päiväunet

Missä iässä muilla jääneet päiväunet pois? Meillä 3-vuotias poika ja periaatteessa tarvitsisi unet, mutta sitten illalla nukkumaan käyminen saattaa mennä hirveän myöhäiseksi :| Nyt sitten olen tehnyt niin, että välillä nukkuu ja välillä ei; olisikohan jo aika jättää päikkärit kokonaan pois?
 
Meillä 3-v 3 kk tyttö ei pärjää ilman päikkyjä, jos ei nuku, väsyneenä kiukuttelee kaikenlaisista asioista. Jos nukkuu unet 2-3 h n. 15-17 välillä, menee yleensä nukkumaan illalla 8 aikaan, jos ei nuku päikkyjä voi mennä jo klo 19 yöunille ja nukkuu aamuun.
 
Yleensä päiväunet jää pois vähän kerrallaan eli just niin kuin teillä ap. Välillä lapsi voi nukahtaa päikkäreille ja välillä ei tartte niitä. Eli ei niitä kerta laakista tartte jättää pois vaan nukkuu jos siltä tuntuu ja vähitellen ne jää kokonaan pois.

Meillä esikoinen nukahti välillä telkan ääreen lastenohjelmia katsellessaan ja sitten ilta taas venähti ja nyt kun nukkuu päiväkodissa päiväunet, niin kukkuu ainakin iltakymmeneen asti.
 
Meillä parin viikon päästä 3-vee ja on myös alkanut jättää unia pois.
Joka päivä on lepohetki ja jos nukahtaa niin ok ja jos ei, niin jaksaa yleensä ihan hyvin iltaan asti. Toisinaan on ihan kivakin kun ei nuku niin saapahan ainakin illalla ajoissa nukkumaan :)
 
Onko kenelläkään kokemusta miten 2,5 vuotiaan saa nukahtamaan sisälle päiväunille? Tähän asti nukkunut vaunuissa päiväunet 2-3 h. Nyt sisälle nukahtaminen tuottaa vaikeuksia. selvästi kuitenkin tarvitsee päiväunet. seuraavana päivänä on aivan väsynyt kun edellisenä jää päiväunet pois.
 
Muuten antaisin kyllä jatkaa ilomielin vaunuissa, mutta kun ne tarvitaan tulevalle kakkoselle. Harkitsin kyllä jo toisien vaunujen ostoa, mutta koin sen sitten taas vaikeaksi matkustuksen ym. kannalta eli miten saada mahtumaan kahdet vaunut autoon + muut tavarat.

Ollaan nyt jatkettu reilu viikko sisäpäiväunia eikä vielä ainakaan selkeää parannusta näy.
 

Yhteistyössä