pasteija täytteitä

Sienipasteijat

100 g sekasieniä
1 sipuli silputtuna
50 g keitettyä ohraa tai riisiä
1 kypsä kananmuna hienonnettuna
2 raakaa kananmunaa
suolaa, mustapippuria, timjamia
voitaikinaa

1. Kuullota pannulla sienet ja sipuli.
2. Lisää joukkoon kypsä muna ja ohra tai riisi.
3. Mausta ja sido seos vielä yhdellä raa´alla munalla.
4. Tee haluamasi muotoisia pasteijoita.
5. Voitele ne munalla.
6. Jos haluat, voi koristella pasteijat esim. seesamin- tai auringonkukansiemenillä.
7. Paista uunissa 225 asteessa noin 15min.

Feta-pinaattipasteijat
25 kpl

1 annos rahkavoitaikinaa / tai jotain muuta

Täyte
150 g pakastepinaattia TAI tuoretta, ryöpättyä pinaattia
1 iso sipuli
2 rkl Valio Meijerivoita
1 prk Valio Feta -juustoa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
mustapippuria myllystä

Voiteluun
munaa

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja pane se jääkaappiin kovettumaan.
2. Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois.
3. Hienonna sipuli.
4. Hauduta pinaatti ja sipuli voissa pannulla.
5. Ota pannu levyltä, kun neste on haihtunut.
6. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet.
7. Kauli taikina ohueksi levyksi.
8. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi.
9. Jaa täyte neliöille.
10. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi.
11. Ummista reunat haarukalla painellen.
12. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 min.

Liha-kasvispasteijat
25 kpl

1 annos perunavoitaikinaa tjm.

Täyte
150 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl Valio Meijerivoita
1 porkkana
2 perunaa
pala selleriä
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g (2 dl) Valio Fontal -juustoraastetta

Voiteluun
munaa/ vesi

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja pane se jääkaappiin kovettumaan.
2. Valmista täyte.
3. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
4. Lisää pannulle ohuiksi suikaleiksi leikatut porkkana, peruna ja selleri.
5. Anna hautua hiljalleen pehmeiksi välillä sekoittaen.
6. Lisää mausteet ja juusto.
7. Kauli taikina ohueksi levyksi.
8. Ota siitä pyöreällä, halkaisijaltaan 10 cm:n muotilla pohjia.
9. Jaa täyte pohjille, sivele reunat vedellä ja käännä taikina täytteen yli.
10. Ummista reunat haarukalla kiinni.
11. Voitele, pistele ja paista 225 asteessa 8 - 10 min.

 

Yhteistyössä