tässä tulee muutama ohje:
Paratiisin katkaravut
500 g pakastettuja katkarapuja
200 g herkkusieniä
200 g sipulia
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
½ dl öljyä
1 tlk tomaatteja tai
400 g tuoreita tomaatteja
2 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1½ tl paprikajauhetta
1½ tl currya
suolaa
mustapippuria
½ rkl sitruunamehua
½ dl konjakkia tai viskiä
1 dl persiljaa
1. Viipaloi herkkusienet ja sipulit ja suikaloi paprikat.
2. Keitä sipulit ja herkkusienet öljyssä matalareunaisessa kattilassa.
3. Lisää tomaatit.
4. Sekoita jauhot ja kerma.
5. Suurusta liemi tällä seoksella ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min.
6. Mausta.
7. Lisää paprikat ja keitä taas muutama minuutti.
8. Sekoita viimeksi katkaravut ja konjakki.
9. Seos ei saa enää kiehua, kuumenna se kuitenkin hyvin.
10. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Katkarapupasta
300 g suuria kuorittuja katkarapuja
1rkl sitruunamehua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl ranskankermaa
n. 100 g raastettua parmesaania
valkopippuria
rakuunaa
n. 500 g pastaa
1. Purista katkaravuille sitruunamehua.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
3. Sulata 2 rkl voita isohkossa pannussa, paista katkarapuja siinä hetki.
4. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä hetki.
5. Kaada kerma ja ranskankerma pannulle ja kiehauta.
6. Lisää juusto ja anna hautua n 5 minuuttia.
7. Mausta.
Katkarapukeitto
400 g katkarapuja kuorineen
2 + 1 rkl voita
1 pieni sipuli
1/2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kalalientä (kuutioista)
2 dl kuivaa valkoviiniä
2-3 dl kuohukermaa
2-3 rkl konjakkia
1/2 -1 tl suolaa
hiven cayennenpippuria
1. Kuori katkaravut.
2. Säästä kuoret, sillä ne antavat maun keitolle.
3. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana sekä hienonna persilja.
4. Kuumenna voi kattilassa.
5. Lisää kasvikset ja persilja.
6. Hauduta hetki kuitenkaan ruskistamatta aineksia.
7. Sekoita joukkoon tomaattisose ja ravunkuoret.
8. Sirottele pinnalle jauhot.
9. Lisää liemi ja viini vähin erin.
10. Välillä kiehauttaen ja sekoittaen.
11. Keittoaika on n. 8 -10 minuuttia.
12. Lisää kerma, mausta suolalla ja konjakilla sekä varovasti ripauksella cayennenpippuria.
13. Keitä vielä n. 5 minuuttia.
14. Viimeistele maku vispilöimällä keittoon n. 1 rkl voita.
15. Siivilöi keitto tiheän seulan läpi.
16. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä ennen tarjoilua.
17. Kuumenna varovasti kiehuvan kuumaksi, mutta älä keitä.
Lasagnea Meren Herkuista
Lasagnelevyjä
Maitokastike:
voita
sipulia
vehnäjauhoja
maitoa
simpukoita
katkarapuja
tonnikalaa
muskottipähkinää
aromi/yrttisuolaa
1. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli voisulassa.
2. Lisää jauhoja ja lämmintä maitoa niin että kastike on löysää.
3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä hämmentäen.
4. Lisää lopuksi mausteet ja katkaravut, simpukat ja tonnikala.
5. Älä kiehuta enempää.
Tomaattikastike:
tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
basilikaa
aromisuolaa
soijaa
1. Ainekset kiehautetaan ja lisätään mausteet.
2. Lasagnelevyjä ja kastikkeita ladotaan vuorotellen uunivuokaan.
3. Muista että kastiketta saa olla runsaasti, sillä lasagnelevyt imevät runsaasti nestettä.
4. Pinnalle juustoraastetta ja uuniin noin tunniksi, lämpö 200 astetta.