Päättynyt maaliskuu oli ennätyskylmä - ilmasto se jatkaa lämpenemistään

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kirjassa "Viiden meren kansa", siellä loppupäässä on Risto Isomäki hienosti tiivisteänyt asiaa:

"Ajatus tietoisen olennon luomasta maailmankaikkeudesta ei sinänsä enää tarkkaan ottaen ole ristiriidassa luonnontieteellisen maailmankuvan kanssa. Fyysikot eivät enää pysty selittämään kaikkia oman maailmankaikkeutemme ominaisuuksia muuten kuin olettamalla, että se on osa lukemattomien erilaisten maailmankaikkeuksien muodostamaa kokonaisuutta eli multiversumia. ...

...Jos jonkinlainen maailmankaikkeuden luonut käsittämätön olento todella olisi olemassa, voisi kuvitella, että sen apulaiset olisivat pitkien aikojen kuluessa kommunikoineet erilaisten älykkäiden lajien ja kansojen edustajille yksittäisiä tiedon ja viisauden palapelin osasia, jotka vasta toisiinsa yhdistettyinä muodostaisivat merkityksellisen kokonaisuuden.

Ihmiset eivät valitetavasti koskaan ole nähneet asiaa näin, vaan jokainen uskonto on pääsääntöisesti pyrkinyt nitistämään kaikki muut ajattelutavat vääräuskoisena paholaisen palvontana, sen sijaan että ne olisivat nähneet toisensa erillisiä ja täydentäviä tiedon murusia vastaanottaneina tahoina ja pyrkineet oppimaan toisiltaan."
 
vierailija
"Ihmiskunnan tulee lähivuosisatoina varautua supermyrskyihin, merenpinnan rajuun nousuun ja ikiroudan lähes täydelliseen sulamiseen, varoittaa YK:n alaisen Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raporttiluonnos, jonka uutistoimisto AFP on nähnyt.

Vaikka ilmaston lämpeneminen saataisiin rajoitettua kahteen asteeseen, myrskyjen aiheuttamat vahingot nousevat yli satakertaisiksi nykyisestä ja merenpinnan nousu ajaa noin 280 miljoonaa ihmistä kodeistaan.

Vuoteen 2100 mennessä ikirouta on hävinnyt maapallolta synkimpien arvioiden mukaan lähes kokonaan. Optimistisimmatkin arviot kertovat, että kolmannes ikiroudasta sulaa. Tämä puolestaan vapauttaisi ilmakehään lisää hiilidioksidia.

Myös Aasian jäätiköt ovat vaarassa. Vaikka lämpeneminen olisi vain 1,5 astetta, yli kolmannes jäätiköistä on vaarassa sulaa. Nykymenolla jatkaminen johtaa siihen, että kaksi kolmasosaa jäätiköistä häviää.

–  Tämä vaikuttaa juomaveteen ja maanviljelykseen. Nyt puhutaan miljoonista ja miljoonista ihmisistä, sanoi ActionAid -järjestön edustaja"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jaatikot-sulavat-myrskyt-yltyvat-ja-ikirouta-haviaa-kattava-ilmastoraportti-antaa-synkan-varoituksen-tulevaisuudesta/7528756#gs.z60psc
 

Yhteistyössä