Paavo Lippo kritisoi Niinistöä, Orpoa ja kokoomusta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Faktaa kertoi. Marin haluttiin pitää syrjässä koska politiikan supertähti ykkösluokan uhka Niinistön kokoomukselle. Niinistön sai pois kokoomuksesta, mutta kokoomusta ei Niinistöstä.
 
vierailija
Paavo Lipponen tylytti Sauli Niinistöä Sanna Marinin kohtelusta
Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) kutsui ”hatusta vedetyksi protokollaksi” perusteluita, joiden nojalla pääministeri Sanna Marinia (sd) ei otettu mukaan virallisiin keskusteluihin Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin Suomen-vierailun aikana.

"Lipponen kantoi luennossaan huolta myös Suomen ulkopolitiikan tulevasta hoitamisesta, sillä hänen mukaansa tasavallan presidentti Sauli Niinistön aikana presidentin yhteistyö valtioneuvoston ja pääministerin kanssa ei ole sujunut ilman ongelmia.

Lipponen nosti esiin toukokuun alussa Helsingissä pidetyn Ukraina-huippukokouksen, jossa Niinistön vieraina olivat Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin pääministerit sekä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Pääministeri Sanna Marin ei sen sijaan ollut saanut kutsua virallisiin keskusteluihin, vaan hän kävi presidentinlinnassa ainoastaan lounastilaisuudessa sekä tapasi Zelenskyitä erikseen.

– Perusteluna sille, että pääministerimme joutui tapaamaan arvovierailta keittiön puolelta, esitettiin hatusta vedettyä protokollaa. Käytettiin termiä ”ulkopolitiikan johtajat”, mutta ei perustuslaki tunne tämmöistä termiä, Lipponen kritisoi Kansallisarkistossa pitämässään puheenvuorossa.

Tasavallan presidentin kanslian käyttämä perustelu Marinin pois jättämisestä kuului tarkalleen näin:

– Luontevaa on, että paikalla on kunkin maan ulkopoliittinen johtaja. On luontevaa, että kullakin maalla on tällaisissa kokouksissa yksi edustaja.

Lipposen mukaan Niinistö olisi halutessaan voinut kutsua Marinin paikalle virallisiin Ukraina-keskusteluihin. Eikä kyse ole vain halusta, vaan Lipposen mukaan se olisi vastannut paremmin Suomen perustuslain kirjainta ja henkeä.

– Isännän oikeudella presidentti olisi mainiosti voinut kutsua isäntämaan pääministerin mukaan. Pääministeri vastaa ulkopolitiikasta yhteistoiminnassa ja erikseen, hän vastaa siitä kaikesta eduskunnalle omalla päällään.

Eikö tämän pitäisi jotenkin toimia paremmin? Lipponen sanoi.

– Avainlause, että ”presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa” ei sisällä mitään taukoa. Sellaisesta puhuminen on perustuslain hengen vastaista, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan Suomen, Euroopan ja koko lännen tulevaisuus on täynnä niin isoja haasteita, että presidentin ja pääministerin yhteistyön on sujuttava nykyistä paremmin. Hänen mukaansa Niinistön jälkeen tulevan presidentin on Mauno Koiviston antaman esimerkin mukaan ”hillittävä oman reviirinsä laajentamista”.

– Seuraavalta presidentiltä odotetaan enemmän kunnioitusta parlamentarismiamme kohtaan.

– Edessä olevat haasteet ovat niin vakavia, että niiden kohtaaminen edellyttää presidentiltä ja pääministeriltä saumatonta yhteistyötä. Ei siinä ole varaa tällaiseen eriseuraisuuteen, Lipponen sanoi.

Samassa puheessaan Lipponen antoi myös runsaasti kiitosta Niinistölle muun muassa Suomen Nato-jäsenyyden hoitamisesta maaliin yhdessä Marinin ja eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk) kanssa."Niinistö sai käskyt puoluetoimistosta ja Eteläranta 10:stä. Marinille ei saanut antaa yhtään lisää näkyvyyttä.
 
vierailija
Niinistöä suututtaa kun jäi päministeri Marinin varjoon.Marinista tuli arvostettu politiikko maailmalla ja teki Suomea tunnetuksi ympäri maapalloa.Myös kokoomuksen vaalimenestys huolestutti Saulia ja jätti Marinin kutsumatta.
 
vierailija
Lipponen on aivan oikeassa Marinin kohtelusta koko hallituskauden ajan ja sama meno jatkuu vieläkin. Kun vaalitulos oli selvillä, niin Niinistö peräänkuulutti sovun siemenen säilyttämistä, mutta eipä muistuttanut sovun säilyttämisestä kun demarit oli pääministeripuolue.
 
vierailija
Sitä kun oli aikaan saava, nuori ja vielä nainen pääministerinä, sieppas vähän vanhempia ja miksei nuorempiakin herroja. Eipä ne ennenkään naispääministerit ole herroille kelvannut. Oppia kuitenkkin saisivat ottaa.
 
vierailija
Kirjoittaa muistelmia, sanoi Veitolalle vasta
Muistaakohan Paavo muistelmissaan kertoa miten hänestä tuli Puten ruplille haiseva kaasuputkimies, joka omalta osaltaan oli ajamassa Eurooppaa energiakriisiin ja tuomaan Fortumille ja Suomen veronmaksajille miljardien eurojen tappiot sen joutuessa myymään Uniperin liki ilmaiseksi saksalaisille?
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
Paavo Lipponen on 82-vuotias demari, jonka vaimo sanoo että rankkaa on ajoittain, kun mies ei elä enää tässä maailmassa, vaan siinä menneessä. Tuo on jo oikeastaan kaikki mitä tarvitsee tietää. Mutta ei tietenkään Sanna Marin pidä olla enää missään arvovaltatapaamisissa, koska on toimitusministeri. Ei siis valtaa käyttävä ministeri. Todellisuudessa Sanna on rivimies, kuten armeijassa sanottaisiin.
 
  • Tykkää
Reactions: krut
Sanna on möläyttelijä.

Eikä politiikka tarvitse superstara-tyttöenergiaa nahkarotsissa, viemässä huomiota asiakysymyksistä muualle, vaan vakaan rauhallista ja arvokasta toimintaa.

Siinä vaiheessa kun aletaan kehua/haukkua Riikan mekkoja asiakysymysten kustannuksella, ollaan metsässä.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: m1es

Yhteistyössä