Pelaaminen, kuinka paljon teillä saa lapset pelata?

  • Viestiketjun aloittaja "KKKK"
  • Ensimmäinen viesti
noh miellä
Meillä tietokonepelejä alettiin aktiivisemmin harrastamaan kun poika oli n. 5-v. Tyttö parivuotta vanhempi. Hirveesti ei ole rajoitettu muuta kuin sitä mitä saa pelata ja mitä ei. Väkivaltaiset pelit (oli ne sitten lastensivustoilla tai muualla) on katsottu sopivammaksi jättää pois.
Pojalla tuntuu menevän helpommin överiksi tuo pelaaminen ja sitä onkin pitänyt välillä rajoittaa. Sen huomaa käytöksestä milloin on pelattu liikaa, pelit pyörivät päässä koko ajan, levottomuus, pelit tulevat uniin jne. Silloin laitetaan jonkinlainen pelitauko ja koitetaan opettaa pojalle itselleen itsekontrollia. Eli missä vaiheessa kannattaa pitää taukoa ja miksi. Näin toivottavasti vältytään yhdeltä tulevalta nuorelta, jonka elämässä ei ole muuta kuin pelaaminen.
 
Onnelliset vanhammat
Alkuperäinen kirjoittaja Suomayrjö;25759845:
Meidän aikaan pelit olivat varmasti erilaisia. Esikoinen luki ruotsia ja saksaa ekalta. Pelaamisen myötä oppi enkun niin hyvin, että hoitaa nykyisen työnsä tällä kielellä.
Meillä toiseksi vanhin sai juuri vakipaikan tältä alalta, ja palkkakin on ...mukava.
 
vierailija
Meillä ei ole mitään rajoja. Lapset pelaa päivässä usein 1-3 tuntia. Tällä viikolla eikä viime viikollakaan ole pelanneet.Jos lapset pelaisivat koko ajan niin kyllä rajoitaisimme.
 
Meillä on aina kontrolloitu tuota ruutuaikaa, mutta siitä huolimatta sitä tuppaa olemaan hiukan liikaa. Meidän lapsia ei kauheen paljoa pelaaminen tunnu kiinnostavan. On meillä pleikka ja pojat (joskus isäkin) pelailee sillä NHL:ää, FIFAA tai autopelejä. Tyttö pelaa jotain hevosratsastuspelejä pädiltä.

Enemmän ongelmana on TikTokin yms. tuijottelu.

Sanoisin, että 2 tuntia päivässä. Vaihtelee toki hirveesti.

Ja miksi rajoitamme? No olemme kokeilleet vapaampaa meininkiä. Ruutu imaisee kyllä meidän lapset ja eivät sitten keksi mitään muuta. Jos otetaan kännykät, padit, pleikkarit, tietokone pois niin tulee hetken vaikeaa. Mutta sitten alkavat keksiä kaikkea muuta.
 

Yhteistyössä