pastaa kermakastikkeessa (valmis pussi)

  • Viestiketjun aloittaja miten mahtaa käydä
  • Ensimmäinen viesti
mani
Alkuperäinen kirjoittaja ei ymmärrä:
Alkuperäinen kirjoittaja mani:
selvennä
Onko vielä ihmisiä jotka eivät tunne E-koodien haittoja?

AROMI-VAHVENTEET
E620, E621
(Korostavat tuotteet omaa makua tai tuoksua)
Mm. lihavalmisteet, makkarat, kalaruuat, einekset, pussikeitot, kastikkeet, salaatin-kastikkeet, peruna-lastut, mausteseokset ..
Aiheuttaa kasvojen punoitusta, kuumotusta, päänsärkyä, hengitysvaikeuksia. Lapsilla ylivilkkautta.Astmaatikon ei pitäisi käyttää ollenkaan.


 
mani
EMULGOINTI-AINEET

Mahdollistavat toisiinsa sekoittumattomien aineiden säilymisen tasaisena seoksena
Mm. majoneesit, margariinit, jäätelöt, juustot, leipomotuotteet, lihajalosteet ...
Vatsan nipistelyä, ruuansulatusongelmat

HAPETTUMISEN ESTOAINEET
E300, E320, E321, E310 - E312
Suojaavat hapettumisen aiheuttamalta pilaantumiselta

Yliherkkyysoireet, saattavat olla syöpää aiheuttavia. Turvallisuustiedot ovat puutteellisia.

HAPOT JA HAPPA-MUUDENSÄÄTÖ-AINEET
E513, E507, E338, E339 - E341, E532, E525, E520 - E523
Säädellään tai muutetaan elintarvikkeiden happamuutta tai emäksisyyttä
Mm. virvoitusjuomat, kaakaojauho, leipä, margariinit .
Estävät kalsiumin imeytymistä, saattavat aiheuttaa syöpää

PAAKKUUNTUMI- SEN ESTOAINEET
E551, E554 - E556, E559
Vähentävät pienten ainesosien kiinnittymistä toisiinsa
Suola, pussikeitot, kastikkeet, kiisselit, kuivatut hedelmät, jauhomaiset elin-tarvikkeet, purukumit, viipaloidut juustot, makaronit.


PINTAKÄSITTELY-AINEET
E905b, E927b, E904,
Antavat kiiltoa ja suojaavat pintaa
Hedelmien pintakäsittely, makeiset, purukumit ..
Allergiat, yliherkkyys

PAKKAUSKAASUT JA PONNEAINEET
E942, E943a, E944
Työntävät tuotteen ulos pakkauksesta
Spray-muotoiset kermat ja rasvat, sooda- ja limsakoneet
Käytetään suhteellisen vähän.

EMULGOINTI-STABILOINTI- JASAKEUTTAMIS-AINEET
E400 - E405, E407, E413 - E414
Lisäävät tuotteen kiinteyttä, antavat hyytelömäisen rakenteen ja pitävät toisiinsa sekoittumattomat ainesosat sekoittuneina
Hillot, makeiset, jäätelöt, sulatejuustot, marmeladit, virvoitusjuomat, valmiskastikkeet .
Estävät raudan imeytymiset elimistöön, yliherkkyysreaktiot

SÄILÖNTÄAINEET
E210, E200, E211 - E219,E220 - E223, E230 - E233
Estävät pilaantumista aiheuttavien mikro-organismien toimintaa
Hillot, mehut, makeiset, virvoitus-juomat, ketsupit, viinirypäleiden ja sitrushedelmien pinnat .
Nokkosihottuma, astma, allergia ja yliherkkyysreaktiot, ylivilkkaus lapsilla jne.

NITRIITIT JA NITRAATIT
E249, E250 - E252,E280 - E283

Makkarat, nakit, leivät, mämmi .
Lisäävät syöpäriskiä, epäily lapsuusiän diabetekseen, lasten ylivilkkaus jne.Huom. Jo yksi nakki päivässä on liikaa alle 15-vuotiaalle

ELINTARVIKE-VÄRIT
E131, E142,E210 - E217, E239, E122 - E124 , E102, E110, E127 - E129, E151, E153 - E155, E180, E104, E131, E160a,b,c,e,f, E161g
Lisäävät ja parantavat ruoka-aineiden väriä
Makeiset, virvoitus-juomat, mehut, leipomotuotteet, spagetti, jäätelöt , valmiskastikkeet, vanukkaat ..
Allergiat, keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ylivilkkaus, ärtyneisyys, levottomuus, unihäiriöt, jopa syöpä, Jne.

MAKEUTUS-AINEET
E420, E965, E953, E966 - E967, E421, E954, E952
Antavat makean maun, mutta eivät ole varsinaisia sokereita
Virvoitusjuomat, pastellit, jäätelöt, purukumit, makeiset, kahvileivät, hillot ..
Ripuli, vatsannipistelyAivokasvaimet, syöpä pahoinvointi, turvotus, masennus, unettomuus ..

.............
 
mani
Haitattomia lisäaineita:
E 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 126, 130, 132, 140,
152, 160, 161, 162, 163, 170, 174, 175, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260,
261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322,
325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405,
406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480

Epäilyttävät, osittain tutkitut lisäaineet:
E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240,
241, 477

Vaaralliset lisäaineet:
E 102, 110, 120, 122, 124, 128, 129, 133, 151,
154, 155, 180

Suolistohäiriöitä aiheuttavat lisäaineet:
E 220, 221, 222, 223, 224, 620

Ruoansulatushäiriöitä aiheuttavat lisäaineet:
E 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461,
463, 465, 466

Ihosairauksia aiheuttavat lisäaineet:
E 230, 231, 232, 233

Haitallinen vaikutus vitamiinin B12 imeytymiseen:
E 200

Aiheuttaa kolesterolihaittoja:
E 320, 321

Hermoherkkyyttä, hermostuneisuutta:
E311, 312

Vaarallinen suumädän aiheuttaja (*):
E 330, jota löytyy mm. Schweppes- juomista,
kuorineen puristetusta sitruunasta, aromisinapista, Mezzo-Mix:stä, purkkikatkaravuista,
Bonbel juustosta, säilykesienistä, Muumilimonaadista ja Hugolimonaadista.

Syöpää aiheuttavia lisäaineita(**):
E 131, 142, 210, 211, 213, 213, 215, 216, 217, 239

Erittäin vaarallinen syövänaiheuttaja on E123. Se on kielletty USA:ssa.

Varokaa erityisesti näitä tuotteita (***):
E 110, 123
Mamba, Smarties, Nalle-karkit, Haribo-hedelmäkarkit, suklaapavut, Iglo-kalapuikot, Kraft (Dorahm) tuorejuusto. Kraft salami-sulatejuusto, vaniljavanukas (E102, 110), kaikki valmiskastikkeet.

(*) E 330 = Sitruunahappo (happamuuden säätöaine)

(**) E 131 = Patenttisininen (elintarvikevärit)

(***) E 110 = Paraoranssi (elintarvikevärit)
Käytetään mm. jäätelöissä, muroissa, makeisissa, juomissa ja leivonnaisissa. Käytetään myös useissa lääkeaineissa. Saattaa aiheuttaa yliherkkyysoireita (ihottuma, pahoinvointi, allergiat) - kielletty mm. Norjassa ja Englannissa. Suomessa saa käyttää 50 mg/kg tai 50 mg/l makeisissa, virvoitusjuomissa ja jäätelössä. Amerikassa kolmanneksi suosituin elintarvikeväri?

E 123 = Amarantti, atsoväri. Saattaa aiheuttaa yliherkkyysoireita (ihottuma, hengitysoireet tms.) ja yhteyttä joihinkin syöpiin tutkitaan; juomissa, kastikeaineissa, hampurilaisissa, vanukkaissa, hyytelöissä, kakuissa - Suomessa ei saa käyttää makeisissa - kielletty mm. USAssa (1976), Norjassa, Itävallassa ja Venäjällä. Suomessa väriä ei saa myydä kuluttajalle suoraan.
 
punainen elefantti
No luepa, mitä monien lääkkeiden mahdolliset haittavaikutukset on... Itse söin jotain ihan normipillereitä ja sattumalta luin "pienellä painetun", että saattaa aiheuttaa mm. haluusinaatioita... jäi kyllä punaiset elefantit ikävä kyllä näkemättä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Aurinkokunta:
Kiirepäivänä lasten ollessa nälkäisiä meneehän se tuollainenkin. Tai jos oikein äitiä laiskuuttaa. Mutta mie sinne yleensä lisään kinkkua tai jotain, ja kaveriksi salaattia.
Tavallisen pastakastikkeen tekemiseen ei kyllä mene yhtään kauemmin aikaa kun pussikastikkeenkaan. En ymmärrä, mitä sillä on tekemistä ajan kanssa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Huom:
Tavallisen pastakastikkeen tekemiseen ei kyllä mene yhtään kauemmin aikaa kun pussikastikkeenkaan. En ymmärrä, mitä sillä on tekemistä ajan kanssa.
Paitsi ehkä siinävaiheessa, kun tehdään isompi määrä ruokaa... siis kun se 1 sipuli ei riitä, vaan niitä kuoritaan ja pilkotaan 4, palvikinkkupala (en itsetehtyyn pastakastikeeseen käytä niitä valmiita suikaleita / kuutioita ) ei yksin riitä, vaan niitä palasia silputaan 3, 2,5dl kermaa kiehuu nopeammin kun litra jne.

Kun tulee tosi kiireessä kotiin, ja heittää puoli litraa - litran vettä kattilaan ja 2 litraa vedenkeittimeen kiehumaan, riisuu lapset ja tulee takas keittiöön, nakkaa pussit veden sekaan, kaataa kinkkusuikaleita pussista sekaan ja jättää hellankulmalle, kaivaa jääkaapista valmista suvisalaattia ja kattaa pöydän, ottaa lapset käsienpesulta ruokapöytään ja alkaa annostelemaan ruokaa lautasille.

Alusta alkaen tehtynä ois ehkä ehtinyt samassa ajassa kuoria ja silputa ne sipulit.

 
vierailija
Onko vielä ihmisiä jotka eivät tunne E-koodien haittoja?

AROMI-VAHVENTEET
E620, E621
(Korostavat tuotteet omaa makua tai tuoksua)
Mm. lihavalmisteet, makkarat, kalaruuat, einekset, pussikeitot, kastikkeet, salaatin-kastikkeet, peruna-lastut, mausteseokset ..
Aiheuttaa kasvojen punoitusta, kuumotusta, päänsärkyä, hengitysvaikeuksia. Lapsilla ylivilkkautta.Astmaatikon ei pitäisi käyttää ollenkaan.
Koronaoireet 😥😧😕
 

Yhteistyössä