Paula! Hälytys, sadevesi epäterveellistä juotavaa!

Tutkimukset osoittavat, että PFAS-aineet ovat levinneet niin laajalle, ettei sadevettä ole enää turvallista juoda missään päin maapalloa.
Laajalti käytössä olevia PFAS-aineita löytyy arkituotteista, kuten pakkauksista, paistinpannusta tai vaikka suksivoiteesta sekä palamattomasta sisustuskankaasta. Suurin osa yhdisteistä päätyy ihmiseen kuitenkin ravinnon kautta.
Nyt tutkijat kertovat, että perfluoroalkyylikemikaalit eli PFAS-aineet ovat levinneet niin laajalle osaksi luontoa, ettei myöskään sadevesi ole enää puhdasta. Yhdistemäärät sadevedessä aiheuttavat terveysriskin niille, jotka keräävät sitä juomavedeksi.

Tukijoiden mukaan näiden yhdisteiden käyttöä tulisi rajoittaa entisestään välittömästi.

Pyrkimys hyviin, kestäviin ja teknisesti oivallisiin tuotteisiin törmää kerta toisensa jälkeen siihen, että kestävät aineet ovat liiankin kestäviä, ja niitä alkaa kertyä ympäristöön vuosien kuluessa.

Saa nähdä, joutuvatko esim. Teflon ja Goretex kieltolistalle freonin tavoin. :unsure:
 
vierailija

Öljykangastakit (tai vahaahan niissä) ja aidot villapaidat kunniaan.

Mun pitäisi ostaa retkivesisuodatin. Kauhean vaikeaa ku en tiedä niistä mitään!
Kerro meillekin. Lähteistä vesi kuuluisi ottaa.
 
Oon taistellut itseni kanssa kun haluaisin tomsen islantilaisen. Järki sanoo, että se suomenlampaanvillasta tehty harmaa on tarpeeksi, mutta tuehamaisuus ja sinisävyinen kuviollinen houkuttelevat...
No tuo olisi turhamaisuutta sitä parasta lajia. Joskus kannattaa sortua houkutuksiin... ;)

Tai vaihtoehtoisesti voit innostua monen muun tavoin ja tarttua puikkoihin Kanarian iltoina..

 

Yhteistyössä