkein suurinta huoli oli Marine Le Penin kansallisen rintaman kannattajien keskuudessa, mutta huolestuneita oli kaikissa puolueissa. Vanhemmat ikäryhmät olivat hieman useammin huolissaan väestönvaihdoksesta kuin nuoret.
Maahanmuutto tulee jälleen olemaan yksi tulevien presidentinvaalien tärkeistä keskustelunaiheista. Ranskassa pidetään presidentinvaalit huhtikuussa 2022. Istuva presidentti Emmanuel Macron ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan, mutta hänen uskotaan pyrkivän jatkokaudelle. Hänen päähaastajansa on Marine Le Pen."
 
  • Tykkää
Reactions: Latimeria
Kun 67% oli huolissaan, tarkoittaa se että 33 % ei ollut. Kysely varmaankin tehtiin Ranskan kansalaisille, ei pelkästään etnisille ranskalaisille. Ranskan kansalaisista noin 8 % on pääosin Pohjois- ja Länsi-Afrikasta peräisin olevia muslimeja ja he tuskin olivat kovin huolissaan uusista tulijoista. Siksi voitaneen olettaa, että etnisistä ranskalaisista 33 %-8 %= 25 % ei ole huolissaan ja 75 % tuntee huolta väestönvaihdosta.
 
vierailija
Ranskallahan on jonkinlainen moraalinen velvoite ottaa ählämeitä sinne, koska ovat niin paljon sikailleet siirtomaa-aikana siellä suunnalla.

Suomella tällaista velvoitetta ei ole.
 
Itä-Helsingissä sama fiilis.
Stokiksessa jo -80/-90 vaihteessa. Itiksessä en liikkunut silloin, joten en osaa sanoa meiningistä siellä!

Me "parhaat" härmäläisen firmamme nuoret kollit oltiin silloin palkintomatkalla ja piikki oli kokoajan auki.

Laivalta tunnelbaanalla aamuvarhaisella Sergelin torille, mikä shokki, ei juma :eek:

Et nähnyt ensimmäistäkään swedupetteriä kojun takana, paikalliset svenssoni -asiakkaat eivät olleet vielä heränneet, tuntui kuin olisi ollut Mekkassa tms...

Mutta onneksi jotain positiivista, työteliäitä mamuja olivat, toisin kuin tämän päivän taikaseinien luona notkuvat joutilaat partikset :(
 

Yhteistyössä