Pahalle haisevat paukut ja vihreä kakka

Auttakaahan jos olette samaa kokeneet tai omaatte aiheesta tietoa: vauvamme on 3,5kk ja jo jonkin aikaa kakka on ollut vihreää. Lisäksi paukuttelee komeesti ja haju on kuin aikuisella miehellä ;) Neuvolassa kuultiin että vihreä kakka kertoo että jotain ruoansulatuksessa on pielessä, muttei saatu tarkempaa analyysiä aiheesta. Ohjeena oli jättää pois Rela-tipat ja näin teimme. Tuntuu että muutamassa päivässä paukut on ehkä vähän helpottuneet ja haju laantunut mutta kakka on edelleen kauniin vihreää...

Imetän ja annan lisäksi korviketta, joten olen miettinyt liittyiskös mahavaivat johonkin mitä itse syön tai juon... onko teillä tullut esim. kahvista oireita? Palasin kahvinjuojaksi vasta äskettäin, voisiko se kenties aiheuttaa vauvalle oireita?

Vauva on pääosin iloinen ja hyväntuulinen, paha haju ei häntä haittaa :LOL:
Öisin kuitenkin ähkii ja puhkii ja masusta kuuluu päivisinkin aikamoinen murina ja mörinä...

Kiitos jo etukäteen vinkeistä!
 
Meillä on nyt 7vkon ikäinen tyttö, jolla myös kakka vihertävää. Ollut siitä asti kun tultiin kotiin sairaalasta eikä ole tullut edes mieleen että se voisi olla epänormaalia. Uskon värin johtuvan korvikkeesta, sillä rintamaitoa ei tule. Sairaalassa kakka oli vielä normaalia äidinmaitokakan väristä kun sai luovutettua maitoa. Meillä myös piereskellään ja haisee pahalle. Kuinka usein lapsesi kakkaa? Meillä väli onnoin 4 päivää ja ennen sitä alkaa pörinä käydä pyllyssä. Haju johtunee siitä, että suolessa on tavara ollut niin pitkään.
 
Meidän tytsy on n. puol.v , täysimetän ja kakka on edelleenkin vihreää ryyniä jos väli on pari päivää. Pieree kun raksaäijät ja haisee pahalle. Jos väli on lyhyempi on kakka vihreää "samettia", eikä niin haise. ;)
 
Kannattaa seurailla tuota kakkaa. Kakassa se väri ei ole niin ratkaisevaa vaan se koostumus. Meillä allerginen lapsi, jolla vauvana kakka oli vihreää. Ensin imetyksellä kakasta hävisi "ryynit" ja kakka muuttui löysäksi. Sitten se muuttui vihreäksi ja lopulta siihen ilmestyi limaa. Eli jos kakka täyttää tunnusmerkit: VIHREÄ, LIMAINEN ja AIVAN KAMALAN HAJUINEN kannattaa huolestua. Edellä kuvattu tuotos on allergiakakka. Minulla on siitä jo aivan liikaa kokemusta....
 
Meillä kakka myös vihreää ja limaista, haju on semmoinen "makea".
Tytöllä ikää kohta 4kk ja pääosin tissimaidolla mennään. Kovasti paukuttelee, mutta niissä ei hajua. Yöt levottomia. Syömisen kanssa aina ollut taistelua. Ensimäiset 2kk tyttö oli kovin vatsavaivainen. Enää ei huudeta, mutta kyllä nuo ilmavaivat selvästi epämukavia ovat. Millaista hajua tarkoitat NallePuh tuolla kamalalla? Tarkoitatko juurikin tuota makeaa hajua vaiko ihan ehtaa p*skan käryä? Tässä pohtinut onko tää meidänkin neiti allergikko.
 
meillä oli tuo kakka vihreetä ku lopetin imetystä ja rupesin antaa Nannia.. masuvaivoja ol aluks.. (piti kakattaa kuumemittarilla,kun masu ol kovana),sit ostin levolacia ja masu toimii nyt hyvin ja kakkaki o nyt normin väristä
 
Imetin ja annoin korviketta. välillä oli päiviä, kun en antanut lainkaan korviketta.
Meillä oli hieman alle kahden kuukauden ikää pahat paukut,vihreää, ja limaista kakkaa, kakkan tuleminen kesti meillä viidestä päivästä kymmeneen. kakkan tulo päivänä oltiin todella kiukkuisia, missään ei ollut hyvä olla. vatsan kova meteli,ja iho ongelmat, joskus kiukku.
kahden kuukauden iässä käytiin lääkärissä ekaa kertaa, jossa epäiltiin allergiaa. Vaihdettiin korvike apteekin soijamaitoon, niin oireet hävisivät. Myöhemmin saatiin lähete testeihin, maitoallergia on.
siinä vaiheessa taas tulivat oireet, kun aloittelimme kiinteitä.
ruis,kaura,eläin testeissä käyty, ne näyttivät puhtailta. vielä mennään vehnätestiin.
Epäilisin allergiaa. kantsii olla tarkkana, seurailla tilannetta ja lasta. Toivotaan ettei allergiaa ole.
 
meille sanottiin että on normaalia että se on vihreää, vaihtelee väri kuulema kaikilla . :/ sairaalasta kotiin tultuamme muuttui keltainen kakka pikkuhiljaa vihreäksi. Nykyään se on joko vihertävää tai sitten ruskeaa (?) mutta ei meillä ole mitään masu vaivoja ollut. niin ja sanottakoon sekin että pikkuinen on syönyt koko ikänsä korvikke äidinmaidon rinnalla,vaikuttaakohan se asiaan?
 
Alkuperäinen kirjoittaja mimosa78:
Vaihdettiin korvike apteekin soijamaitoon, niin oireet hävisivät.
Mä oon kuullu, että soijaa ei sais syöttää vauvoille joittenki hormonijuttujen takia. Sisko mulle sano jostain lukeneensa, oli joku ulkomaalainen tutkimus. Ihmettelen vaan miks sitte apteekissa sellasta myydään, jos tutkimus pitää paikkansa... Et eikö Suomessa vielä olla asiasta tietosia vai mitä.
 
Minä tässä asiaa (vihreä kakka-) googlettelin ja liberon sivuilla puhuttiin ainakin, että vauvan kakka on vihreää, jos on kovin ilmavaivoja.. Eli saattanee helpottaa ajan myötä, ja ellei, niin sitten luultavasti kannattanee ottaa yhteys lääkäriin..

Meidän pojalla kakka on ollut kovahkoa ja vihreetä viimeisen viikon, joten ehkä suotta hätkyilin, ilmasta tuo johtunee....

:/
 
Kiitos kaikille vinkeistä! Masu oli jo parempi hetkisen ja kakkakin muutti väriä kunnes taas palattiin tuttuun ja turvalliseen vihreään...En keksi mistä johtui tuo hetkellinen värinmuutos, täytyy jatkaa mietintää. Toivottavasti ei tosiaan ole allergiaa, täytyy seurata tilannetta ja jutella asiasta taas seuraavalla neuvolakäynnillä!

 
Hieman googletin tietoa vihreästä limaisesta kakasta ja tämä nous, joten kyselisin onko mennyt itsekseen ohi tuo limainen vihreä kakka vai onko kyse vakavemmasta?
3kk neuvola olisi 26 pv, joten siellä täytyy kysyä asiasta.

Sekava olo, kun poika on huutanut kauheasta pari päivää ja kakka on vihreää ja TODELLA limaista. Välillä näyttää, että mukana olisi myös heinää (?) Enkä ymmärrä yhtään mitää! :'(
 
Imetätkö vai onko vauva korvikkeella? Onko vatsavaivoja ollut pidempään? Jos kyseessä on joku parin päivän episodi, voi olla jotain vatsatautia. Pidemmän päälle tuo ei ole normaalia, vaan kuulostaa aivan klassiselta suolioireisen allergikon kakalta. Ei kannata neuvolaan saakka odotella, aika harvoin sieltä apua allergioihin saakaan. Kannattaa varata huomenissa jo aikaa yksityiselle lasten allergologille! Jos teillä ei ole vakuutusta ja yksityinen tuntuu kalliilta, kannattaa soittaa neuvolan lääkärille ja pyytää pikaisesti lähettettä jatkotutkimuksiin.

Jos lapsi on korvikkeella, on homma periaatteessa aika yksinkertainen. Apteekista saapi ostettua allergisille tarkoitettuja erityiskorvikkeita. Niitä saa ilman reseptiäkin, mutta kannatan joka tapauksessa allergologille hakeutumista. Jos apteekinkorvikkeista tulee pidempikestoisempi järjestely, on hyvä että maitoallergia on asianmukaisesti todettu, jotta saatte korvikkeisiin Kelan korvaukset.
 
Hei. Mun pojalla 2,5kk on ollu melkein syntymästä lähtien paljon ilmavaivoja ja n. kk sitte ku siirty korvikkeelle kokonaan niin kakka muuttu ihan vihreäksi. Nyt vyöhyketerapian avulla ilmavaivat on vähentyny ja kakkakin alkaa olla enemmän kellertävää.
Jaksamisia kaikille joiden lapsilla on pahat ilmavaivat
 
Kakka voi tosiaan olla vihertävää, jos lapsella on ilmavaivoja tms. ihan normaalistikin. Allergiakakka on oikeasti sellainen sotku vaipassa kaikkine limoineen, että sitä ei kyllä minusta varmaan kukaan erehdy luulemaan normaaliksi :x =)
 
Korvike voi aiheuttaa vihrean kakan, jopa pienikin maara. Toiset korvike merkit kuulemma "vihertavat" enemman kuin toiset. kakka yleensa myos kiinteampaa korvikkeella. Itsella kokemuksia 50/50 imetys ja korvike ja kakka valilla sinappia, valilla vihreaa ja yleensa molempia sekaisin ja ihan normaalia on.
 

Yhteistyössä