päääääätkis kakusta kyselen.

Eikös ylleensä pätkiskakku tehdä rengas- tai narm.kakkuvuokaan???(korjatkaa jos olen väärässä) anyway, voinko tehdä uunipeltiin sen? Mietin sitä vaan että minkäslaista se on koostumukseltaan jos teen pellillisen ja päällystän sen suklaamössöllä, ja leikkaan palasiksi. Onkos se niin murenevaa että palaset hajoaa??
mulla on ohje siihen, en oo ennen tehnyt...
Ja kaikki viksut kotikokit vois antaa neuvon mitä ainesosaa enemmän/tai vähemmän että tulis tiiviimpää... Teenkö tuplana annoksen että riittää pellilliseen???

TAI antakaa vain hyvä suklaapiirakan ohje :D
 
Taare
6 munaa
6 dl sokeria
300 g margariinia
3 dl maitoa
2 tl vanilja-tai vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
8 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
4 dl (227 g) tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilja-sokeria
50 g sulatettua margariinia
n. 4 rkl kahvijuomaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Paista 20-30 min 200 asteessa.

Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja kuumaa kahvia vähitellen kunnes saat sopivan notkean seoksen. Kaada kuorrutus vähän jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna kuorrutuksen jähmettyä - tarjoile

ja kun tuohon kuorrutukseen lisäät pätkistä niin hyvää on :p
 
pätkis kakku voi tehdä ihan millaiseen vuokaan tahansa, ei oo väliä että millaiseen tai myös voit tehdä muffinssejaki :p

Pätkiskakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4-7 patukkaa pätkistä
3 munaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
3. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat.
4. Lisää vielä kuivat aineet.
5. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
6. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
170 g suklaata (4-7 kpl)
100 g voita

1. Sulata aineet varovasti liedellä.
2. Valuttele jäähtyneen kakun päälle.
3. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.12.2006 klo 20:55 vieras kirjoitti:
:D tänks!! Jaanuska(muistinkohan oikeen...) siis riittääkö tuo taikina määrä uunin pelliliseen...?
En ole varma kun en oo pellilliseen tehnyt, mut käsittäisin että kaksinkertaisena niin silloin ainaki riittää ja lopuista voi tehdä jos taikinaa jää yli niin muffinsseja, muistaa vain sen turpoamisen jättää väliä
 

Yhteistyössä