päiväuniongelma!

  • Viestiketjun aloittaja Shanghai
  • Ensimmäinen viesti
Shanghai
meillä lapset 1v8kk ja 6kk ja ongelmana päiväunet. esikoinen ei meinaa millään asettua päiväunille klo 12 aikoihin niinkuin yleensä ollu tapana. aamulla herätään klo 6 ja kahdeksan jälkeen lähetään ulos, ollaan pari kolme tuntia, sitte kotiin syömään ja- niinkuin äiti monesti luulee- nukkumaan.
jonkin aikaa lapset on jo nukkunu samassa huoneessa ja se on nyt osa tätä ongelmaa, esikoinen riekkuessaan herättää/pitää hereillä kuopuksen. eli sitte käy niin ettei kumpikaan nuku.
sitte nukahetaan neljän jälkeen iltapäivällä ja ollaan kiukkusia kun ei anneta nukkua pitkään. kun yöunille olis ihan kiva vanhempienkin päästä jo kymmenen aikaan. eikä se mikään kauheen terve rytmi oo sitte muutenkaan että alle kaksivuotias kukkuu hereillä puoliltaöin....
pitääkö mun laittaa esikoinen takasin pinnasänkyyn(nukkunu jatkettavassa jo 6kk) vai mikä ratkasisi tän pulman?neuvoja,pliis!...ei kai ton ikänen voi vielä jättää päikkäreitä kokonaan,vai?!?!
 
Lilaloo
Minun mielestäni tuon ikäinen tarvitsee vielä ehdottomasti päiväunet, varsinkin kun te ulkoilette noin paljon (sehän on vain hyvä). Mutta voisiko olla, että lapsen paras nukahtamisaika on jo ohi? Usein, kun paras uniaika on ohitettu, alkaa tuollainen riekkuminen ja nukahtaminen voi olla todella vaikeaa. Vähistä unista voi tulla pienellekin lapselle kierre, jota on hankala katkaista. Seuraa tosi tarkkaan isomman oloa, ja kun hän alkaa vähänkin nuokkua aamupäivällä, niin unta palloon! Menestystä teille sopivien uniaikojen hakemiseen! :wave:
 
meillä täällä sama tilanne! esikoinen on nyt 1 v 8 kk (ja kuopus 4 vkoa) ja jo varmaan kuukauden verran päikkäreille asettuminen on ollut aivan tuskaa. muutenkin päikkäreiden pituutta on pitänyt rajoittaa vajaaseen 2 tuntiin, koska muuten seuraavat yöunet lyhenevät heti. nykyään meillä menee suunnilleen sama aika nukuttamiseen kuin sitten siihen varsinaiseen nukkumiseen.

meillä on kokeiltu nyt sitä, että en edes yritä tuota lasta nukkumaan vielä 12 vaan odotan suosiolla sinne 13 - 13.30 ennen kuin alan edes ehdotella, että mentäiskö päikkäreille. joskus tämä auttaa ja joskus ei. päikkärit tuo kyllä mielestäni vielä tarvitsisi ja kunnollisen mittaiset sellaiset, mutta jos nukahtaa vasta 16-17 korvilla, niin eihän hänen voi antaa silloin nukkua kuin puolisen tuntia vaikka loppuilta onkin sitten aivan kamalaa tappelua.

että jos jollakulla olisi ehdotuksia tilanteen parantamiseksi, niin ottaisin niitä minäkin ilomielin vastaan...
 
kikka3 harmaana
mä tein silloin kun meillä oli sama ongelma niin että muokkasin ton
6 kuisen rytmiä kolmiin päikkäreihin (tai siis nukkui muutenkin kolmet) tähän järjestykseen aamupäivällä pikkutirsat että väsyttää sitten noin 12.30 ja silloin molemmat nukkumaan isompi sisälle ja pienemmän lykkäsin ulos. pienempi nukkui usein 3 h ja isompi sen 2h pienempi vaati sitten vielä illalla pikku tirsat ja molemmat noin 20.30 nukkumaan aamulla 7 ylös.
 
Mun tyttö jätti päiväunet kokonaan pois vähän alle kaksivuotiaana. Vaikka oli silloin hoidossa, päivät pitkät ja toujhukkaat ja muut lapset nukkuivat. Ei vaan nukkunut, makoili sängyssä ja ihmetteli. Kyllä se minustakin olisi saanut nukkua, mutta ei niin ei. Jäin pian vauvan kanssa kotiin, ja ne esikon unet olisi olle mullekin enemmän kuin tarpeen. Mutta ei niin ei.
 

Yhteistyössä