Paljon tulee sanoja?*

Esikoinen puhui jo lauseita 1,5v, mutta keskimmäinen vasta muutamia sanoja. Sitten 2v täytettyään keskimmäinenkin alkoi pihua pälpättää. Joskin puhe on yhä aika epäselvää (neiti kohta 3v).

Kuopus on nyt kohta 1v8kk ja sanoo useita kymmeniä sanoja, matkii paljon ja sanoo ehkä 3-5 kolmen sanan lausetta, lähinnä ruotsiksi.

Perheemme on kaksikielinen.
 
minja87
Meillä kyllä vasta tyttö 1 vee 1kookoo mut ajattelin nyt vastata.

Sanoja on noin 10 ja yhden lauseenkin neiti on jo oppinut..
Että mun mielestä tuon ikäselle jo ihan hyvin..
No mutta lisää sanoja odotellessa toivotamme hyvät vaput kaikille =) =) =)
 
nissu
Meidän neiti on 1v 9kk ja puhuu koko ajan. pelkästään 3 sanan lauseita, ai yksittäisiä sanoja enää ollenkaan ja enenevässä määrin 4 ja 5 sanan lauseita.
Sulle jonka lapsi ei puhu kuin muutaman sanan: mun veljentyttö täyttää kesällä 3v eikä puhu vieläkään kuin 10-20 sanaa. Ymmärtää kaiken ja osaa kertoa asiansa osoittamalla ja tunnistaa kirjoista kysyttyjä asioita, mutta ei vaan puhu. Sekä vanhemmat että neuvolan väki ei ole vielä huolissaan. tytöllä on viim. 6kk aikana tullut noita sanoja.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.04.2005 klo 16:35 äippä kirjoitti:
Meillä neiti 1v 4kk ja sanoja on vasta 4. Pitäsköhän olla huolissaan...
Sitten jos aletaan olemaan lähellä kolmea vuotta eikä niitä sanoja edelleenkään kuulu, sitten voi vähän alkaa ihmettelemään, että mistähän mahtaa olla kysymys.. Ei todellakaan tarvi ton ikäsestä olla huolissaan!

Meidän neidillä 1v3kk on ehkä parisen kymmentä sanaa ja kahden sanan lauseita yrittää kovasti muodostaa.
 
meillä poika 1v 8kk eikä sano kuin muutaman sana kuten äiti, anna, ja enni joka tarkoittaa Jenni tätiä. poika loukkasi solisluunsa muutama viikko sitte nii opitut sanatki tuntu katoavan mut ny on palautumassa kylläkin.
 

Yhteistyössä