papa luokka 3

mitä se meinaa? kyselen täältäkin. pelkään vaan pahinta että kohdunkaulan syöpä olisi. sen oon netistä selaillessani saanu ekana päähän.onko kellään ollu kolmosta ja mitä siitä on seurannut? auttakaa panikoivaa. odotan lähetettä tähystykseen. :'(
 
viittaa paikallisiin muutoksiin eli ei ole levinnyt jos se nyt syöpää olisi.
itsellä oli kondyloomassa 2 luokkaa ja hoidettiin paikallisesti jäädytyksellä/laserilla muutokset ja nyt ollut puhdasta.

tekivät siis kolposkopian ja samalla hoitivat.
odota rauhassa tutkimusta!tsemppiä!
 
Mulla oli vuosi sitten papa-kokeen tulos luokka 3.. se oli toinen kerta ku otettiin papa-koe.. mie olin ihan varma, että mulla on syöpä ku menin sinne näytepalojen ottoon.. kuitenkin sen tulos oli puhdas eli mitään muutoksia ei havaittu.. keväällä papa-kokeen tulos oli taas luokka 1.. ja nyt odottelen viimeisimmän kokeen tuloksia.. hiukan pelottaa..

itse en ole saanut mitään hoitoa.. minulle sanottiin silloin ku otettiin ensimmäinen papa-koe, että niitä näppylöitä ei tarvitse hoitaa mitenkään, vaikka ne olivat ulkopuolella ja hiukan ikäviä, vaan ne katoavat itsestään ja niin ne tekivätkin.. ekaan papa-kokeseen mie tajusin mennäkin ku huomasin ne näppylät.. mutta toi hoitaminen taitaa vaihdella eri terveyskeskuksissa/sairaaloissa

mutta tsemppiä..
 
Sinttura harmaana
Mulla oli keväällä papa luokkaa III. Koepalat otettiin ja ilmeni jotain hyvänlaatuisia solumuutoksia.

Ei se luokka III mitään pahaa vielä merkkaa. Jotain solumuutoksia on tapahtunut, useimmiten taitavat olla kondyloomasta johtuvia (niinkuin ilm. mulla). Luokat IV ja V viitannevat jo pahempaan.

Siinäkin tapauksessa että olisi luokka IV tai V niin kyseessä on useimmiten vain syövän esiaste. Eli saattaa kehittyä hoitamattomana syöväksi joskus, ehkä piankin ehkä vasta vuosien päästä.

Sen vuoksi noita papoja otetaan että ehditään havaita muutokset ajoissa ja sitten niihin vaikuttamaan myös ajoissa.

Eilen vasta kävin kontrollipapas. Hoitsu sanoi ettei terveeltä näytä (vuotoherkkää, jotain vaaleaa, jotain punoitusta). Eli kuulemma jotain virustulehdusta? En odotakkaan papasta mitään I luokkaa ja varaudun taas koepalojen ottoon.

Keväällä murehdin hirveästi asiaa viikkotolkul (ennenkuin tulokset tuli) ja sitten siinä ei ollukkaa mitään.

Hyvin todennäköisesti sullakaan ei mitään ole.

Joten tee nyt kuin minä (kun odottelen taas papa tulosta) : yritä olla murehtimatta asiaa etukäteen - jos nyt murehdit ja sinussa ei ole mitään vikaa, olet murehtinut turhaan. Jos jotain vikaa on, ehdit murehtia sitten. Tulee vain murehdittua kaksin verroin.

Tsemppiä! :hug:
 

Yhteistyössä