Pätevyys ratkaisee, mutta ei ratkaisekaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Yle kirjoittaa yliopistojen "positiivisesta erityiskohtelusta" eli syrjinnästä: https://yle.fi/uutiset/3-11435466

Jos tarjolla on kaksi tasavahvaa hakijaa, yliopistot voivat suosia vähemmistöryhmään kuuluvaa. Usein se on nainen.
Joskus se voi olla tietenkin myös homoseksuaali albiino, mutta ei koskaan tavallinen mies. Ollaanpa rehellisiä. Jostain syystä tasa-arvo toteutuu sitä paremmin mitä vähemmän miehiä on.

– Esimerkiksi vararehtori ei tee pelkästään akateemisia tehtäviä. Tässä tarvitaan monenlaisia yhteistyökykyjä ja laajoja verkostoja. Tietyn sukupuolen edustaminen voi tuoda kaivatun lisän kokonaisuuteen.
Tämä on juuri sellaista skeidaa, josta on yritetty vuosikymmeniä päästä pois. Se onko ihmisellä pippeli vai pimppi ei vaikuta mitenkään siihen millaista lisää tuo kokonaisuuteen. Kuvitelkaa millainen kohu syntyisi, jos Markku valittaisiin Minnan ohi sen takia, että Markun voi huoletta lähettää yhteistyökumppanin saunailtaan. Markku tuo sukupuolensa takia kaivatun lisän kokonaisuuteen. Voi tehdä helikopterin kännissä ja kertoa hyviä inttijuttuja kun paistetaan makkaraa.

Toinen peruste on se, että aliedustettuun ryhmään kuuluminen voi toimia tehokkaana esimerkkinä, ja rohkaista nuoria akateemiselle uralle. Vaikka naisia on yliopistojen henkilökunnassa saman verran kuin miehiä, korkeimmat paikat ovat edelleen vahvasti miesten hallussa.
Joo, tasa-arvo toteutuu vasta sitten kun korkeimmatkin paikat ovat naisten hallussa. Vähän niin kuin STM:n tasa-arvoyksikkö, jossa on pelkkiä naisia. Tai Maailman Tasa-arvoisin Hallitus (TM).

Esimerkiksi Lapin yliopistossa on kiintiöpaikkoja saamenkielisille opiskelijoille. Kiintiöllä saamenkielinen hakija on voinut päästä opiskelemaan yliopistoon muita pienemmällä pistemäärällä.
Näin se ympyrä sulkeutuu. Aikoinaan etelän tiedemiehet kiersivät Lapissa mittaamassa saamelaisten kalloja tarkoituksenaan todistaa näiden rodullinen alivertaisuus. Siitä ajatuksesta sitten jossain vaiheessa luovuttiin, mutta nyt asia on kuitenkin kodifioitu akateemiseen todellisuuteen toteamalla, ettei poromiesgeeneillä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta kilpailla tasaväkisesti ylivertaisten arjalaisten kanssa. Äärimmäisen rasistinen ajatus, sanoisin, mutta tässä nykyajan intersektionaalisessa hulluudessa tuo on kai täysin looginen juttu.

Esimerkiksi Hollannin Eindhovenin teknillinen yliopisto aloitti vuosi sitten käytännön, jonka mukaan yliopiston vakituisia virkoja voivat ensimmäisen kuuden kuukauden sisällä hakea vain naiset.
Jokaista poikalapsen vanhempaa varmaan lämmittää ajatus tästä tulevaisuuden Euroopasta. Ihanan tasa-arvoista ja täynnä mahdollisuuksia!

Eindhovenin yliopisto sai kokeilunsa vuoksi nopeasti valituksia. Heinäkuun alussa hollantilainen ihmisoikeuksia valvova neuvosto totesi käytännön olevan lainvastainen (siirryt toiseen palveluun).

Päätös ei ole juridisesti sitova. Raitio pitäisi hyvänä, jos käytännöstä saataisiin tuomioistuimen päätös.
Miettikää nyt miten hullua tämä on. Että ihan tosissaan pitää edes hakea päätöstä siitä onko sallittua palkata pelkästään naisia. Mutta tätä juuri on Ohisalonkin kannattama intersektionaalinen feminismi. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, vaan se päinvastoin luo äärimmäisen tiukan kastijärjestelmän, jonka pohjalta syrjintä ei ole pelkästään sallittua, vaan toivottavaa. Ja myöhemmässä vaiheessa pakollista.
 
vierailija
"Kuten kommunismi aikoinaan, myös intersektionalismi vakuuttaa olevansa ratkaisu todellisiin tasa-arvon ongelmiin. Sitä se ei ole. Suomessa vallitsee jo tasa-arvo lain edessä. Suomalaiset yleisesti ottaenkin kannattavat tasa-arvoa ja ihmisten tasavertaista kohtelua, eivätkä syrjintää. Sikäli jos syrjintää todella esiintyy, siihen tarvitaan parempia hoitokeinoja kuin intersektionalismin kaltaista uskomushoitoa, joka vetoaa tiettyihin ryhmiin koska se kuulostaa hienolta ja toisiin koska he tavoittelevat sen avulla valtaa.

Pyrkimyksessään luoda identiteettisyrjinnästä vapaa maailma intersektionalismi tulee käytännössä vain kiristämään nämä identiteettierot äärimmilleen. Tästä on jo huolestuttavia merkkejä maailmalla. Suomeen tätä ei tarvita.
"


^ Hyvä tiivistelmä siitä mitä intersektionalismi on.
 

Yhteistyössä