Pakastetun äidinmaidon sekoittaminen korvikkeeseen

  • Viestiketjun aloittaja Väsynyt sekoittelija
  • Ensimmäinen viesti
Väsynyt sekoittelija
Olisin kiitollinen jos joku ehtisi vastata, en ehtisi millään etsiä enempää tietoa (en löytänyt juuri tästä, äidinmaidon sulatuksesta tms. kyllä).
Elikä jos ottaa jääkaappiin sulamaan pakastettua äidinmaitoa, niin miten sen voi sekoittaa korvikkeeseen? Hauteessa äidinmaito ja mikrossa lämmitettyä vastiketta sekaan, onko mahdollista vai pitääkö molemmat laittaa hauteessa?
(Voihan sen tietysti pelkältäänkin antaa, mutta jos määrä ei ole tarpeeksi jne. kun vauva syö jo isoja pullollisia eikä lypsämällä saa niin paljon ym ym, mutta ei takerruta tähän;-)
Muitakin vinkkejä pakastetun maidon käytöstä mm. puurossa tai suhteessa jos tekisi ns. vellin puurosta ja maidosta tuttipulloon otetaan kiitoksella vastaan.
 
Erikseen
Äidin maitoa ei tulisi sekoittaa korvikkeeseen, sillä se voi aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja. Syytä tähän en tiedä, mutta näin yleisesti käy. Vauvalle pitäisi ensin syöttää äidinmaito ja sen jälkeen antaa tarvittava määrä korviketta.
 
tiittuska
Ai, meille kyllä neuvottiin ihan lastenosastolla sairaalassa (missä vauva vietti ekat elinpäivänsä), että kannattaa sekoittaa omaan pumpattuun maitoon korviketta. Ja neuvolassakin kehoittivat sekoittamaan. Mistä edellinen on tuommoisen ohjeen kuullut, ettei tulisi sekoittaa? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen... :)
 
ööö
en ole kuullut, ettei pitäisi sekoittaa, mutta en kyllä keksi myöskään syytä, miksi pitäisi. eikö voi ensin tarjota äidinmaidon ja sit korvikkeen lisäks?

p.s. ei kande sulattaa jääkaapissa, vaan vesihauteessa, ja heti käyttöön. ei ehdi bakteerit lisääntyä.
 
Erikseen
Neuvolassa sanottiin, ettei tulisi sekoittaa. Olen myös kuullut sekoittaneilta, että vauvalla oli vatsavaivoja, mutta kun aloittivat antamaan erikseen, niin jopa loppui vatsanväänteet ja itkut. Omaa kokemusta ei ole, kun onneksi on maito riittänyt. Enpä tiedä voiko tuolla olla muuten mitään haittavaikutuksia, mutta tosiaan jos huomaa vaavilla itkeskelyä, niin kannattaa kokeilla antaa erikseen.
 
Janeiro
Alkuperäinen kirjoittaja Erikseen:
Äidin maitoa ei tulisi sekoittaa korvikkeeseen, sillä se voi aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja. Syytä tähän en tiedä, mutta näin yleisesti käy. Vauvalle pitäisi ensin syöttää äidinmaito ja sen jälkeen antaa tarvittava määrä korviketta.
Siis haloo.......!!! Meneekö ne maidot mahassa eri lokeroihin, kun eivät aiheuta vatsavaivoja erikseen syötettynä? Vai pidätkö kunnon tauon maitojen välissä, että äidinmaito ehtii imeytyä ennen kuin korviketta syöttelet... Ihan höpöhöpöpuhetta tuommoinen!

Jos vauvalla on vatsanväänteitä, niin kyllä ne johtuvat ihan muista syistä kuin maitojen sekoittelusta.
 
sekaisin
Meillä annettiin sekoitettuna sillä ajatuksella, että kun ei omasta maidosta tule vatsa kipeäksi, niin sitä olisi parempi jatkaa korvikkeella eikä antaa puhdasta korviketta pelkästään. Joudin sairaalaan vauvan ollessa kaksiviikkoinen ja isä syötteli kotona niillä maidoilla, mitä jaksoin sairaalassa pumppailla. Ei tullut masu kipeäksi, mutta ei kyllä ehditty neuvoja kyselemään...
 
tuota noin...
...minä ajattelisin näin, että äidinmaito ensin, jotta arvokkaat tipat eivät mene hukkaan. Sitten korviketta lisäksi. Jos maidot sekoittaa, ja vauva ei syökään koko annosta, niin äidinmaito mene hukkaan. (Menee korvikekin, mutta se ei ole niin arvokasta..)
 
-*-*
Mulle taas sanottiin synnytyssairaalassa (Naistenklinikka) ettei kannata sekoittaa siksi, että äidin maito on kuulemma paljon paremman makuista. Eli antaisi vauvan ensin nauttia tosta äidin maidosta ja sit korviketta päälle, mut en kyllä nää mitään syytä miksei niitä vois sekoittaa.
 
Alkup. taas
Kiitos kommenteista, koko satsi (esim. 150 ml) putoaa kyllä hyvin, eli kaikki tulee hyötykäyttöön mutta tuokin on hyvä pointti, jos ei söisikään kaikkea. Ja myös vinkki että suoraan vesihauteeseen, ei jääkaapin kautta, sitä en ajatellut bakteerien kannalta, että jääkaapissa niitä myös niin nopsaan tulisi.
 
vierailija
meillä se ongelmana että menkkojen aikana vauva ei suostu syömään rintamaitoa (kuulemma maidon maku silloin saattaa muuttua), niin mietiskelin josko sitä vois silloin sekoittaa korvikkeeseen niin menisi alas paremmin.
 

Yhteistyössä