Paras joulusilli /-silakka ohjeesi?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ?
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
?

?

Vieras
Ajattelin tänä vuonna yrittää täysin noviisina tehdä itse, mutta mistä löytyisi sellainen herkkuresepti, joka olisi vaivanäön arvoinen? Kuinka paljon aikaisemmin joulusillit voi muuten tehdä?
 
Sinappisilakat:

Puoli kiloa silakkafileitä
3/4 dl etikkaa
2 tl suolaa
3 dl vettä

Silakkafileet huuhdotaan ja laitetaan likoamaan etikkaliemeen yön yli tai ainakin aika moneksi tunniksi.

1 dl sinappia
valkopippuria rouheena
kalamaustetta
1/2 vettä
1 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl sokeria

Kastikkeen aineet sotketaan kastikkeeksi purkin pohjalle. Lionneet silakkafileet valutetaan ja huuhdellaan hyvin, toiset ottavat nahan pois, minä en ota, pilkotaan annospaloiksi (2-3 osaan) ja sekoitetaan kastikkeen joukkoon. Odotellaan vuorokausi, ehkä kaksikin. Syödään.
 
Teen jouluksi sillin lasimestarin silli-reseptillä, mutta muutan sitä nahkomalla ja ottamalla ruodon pois ennakkoon. Liemeen tulee 2 silliä kohti :2dl vettä+1dl sokeria kiehautetaan, että sokeri sulaa+ 1dl väkiviinaetikkaa. Lämpimään liemeen maustepippureita (10-15?), laakerinlehtiä pari ja muutama neilikka. Purkkiin sillien väliin punasipulirenkaita (keltasipulikin käy) ja raakoja porkkanasiivuja. Lopuksi jäähtynyt liemi päälle.
Laitan kahteen purkkiin niin koko erä ei ole myllättynä kerralla pöydässä. Tärkeää myös, että silli on oikein hyvää, pehmeää sokerisuolattua tynnyrisilliä! Äitini teki näin jo 50v sitten.
 
Alkuperäinen kirjoittaja joulumuori:
Teen jouluksi sillin lasimestarin silli-reseptillä, mutta muutan sitä nahkomalla ja ottamalla ruodon pois ennakkoon. Liemeen tulee 2 silliä kohti :2dl vettä+1dl sokeria kiehautetaan, että sokeri sulaa+ 1dl väkiviinaetikkaa. Lämpimään liemeen maustepippureita (10-15?), laakerinlehtiä pari ja muutama neilikka. Purkkiin sillien väliin punasipulirenkaita (keltasipulikin käy) ja raakoja porkkanasiivuja. Lopuksi jäähtynyt liemi päälle.
Laitan kahteen purkkiin niin koko erä ei ole myllättynä kerralla pöydässä. Tärkeää myös, että silli on oikein hyvää, pehmeää sokerisuolattua tynnyrisilliä! Äitini teki näin jo 50v sitten.

 

Yhteistyössä