päikkäreiden vaikutus yöuneen

mitä olette mieltä, pitäisikö päikkäreistä luopua vai niiden pituutta lisätä 1,5 v ikäisellä kun on alkanut mennä illalla 2 tuntia normaalia myöhemmin nukkumaan. ennen siis unirytmi oli klo 21 - 7 ja nykyään noin klo 23 - 8. tähän asti saattanut nukkua 4,5 tuntiakin päikkäreitä, mutta ne on lyhennetty nyt max 2 tuntiin. tällä ei ole ollut vaikutusta tuohon yönukkumiseen.
 
Äiti-65
Psykologien tutkimuksien mukaan lapsen aivot tarvitsevat normaaliin kehitykseen jopa ihan kouluikään asti niitä päikkäreitä ja se tunti olis se minimi aika jotta saisi nukuttua yhden sellaisen syvän unen jakson. Jos haluat tietoa lisää, käy lainaamassa kirjastossa Keijo Tahkokallion kirja "Kotipesän lämpöä etsimässä". Valtavan hyvä kirja ja sisältää paljon hyvää tietoa lapsen kasvatuksesta ja nykyisistä ongelmista, ja mitkä asiat ovat näihin ongelmiin johtaneet.
Meillä on lapset aikanaan aina siirtäneet kelloaan kesäisin, kun on niin paljon valoisampaa ja talvella on sitten taas vaivuttu talvi uneen ihan itsestään, kun on pimeämpää,tulee myös väsy aiemmin. Nyt on muut jo isoja eikä päikkäreitä nukuta, ku äiti sillon ku kerkee. mut pienin on 10kk ja tuntuu ihan samoin valvovan näin kesällä tunnin parikin välillä pidempään, kun on valoisaa.
 

Yhteistyössä