Päiväkodissa työskentelevät

  • Viestiketjun aloittaja "Miumau"
  • Ensimmäinen viesti
"Miumau"
Auttakaa nyt ja avatkaa hiukan teen suunnitelmaa näyttöä varten.
Miten teillä päiväkodissa ilmenee lapsilähtöinen toiminta suunnittelussa ja toteutuksessa? Ja että se olisi vielä monipuolista ja kokonaisvaltaista?
 
Ylar
Lapsilähtöisyys tarkoittaa esim. sitä, että pihalle hankitaan kiipeilytelineitä lapsia varten eikä penkkejä ja grillikatoksia aikuisia varten. Lapsilähtöisyys on monipuolista ja kokonaisvaltaista, koska se ulottuu läpäisevänä periaatteena päiväkodin kaikkeen toimintaan. Eli siis esim. ei vain koske niitä pihakalusteita, vaan myös vaikkapa keittiön ruoanvalmistuksessa huomioidaan lapset vähentämällä homejuuston ja oliivien käyttöä ruoissa.

(HUOM! Tämä saattaa olla väärä vastaus, mutta ei sillä väliä. Ei kukaan muutenkaan oleta, että lähihoitajat hallitsisivat jotain yliopistoväen kehittämää teoreettista ja etupäässä hienolta kuulostamaan tähdättyä lätinää. Kurahousuja pukemaan ja vaippoja vaihtamaan te olette sinne menossa.)
 
tiedän paremmin
Ei sun tarvi tietää, kun oot pelkkä lähäri. Kirjoitat siihen suunnitelmaan, että lähihoitajan ei tarvitse tietää mitään kyseisestä asiasta, koska vain lastentarhanopettajat ymmärtävät tällaisten monimutkaisten jutskien päälle.
 
"jho"
Lapsilähtöisyys tarkoittaa yksinkertaistettuna että tehdään asioita joista lapset pitävät ja joita osaavat eli kaikki toiminta lähtee lapsen tarpeesta .se miten tämän toiminnan toteutat suunnitelmassasi saat miettiä itse :)
 

Yhteistyössä