Paljonko maitoa 1-vuotiaalle???

  • Viestiketjun aloittaja Jumbo
  • Ensimmäinen viesti
Jumbo
Mitenkäs teidän 1-vuotiaat, paljonko juovat vuorokaudessa maitoa? Meillä tyttö 1,1v ja juo noin 7-8dl vrk:ssa. Syö aika huonosti muuta ruokaa. Pitäisköhan vähentää maidon antamista juo Soija-Tuttelia. Saakohan tarpeeksi kalkkia? Mites teillä joilla juo jotain muuta korviketta kuin tavallista maitoa, annatteko lisäkalkkia? Varmaan jos antais maidon nokkamukista sitä ei ehkä tulis niin paljoa juotua, iltaisin vaatii tuttipullon ja olen päivälläkin siitä antanut juoda.
 
Hei,
Meidän 11 kk poika juo Nutri-soijaa n. 6-8 dl vuorokaudessa. Lisäksi lääkäri määräsi lisäkalkkia, koska tuosta ei saa riittävästi kalsiumia. Eli ehdottaisin, että teilläkin se otettaisiin käyttöön.

Eitsu
 
Meillä ongelmana on se, että lapsi ei joisi maitoa millään. Ainoastaan narraamalla, eikä sekään aina tuota tulosta. Lapsi on hieman alle 1 vuotta. Kerroin tästä neuvolassa, että 6 desiä ei varmastikaan mene yhteensä maitotuotteita päivässä, mutta en huomannut kysyä, mitä sitten pitää tehdä jos vauva ei saa maitoa tarpeeksi. Sitä kalkkiako sitten? Saako sitä antaa alle 1-vuotiaallekin? Korvikemerkin vaihtaminenkaan ei tuottanut tulosta. Nokkamukista ei juo sen kummemmin kuin pullosta. Vettä joisi litratolkulla!
 
Meidän juuri 1v täyttänyt typykkä juo n. 5 dl maitoa (lehmän) päivässä. Lisäksi monesti jugurttia, viiliä tms. Iltavellistäkin saa kalsiumia vaikkei ole maitoon tehty. Maitoa neidille ei tarvitse tuputtaa, sitä menee automaattisesti ruokailujen päälle (ei ihan heti eikä missään nimessä ennen ruokailua). Neuvolan terkkarilla ei ole ollut moittimista. :)
 
annamanna harmaana
Meillä juodaan 6dl maitoa päivässä, 2dl per ruokailu, ( olemme siirtyneet yhteen peruna-ateriaan päivässä). Viiliä ja jugurttia menee sitten se toinen 2dl. Itse pidän ihan riittävänä määränä, yleensä ruuan kans saa sen pari juustosiivua mutta sen kummemmin en ole sitä laskenut mukaan...
 

Yhteistyössä